Thursday, March 31, 2011

mai letih


bru smpi umah kakak kt cheras..


1. bgn pagi packing brg nk turun KL..
then siap sedia nk g kls..
tbe2 dpt msg ckp class cancel..
ok gud..


2. tgh ari dpt kol..
org kaunter ckp bus aku yg kul 3.30 ditukar jd 2.30 ptg..
kelam kabut kot td..
seb bek driver n kete free time tu..
thx yaaa

3. janji nye bus akan turunkan aku kt bkt jalil..
coz umah akak ak dekat dgn bkt jalil..
tp naseb malang... bus xmaw g bkt jalil.. die bentikan kat jln duta jek..
kesian abg ipar ak kene amek jauh2.. 
dah r die demam..
sori menyusahkan...


4. fine tgh geram dgn incik hanis syahmi..!!!
janji nak ym pg td.. mlm pon on9..
tp mane???
ni yg nak majuk nie..
sejak 2 minggu nie, selalu sgt spend mase dgn ur member..
kesian my asyik d tinggalkan je mlm2..
=((
harus lah tacing.....


mood: merajuk...
bye!

Monday, March 28, 2011

study mode


skrg pukul 1 suku pagi..
still kt meja stdy..
esok pukul 2 ade midterm..
mengambil kesempatan ni utk hapdate blog..
sbb skrg mata mcm da tersenggut2.. 
owh gmbo tu aromatheraphy ak..
sumpah x reti hdupkan api..
mmg tugas my room8 yg akan hdupkan candle tu..
hee


kononnye klu ade bende alah tu, smgt stdy tu dtg..
yolah tu...
ngeh3..


ok nk smbung stdy lg sket..then tdo.

nite~


Saturday, March 26, 2011

mengapa perlu baca al-quran even tak memahaminya?


Ini adalah satu kisah yang sangat menarik. Semoga dengan cerita ini hati anda akan terbuka tentang membaca Al-Quran. Kisah ini dipetik daripada kisah yang ditulis dalam Bahasa Inggeris.

Mengapa Kita Membaca Al-Quran, sedangkan kita tidak memahami sepenuhnya apa yang di baca?.
Ada seorang Atuk tua tinggal bersama cucu lelakinya di sebuah bukit di pendalaman. Setiap pagi Atuk bangun awal pagi duduk di meja makan dan membaca Al-Quran. Cucunya ingin menjadi seperti Atuk dan meniru seberapa boleh akan bacaan yang dibaca oleh Atuknya.

Pada suatu hari cucunya bertanya, ‘Atuk! saya cuba membaca Al-Quran macam Atuk baca tapi saya tak faham pun, dan jika saya faham sekali pun saya akan lupa sebaik sahaja saya menutupinya. Apa bagusnya bila kita membaca Al-Quran?’ Sedang orang tua itu meletakkan arang batu ke dalam dapur pemanas badan, dengan perlahan dia menoleh kepada cucunya sambil berkata, ‘ Bawa guni arang batu ini ke sungai dan bawakan saya seguni air.’

Budak lelaki itu buat seperti apa yang disuruh, tetapi semua air itu membocor keluar sebelum dia sampai ke rumah. Orang tua itu ketawa dan berkata. ‘ Awak hendaklah berjalan lebih cepat untuk yang akan datang,’ dan meminta cucunya ke sungai bersama dengan guni arang batu untuk cuba sekali lagi. Kali ini budak lelaki itu berjalan lebih laju, sekali lagi guni itu kosong sebelum dia tiba ke rumah. Terlalu letih, dia memberitahu Atuknya bahawa mana mungkin untuk membawa air di dalam guni, dan dia pergi untuk mengambil baldi. Orang tua itu berkata, ‘ saya tidak mahu sebaldi air, saya mahu seguni air. Anda tidak cukup kuat mencubanya.’ dan dia menuju ke pintu melihat cucunya mencuba lagi.

