Tuesday, March 8, 2011

sedikit nasihat+renungan


selamat petang...

x maw ckp byk2.
sbb mata mmg da x larat + pk mcm2..

sejak 2 minggu nie, kepala asyik pk program sendiri + program member2..
esenmen x bape nk sentuh + mmg lom turn my group wat presentation..
next week + next next... kompem kelam kabut gile



mlm ni cume nk ckp,

kite sesama manusia, sesama rakan harus lah ade sikap saling hormat menghormati..
saye hormat awk.. awk pon kene lah hormat saye..
even bdn saye x besar mcm awak, tp pelis... igt lah yg saye lebeh tua drpd awak..

dan yg lebeh tua tu pulak, pelis lah jgn nk wat muka bajet bagus..

setiap kata2 yg kite lafazkan ni kte x sedar kdg2 telah mencalarkan hati seseorang itu..


kata2 hikmat seperti

"bercakap itu emas.. diam adalah perak"

wow.. pernah dgr x?
tersirat kan??

so same2 lah kite renungkan..

nanite...!

4 comments:

  1. sori mori strawberi...

    silap lah itu kata2 hikmat..

    correction---> cakap itu perak, diam adalah emas...

    thx...

    ReplyDelete
  2. hehehe... klu problem ngn student, ntah la, skrang ni zaman mencabar, rotan sikitje dah dorang nak saman kita.hahahaha..
    jadi pendidik nie biasela, kekadang kena bermain mcm2 watak, kelakar, garang, sedih, boring dsbginya..hehehe.. Pendidik tu bukan lilin(membakar diri menerangi yang lain, xkuasa la I nak bakar2 diri I nie.hehehe). Pendidik tu umpama spotlight, walaupun mentolnya terbakar, still bole guna lagi lps kita tukar mentol yang baru, demi menerangi yang lain..(^_^)..

    ReplyDelete
  3. saya setuju dgn mai...:)

    walaupun serapat mana pon kita dgn ken kita, kita kena hormat dy..:)

    ReplyDelete
  4. ye btol tu..
    x kesah la umur lebih kurang same pon.. tp kene slh hormat menghormati...

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))