Friday, December 31, 2010

selamat dtg tahun baru...

 2011 is around da corner... ^.~
hope its will bring more happiness...aminn...
its a roller-coster year!!!! hurmmm ape azam thun baru korang ek??? klu ty aku... mcm biase la ak mmg xde pendirian yg tetap.. lupe la azam dulu aku ape?? hhahaha ntah trcapai ke tidak.. heeee.. so mulai skrg nak ade dan igt dlm pale otak!!! minggu yg aritu aku dah wat entry pasal azam kan.. hik3.. ala yg tajuk muhasabah diri tuh..  tp tgn gatal nk wat lg 1.. boleh enggak??? heeee sbb aku muktamad ade 4 misi yg perlu d capai...


belajar vs family


bile cite pasal belajar, mula lah mengantuk... owhh sigh~
tp belajar ni unik dan penting.. dpt tmbah ilmu... tambah2 lg aku skg belajar byk pasal pendidikan dan pasal psikologi.. kdg2 klu d pk2 best gak ape yg aku belajar ni... belajar psl baby dlm perut, neonat, baby dah lahir, kanak2, remaja, dewasa dan ke tua... MANUSIA laa sng kate... xyah la mcm korang yg laen..kene tekan kalkulator sokmo..hadap nombor sokmo kan...  ape2 pon even mmg dulu cite2 aku nk jdi akauntan or cikgu akaun, tp skg rupe2nye akan jd cikgu kaunseling.. xpe la.. teruskan ajelah ape yg telah d tetapkan oleh-Nya...  insyaAllah, klu bole pasni nk sambung master plak... amin....

hurmmm bile dok U, nak sgt blk umah... bile da kt umah, mcm best kt U.. mcm mne kah itu??? sbb kt U ade rmi kwn, klu kt umah ak sorg2.. mmg agak boring kan.. nk wat mcm mne..adik beradik x rmi...
aku ni bkn seorang anak yg sgt sempurna..means terlalu lemah lembut.. hahhaaha..nmpk je aku ni mcm gitu, tp aku ni kasar sket.. kadang2 la... hahhaa.. klu dok umah dgn mak, ak mst gurau2 n lwn2 ckp mak.. mak aku da terlazim da dgn perangai aku.. sbb tu ak pk, klu bole ak x nak keje kt kluang n dok dgn fmly.. klu bole nk hidup berdikari..pastu cuti blk kg.. rindu dgn mak abh membuak2..pastu lyn dieorg baek2..
klu dok umah 24jam, nnt aku lwn ckp mak.. ape2 pon ak syg sgt sgn dgn family aku... i luv u mak.. abah...

family hj satimin... kami pandai ckp jowo.. wahahhaaa...


 jiwa kacau vs lelaki


wahahhahaha!!!!
umur baru 21..eh thn dpn 22 thun la...
err betul ke org ckp ade mase umur kite melonjak2 sgt nk kawen..n akan tbe masenye kite akan mls nk pk pasal kawen??? erkkk takutnyee.... xnak la tibe2 cinta tu pudar dek sbb mengejar kerjaya or ape2...
agak2nye bole x ek mak abah aku bg aku tunang time ak masih belajar???? uuwwaaaa mcm x bole je jwpnnye ek...  wahahahhaaa.... ape2 pon, klu ade jodoh x akan ke mana.. betul x??? dun wori i jemput u py... hik3...


atos vs kete idaman


muahahhahahaaaaa dulu mase atos bru kuar, sumpah ak mmg minat gile kt atos... tp mase tu skola menengah.. slalu ckp dgn my bff, agaknye nnt klu kite da keje da xde cetakan atos da kt kilang.. hahhaaaa.. xtaw nape suke kt atos..sbb mcm kiut... tp tp tp.... insyaAllah kete idaman zaman dulu kala tu akan trcapai.. sbb abah mcm nk belikan atos 2nd hand 4 me, next week perhaps.. heeee kaut jela klu da ade org offer tu kan.. skrg adelah time membodek abah!!! muahahhaaa...
so skrg kete idaman aku apekah??? for future, ak nak myvi... sbb aku rase myvi cukup la pakej..n sesuai dgn pompuan kan?? nk kete lg besar power2 takut x mampu beli... rasenye myvi ni aku masih mampu kot.. dan kalu ade rezeki lg, nak sgt beli kete jenama honda.. hahhahaa... nmpak elegan la der...

masak2 vs vacation vs future


sape yg xmaw terer msk2 kt dapur kan??? sume org nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!
haisshhhhh bile ek aku nk pro??? mcm mne nk kawen klu lom power msk?? hancusssss.....  ak berazam nk tambahkan ilmu msk2 ni.. msk menu mknn, kuih, kek, biskut2!!!! aku nak jadi anak, wife n mummy yg hebat!!! hik3...
ahaaa aku suke social life!!!
coppp tp bkn la nk gi clubing ke ape... ishh... tp aku suke kuar dgn kwn2... nk hidup bebas tp trbatas.. hurmmm.. abah x bg aku kuar mlm klu kt umah.. tp kdg2 klu kt U aku buat!!mak kate simpan duet, jgn boros2... tp aku suke shopping!!!! errkkkk.... so ape2 pon, aku kene lah jaga diri kan... jgn x hingat dunia klu shopping tu... skrg da kene start kumpul duet utk future...! kpd kaum lelaki apetah lg la kan.. korang kene start kumpul dr skrg.. xkn nk kawen hutang2 kot... dan yg pasti aku nk jd anak yg bertanggungjawab..yela.. mak abah da tua..da nk pencen da.. so nnt tibe lah giliran kite plak yg bantu dieorg kan...


mungkin 4 bende neh x akan capai dgn sekelip mata.. siket2 la kot.. heeeee...
hopefully sumenye akan trcapai... muahhhahaaaa...amin....

*esok ade hal yg perlu d beresin...penuh dgn debaran.. nnt aku wat entry pasal bende itu la yek.. heee
papai!!!

4 comments:

  1. happy new year my!!!gudluck=)
    sorilah x buat lg tag2 yg my tag tuh..
    insyaAllah dlm mase cuti smpi 10hb ni lysa siapkan tige2 tag tuh..=D

    ReplyDelete
  2. haha..btol2..law kawin jgn lupe jmput er...

    ReplyDelete
  3. btl2..law kawin jgn lupe jmput tw..

    ReplyDelete
  4. lysa: thx.... ahahha xpela... bile2 jek.. tp trty2 gak lysa x wat..hik3

    ummi: ahahhaa of koz la.. hadiah jgn lupe ek

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))