Pada katika itu, budak lelaki itu sudah tahu bahawa tidak mungkin dapat membawa air di dalam guni hingga ke rumah, tetapi untuk tidak menunjukkan apa-apa reaksi kepada Atuknya dia berlari seberapa laju yang dia boleh, semua air yang di bawa masih membocor keluar sebelum dia sampai ke rumah. Budak lelaki itu sekali lagi pergi ke sungai dan berlari secepat mungkin dengan seguni air, tetapi apabila sampai kepada Atuknya, guni tersebut sekali lagi kosong. Meletihkan, katanya,’ tengok Atuk, tak guna!’ ‘ Jadi anda fikir ianya tidak berguna?’ Orang tua itu berkata,’ tengok guni itu.’

Budak lelaki itu melihat akan guni tersebut dan buat kali pertamanya dia sedar bahawa guni tersebut sudah berubah. Ia telah bertukar daripada guni lama yang kotor bekas arang batu menjadi begitu bersih, luar dan dalam.

‘Cucuku, itulah yang akan berlaku jika anda membaca Al-Quran. Anda mungkin tidak faham ataupun ingat kesemuanya, tetapi apabila anda membacanya, anda akan berubah dengan sedirinya, dalaman dan luaran. Itulah kurniaan Allah s.w.t. dalam kehidupan kita.’

i took this note from fesbuk :)

.............................................................................
itu adalah cerita disebalik membaca al-quran

ini pula contoh hadis yang menuntut kite mengamalkan ibadah

Diriwayatkan dari Aisyah ra : seseorang bertanya kepada Nabi Muhammad SAW, “apakah amal (ibadah) yang paling dicintai Allah?” Nabi Muhammad Saw bersabda,” amal (ibadah) yang dilakukan secara tetap meskipun sedikit” 

 sama lah mcm kite baca al-quran..
even bace sebaris atau 1 page setiap hari, 
tuhan suka..
berbanding bace 10 page tp setahun sekali.
lebeh dasyat seumur hidup sekali..


baca al-quran ni x lah susah mane..
klu dah ade basic sejak kecil, insyaAllah x susah utk bace al-quran..
xpe kalu masih merangkak2 utk bace..
asalkan bace,,,


sedar x...?
kenape amalan bace al-quran ni selalunya setakat time sekolah rendah je?
sbb time tu mmg baru nak belajar mambaca al-quran.
pastu bila da meningkat besar, mula meninggalakn amalan tersebut..

ish ish ish..


dlu2, ak penah ikut mak pergi kelas agama..
uztazah ckp, 
klu kite selalu bace quran, rumah kite kalau malam, malaikat nampak dr atas bersinar-berinar jek taw.. 
mcm disinari lampu.. sedangkan mlm kan gelap..

itu lah salah satu fadhilat nye jika rajen baca quran..


 ingin dijelaskan di sini:

* al-quran bkn brg hiasan yg hy dipamerkan di rumah @ di bilik semata2 smpi berhabuk2!!
* al-quran juga bkn alat yg hy digunakan sbg salah 1 brg hantaran ktk berkahwin.. lepas majlis, tersorok ntah ke mana...


Jadi, marilah kawan2 sume..
rajen2 kan diri utk membaca al-quran setiap hari..
klu x sempat hari2, bace lah ketika kita mempunyai masa..
x lame.. 5 minit pon jadilah..
x kan bace novel / komik / majalah/ buku boleh, 
tp bace quran sunah rasulullah SAW x bole?


p/s: kakak ak pesan, klu sebelum ni bace quran just bace je,
apa kata lepas ni bace sekali dgn makna nye sekali...
baru lah kita betul2 faham ape yg disampaikan oleh -Nya

insyaAllah....

=))
tbe2 my baek kan ari ni?
heeee

senamrobik lah pulak my nie

25 mac 2011
ade 1 lg program ak handle..
actually pengarahnye pija..
tp d sbbkan beliau ade hal yg x dpt d elakkan, ak lah yg memegang tanggungjawab ini..
xpe..member kan... same2 tolong

kali ni explorace menjadi pilihan kami
name nye

'FEEL YOUR HEARTBEAT'

amacam? 
gempak x name?
kih3...

haish..mesti ah kene tyg name tag!!!

as usual... kaum hawa lebeh rmi drpd laki...

dieorg2 ni sgt aktif + ligat...
x mcm aku...
mcm tiang lampu..keras!
 



thx sume yg turun pg2 join senamrobik nie..
nmpknye respon sume okey2 stakat ni..
siap soh wat lg..
heee bz r pasni..
insyaAllah next sem eh..

muahahahaaaa..

skrg fokus kpd esenmen!
bye..niteee


Wednesday, March 23, 2011

congrats syng....


today is my honey's graduation day..!!!!

yeahhhhhh!!!
clap clap clap...=))
senyum lebar smpi ke telinga...

bunga tu kiut tp mcm kecik..
t my belikan bunga jugak k!

 congrats syng....

mcm x cy je da hbs study kan?
6 thn
(2thn kt UM + 4 thn kt japan)


lap u darling...
muaaahhhhhhhhhhhh (berkali2)
heeeee

Sunday, March 20, 2011

coretan explrace RUN SWEAT HAPPY... thx guys...


assalamualaikum...
& salam sejahtera..


 selesai sudah program explorace (RUN, SWEAT, HAPPY)
18 MAC 2011
yg diilhamkan sendiri oleh aku sejak sem4 @ 5 lg..
dulu ckp berhabuk jek.. x sangka terealisasi pulak..


thx to wafa a.k.a kak pah selaku ex-officio yg manjadi pembakar semangat dan laluan kpd ku utk wat explorace nie..
credit to pija selaku s/u yg bersusah pyh membuat surat & yg bg idea ----> run sweat happy
tq kpd eza yg byk membantu ku dr belakang...
mekaseh jugak kpd kikilala &arip yg byk membantu ke sana dan ke sini..
sekalung penghargaan kpd sume MT & AJK yg menyokong dan membantu..


tanpa kalian, x mungkin program ni dpt berjalan dgn lancar..
(ak dah rase mcm bg speech time amek award ABP/AJL pulak..kih3)

................................................................
kini kisah sebelum kejadian

1. byk kali betulkan proposal..smpi naek give up..
tp ttp kuat!
dah lepas dr pres kolej (PRABA), tp x lepas pulak kt penolong pengetua @FELO..
mmg cerewet gile ah beliau..
x lame kemudian, bru la lulus...


2. seperti biasa, ape2 program, pengarah sndiri terpaksa kuarkan duet dlu utk belanja brg2..
then after hbs program, bru leh dpt duet claim..
so jumaat lepas da kuar beli brg hamper + brg keperluan laen..


3. first meeting!!!
bermulalah meeting MT & AJK..
fuhhh siap lukis pelan lokasi check point...
perjalanan setiap kump mengikut check point pon kiteorg buat..
betapa prepare nye kami (MT).
bla bla bla bla.... so sumenye ak rase AJK da fhm kot....

4. mntak surat pengesahan yg membolehkan kami wat aktiviti kt laluan C & taman rusa..
kasihan MAM, CIK Nab dan kwn nye yg laen..
bersusah payah deal dgn pakcik AYUB selaku penjaga rusa,
tp akhirnya x dpt nk wat aktivti kt rusa di saat2 akhir..


5. last meeting & last preparation
tdo dekat 3 pagi utk siapkan segalanya..
sangkaan terbangun lewat mmg sah!
dekat kul7!!!
menjerit melompat turun katil utk mandi dan subuh..


6. 18 mac 2011 (7.30 am)
RUN SWEAT HAPPY start!!!! + finish....


...............................................................................

sgt2 x sangka yg peserta sgt aktif & agresif!
bajet kami 2 jam kot permainan tamat..
rupenye sejam je da hbs..


rasenye permainan da mcm mencabar + jarak perjalanan jauh..
tp apesal r sekejap sgt da hbs??
sigh~

ak ni, smpi x sempat duduk..
mula2 ronda2..
angkat air mineral,
tgk peserta..

tibe2 da kena get ready sbb peserta da nk smpi ke penamat & mula dapatkan golden box..
kelam kabut jugak la time tu..

seboleh2 nye dah pesan da kt sume fasi yg jaga check point, spy lambatkan mase peserta, tp peserta yg aktif tu ttp jugak smpi seawal yg tidak dijangka..


tp xpe la... ok lg siap awal drpd siap lambat...

thx sume sbb tetap jugak hbskan permainan even letih byk berlari kan..


.....................................................................

owhhh... klu jd pengarah mmg wajib menangis ek...
be strong my!!!
eh my x ngs lame la..jap je...
senyum senyum!!


lupekan yg dah lepas..


yg penting sumenye da berjalan dgn lancar kan..
yg plg penting, sume org dpt hadiah, makanan & SIRA!!!

even kalah, sume peserta dpt hadiah saguhati..

tak ketinggalan, MT & AJK pon dpt hadiah....!!!
sori klu botol air tu x memuaskan hati korang.. itu je yg mampu babe...


sekali lg ak selaku pengarah projek run sweat happy ingin memohon sejuta kemaafan andai ada salah silap, terkasar bahasa, kecacatan or sebagainya...
ak budak baru belajar...kalau salah tolong tunjukkan...
terima kasih daun keladi!
=))

...........................................................

utk kenangan sume....

 mai &  room8 ku EZA...
thx byk2 sbb tolong dr belakang..
jd MC bidan terjun..

mai & PIJA
tq jugak kt pija..sbb tlg bg idea, wat surat menyurat..
report nnt cpt2 wat ek..kih3...

first check point peserta dikehendaki pergi "klu" yg bernama TEMPAT MOTOR YAB BEREHAT
task nye, peserta kene basuh motor...
hayaaaaa... senang kacang lorrrrr

check point kedua, kene pergi MAIN BOLA PUTIH KT JLN HJ TAIN
means peserta kene maen golf tradisional...
owhh ini soalan yg dieorg kene selesaikan...
nmpak mcm susah jek kan..
heee

owhhh i thought ini plg susah kot..
wall climbing
tp nmpaknye sume kumpulan berjaya wat jugak..
heee well done!!!
credit to dak kembara yg tlg handle..

check point yg nie, peserta kene kutip daun dlm masa yg tlh ditetapkan...
yeahhh berkhidmat membersihkan kawasan uum..


akak..akak..akak...
menjerit berlari dieorg kejar aku..
kesian...
time ni dieorg kene bukak golden box dpn aku..
kene siapkan puzzle...

canteknyeee...
ape nie?
nie brg amanah...
kiteorg bg biskut..
tp sume peserta dpt jaga dgn baek lak biskut nie..
tahniah sekali lg

wajah hamper kite...
credit to ajk cenderamata..
wow hebat..wow wow hebat hebat...
kah3..
x sangka pndy jugak korang uruskan hamper ek..
len kali nk soh lg ahhh

antara peserta yg join..
actually sume ade 14 kumpulan..
tahniah jugak kt peserta luar...

last sekali..
ini lah ajk mai..
kite sume same.. so tahniah utk diri kite same2 k..
sori byk2 if ade kelemahan..
owhhh da byk sgt ak ckp sori..
so sori again okeys..

len kali kite bekerja same2 lg k..

muaahhhhhhhhhhhhhhh..
thx thx thx!!!


mai ckp : 1) even program ni nmpk kecik je, tp persediaannye sgt remeh jika maw d bandingkan dgn program berbentuk ceramah2..

2) ini bru program kecik, blom lg masuk program yg lebeh besar2..
so diharap mai dpt kuatkan semangat & TAK GIVE UP utk program di masa akan dtg..

sbb sbg guru kaunseling, keje nye bkn shj wat sesi kaunseling semata2,
tp harus mengadakan pelbagai aktiviti @ program kpd student2 nye nnt...

sekian.....

cantek sgt2 kot tag name nie..
credit to aina..
heee

Tuesday, March 15, 2011

diari cumie


baru balek dr kelas...
dikesempatan masa berehat yg ade nie, ak maw wat entry sket.
sket jek..
heeeeeeeeee


pasni maw wat slide & edit utk prsentation esok..
esok ade dua presentation.
fuhhhh...
berdebar la pulak..
mcm da lame jek x present2 nie..


hopefully sumenye berjalan dgn baek..
amin....


seyesly otak mmg serabut..
nk pk pasal esenmen + program kolej..


berdebar pulak lom rmi peserta nk join..
Ya Allah... kuatkanlah semangat ku ...
semoga sumenye berjalan dgn selamat..
amin....


gambatte mai!!!!!!!!!


Sunday, March 13, 2011

GEMPA + TSUNAMI.. muhasabah diri




1- 22 Mei 1960 - Chile - gempa bumi sekuat 9.5 SR menggegarkan Santiago dan Concepcion. Dianggarkan 5.000 orang terbunuh dan 2 juta yang lain kehilangan tempat tinggal.

2- 28 Mac 1964 - Alaska - gempa bumi penyebab gelombang tsunami telah mengorbankan 125 orang dan menyebabkan kerugian harta benda bernilai 310 juta dollar AS. Gempa dengan kekuatan 9.2 SR ini wilayah Alaska, sebahagian di wilayah Yukon dan British Columbia di Kanada.

3- 26 Desember 2004 - Indonesia - Gempa bumi berkekuatan 9.1 SR mengoncangkan Aceh, kemudian dilanda tsunami yang mengorbankan 226 ribu orang di Sri Lanka, Thailand, Indonesia, India dan sembilan negara lain.

4- 4 November 1952 - Russia - Gempa bumi 9.0 SR disusul tsunami yang melanda sehingga Kepulauan Hawaii di AS. Tidak ada korban jiwa dalam bencana ini.

5- 11 Mac 2011 - Gempa bumi berkekuatan 8.9 SR mengoncangkang Jepun. U.S. Geological Survey memverifikasikan bahawa gempa itu berada di kedalamam 15.1 batu (24 km) di lokasi 81 batu arah timur Sendai yang berada di Pulau Honshu. Filipina, Taiwan dan Indonesia mengeluarkan peringatan tsunami. Pusat Peringatan Tsunami Pasifik mengeluarkan amaran berjaga-jaga sehingga negara Colombia dan Peru.

6- 27 Februari 2010 - Chile - Gempa bumi 8.8 SR dan tsunami di Chile mengorbankan lebih dari 500 orang dan menyebabkan kerugian bernilai 30 juta dollar AS. Memusnahkan ratusan ribu rumah dan merosokkan jalan raya dan jambatan.

7- 31 Januari 1906 - Ecuador - Gempa dengan kekuatan 8.8 SR menggoncang pantai Ecuador dan Colombia dan menyebabkan berlaku tsunami yang mengorbankan lebih dari 1.000 orang. Gegarann gempa dirasai sehingga ke San Francisco dan barat Jepun.

8- 4 Februari 1965 - Alaska - Gempa bumi 8.7 SR menyebabkan tsunami yang dengan ketinggian 10.7 meter di Pulau Shemya.

9- 28 Mac 2005 - Gempa 8.7 meter menggegarkan Sumatera mengorbankan kira-kira 1300 orang yang kebanyakan tinggal di Pulau Nias.

10- 9 Mac 1957 - Alaska - Gempa berkekuatan 8.6 SR melandau Kepulauan Andreanof. Di Pulau Umnak, Gunung Api Vsevidof meletus setelah 200 tahun tidak aktif dan menyebabkan gelombang tsunami setinggi 15 meter.

11- 15 Ogos 1950 - Tibet/India - Dua ribu rumah, kuil dan masjid hancur akibat gempa sekuat 8.6 SR. Daerah yang paling teruk dilanda gempa adalah Cekungan Brahmaputra di timur laut India. Sekurang-kurangnya 1500 orang terkorban akibat bencana ini.

lagi gambar gempa + tsunami di jepun 11 mac 2011



tengok la..
betapa hebatnya kuasa tuhan..
sekelip mata je musnah...
takutnya ak tika melihat pusaran laut yg mengganas, 
ombak yg kuat..
kemusnahan..
nyawa..harta benda...


owhh TUHAN..
kasihanilah kami semua..
kami tunduk dan akur bahawa kuasa Mu sangat besar..
sekuat mana pun pertahanan yg dibina,
namun tidak boleh menandingi kuasa Mu Ya Allah..

Ya Allah,
kasihanilah kami..
kami bermohon hentikanlah bencana yg berlaku di jepun kini..
sesungguhnya telah ramai yg terkorban Ya Allah..

selamatkan lah hanis syahmi dan rakan2 nya yang laen Ya Allah..
jangan lah Kau luaskan lg gempa Mu dan Tsunami Mu..
lindungi dan selamatkanlah kami Ya Allah..
amin....


bakal cikgu yg busy

hye sume...
mlm ni tergerak hati nk update..
so kite update la..
last week adelah minggu yg busy...

1) siapkan proposal program RUN, SWEAT, HAPPY.
dgn pres kolej mmg da lulus..
tp bile smpi tang felo, tu yg leceh..
bajet tggi sgt la.. timing x kena la..itu lah..ini lah...
rase nye 4.5 kali gak ak betulkan..
dpt bygkan x klu time keje nnt?
majikan asyik x terima then kene wat balek smpi pengsan!

tp alhamdulillah..sume nye da lulus..
1st meeting pon da wat..
tggl nk meeting last n tinggal nak run jek!


2) jumaat lepas kuar beli hadiah peserta..
bygkan lah nk wat hamper utk 14 group.. 
kete kami dah mcm hape ntah..
penuh... smpi muke penumpang pon da x nmpk sbb dok riba brg yg besar2..
3) esenmen2!!!!
dah ckp da...
skrg ni da start la turn ak present...
sebelum ni, relax je...tgk org present..
skrg...hamek kau mai...
esenmen + program U...
hadap la....!!!!


4) program!
hurmmmm...
penat la weh program ni..
aktif pon aktif jugak, tp tensen ahh tiap2 mggu ade program yg nk kne join..
klu nk org join program yg kte wat, so kene lah join program kwn2 jugak kan..

biase lah, skrg ni lah nk kumpul pengalaman wat prgram sama ada ilmiah or sukan..
so apekah program ak? start dr mggu ni...:
explorace-run sweat happy (aku)
kem kepimpinan + senamrobik (wafa+pija)
born to lead (wafa)
baktisiwa (tikah)
tanam pokok bakau (faezah)

errkkkk manyak woo..
sume ni berakhir smpi la nk study week..

fuhhh..hrp bertahan k mai..



5) yg ni yg sedey nie..
tibe2 dunia digemparkan dengan gempa+tsunami di jepun..
time ni ak tgh kuar beli brg.
pastu ade member msg ty pasal my bf sama ada selamat or x

ha???

sumpah mmg x taw ape2..
tros ak msg hanis..
seb baek die balas...
alhamdulillah tempat dia selamat..syukur sgt2..

x dpt bygkan mcm mne klu perkara x diingini berlaku...
even x kena pd tmpt hanis, tp hati ak still risau..
hy doa je yg boleh membantu..
semoga segalanya selamat..
tggl 18 hari je lg..
cepat la syng balek..

miss u like crazy~





x kire lah..nk upload gak gmbo ak n hanis..
muahahhaaaaa...


ok nite sume~


Tuesday, March 8, 2011

sedikit nasihat+renungan


selamat petang...

x maw ckp byk2.
sbb mata mmg da x larat + pk mcm2..

sejak 2 minggu nie, kepala asyik pk program sendiri + program member2..
esenmen x bape nk sentuh + mmg lom turn my group wat presentation..
next week + next next... kompem kelam kabut gile



mlm ni cume nk ckp,

kite sesama manusia, sesama rakan harus lah ade sikap saling hormat menghormati..
saye hormat awk.. awk pon kene lah hormat saye..
even bdn saye x besar mcm awak, tp pelis... igt lah yg saye lebeh tua drpd awak..

dan yg lebeh tua tu pulak, pelis lah jgn nk wat muka bajet bagus..

setiap kata2 yg kite lafazkan ni kte x sedar kdg2 telah mencalarkan hati seseorang itu..


kata2 hikmat seperti

"bercakap itu emas.. diam adalah perak"

wow.. pernah dgr x?
tersirat kan??

so same2 lah kite renungkan..

nanite...!

Saturday, March 5, 2011

gudnite...


fuhhhhh
lega!
1 program da settled..
tp ni program member saye, cik rauhah

thx coz invite me!!

publisiti...

eh ak jaga mase td taw..
hahhaa..harus ckp kt sini kah??
heeeeeee

even x jd peserta netball, tp letihnye mengalahkan peserta.
maybe kene mentari yg terik kt pdg td kot..
plus menjerit keriangan sbb my feveret team juara..
plus bgn terlalu awal..
ecehhh

enjoy!

...............................................................

hey....
my follower da jd 101 lah mlm nie!
selalunye sesetengah blogger klu follower die da cpi ape yg die nak 
or si pemunya blog rase follower itu 
adalah spesel bg die, mst die akan wat 1 entry khas kan?

hehheehee

tp bukan ak..
bg ak sume follower ak tu sume nye spesel..
thx ya!!

kpd si 101 tu, x sangka u pon nk jd follower i ek..
muahhahahahaaa...


k dats all..
buh bye!

Thursday, March 3, 2011

smile

hoyeeee hoyeeee!!!

mood excited melanda..
muahahahhaaa

hey guys, u know wut??

dis 18th march im going to be a project manager in 1 of my college programme..

RUN SWEAT HAPPY

i thought d name is so nice.. so sweetttt!!!
m i rite?? ( credit to pija coz mengilhamkan dats kiut name)

hahahhaaa...

apekah tu??

run=berlari
sweat=berpeluh
happy= bergembira

explorace py program daaa...

alhamdulillah..proposal nye dah d luluskan oleh pihak kolej..
mula2 pk nak wat kck2 je dlm 30 org..
x sangka pihak kolej soh wat 100 penyertaan..
wow... menakutkan..merisaukan..

so sape2 yg berminat nk join, jgn segan silu...
insyaAllah programnye best..mencabar n fun!
yg pasti ade sira N hadiah k..

so same2 lah kite doakan ia nye berjalan dgn lancar.. amin3

for my AJK, chaiyok2!!!
kite akan wat meeting for pembahagian tugas msg2 nnt ye..

................................

okey skrg ak mmg tgh kemaruk dgn taylor swift..
ari2 tgk video die kt youtube..
umur die bape ek??
hahahha some1 tlg search kan..
heyy she is 22 years old..
same wif me lorrr...
muahahhaaaaa..
like like

kdg2 berangan nak perform gini


=p


* esok my honey maw pergi conference..
hey U, chaiyok2!!
=))

niteeeeee!