Wednesday, April 27, 2011

japan mari!!!!


nak hapdate sket pasal dinner semalam bole?
heeee


actually dinner ni sgt lah simple..
dinner sempena kelas subjek kaunseling pelbagai budaya..
thx prof hamzah sbb mengilhamkan malam gala 1000 malam nie..
klu x, x dpt la nak melaram pakai yukata...
coz temanye berkaitan dgn budaya..
so, drpd beli bju laen, ape kate kite pakai yukata yg dibelikan oleh incik hanis..
igt kan, ak akan simpan je bju tu dlm gobok!
x sangka ade gunanye jugakk
heeee




& mlm smlm ade persembahan ala2 fesyen show ahh..
ak telah dgandingkan dgn org yg pki bju cheongsam..
yeahhh mari kite maen kipas tgn same2...


kami comel kan??
angguk kepala cepat!! hahhaa


my bff UUM forever..
dari kiri tema- arab, india, melayu,japan
amacam? ok x?? heee


cukup la eh...
byk gmbo tlh d upload kt fesbuk..



p/s: spesel tq to eza, aifa,zana yg mnjadi mak andam smlm..
dieorg py lah belit2 aku..
xtaw la betol ke x cara pemakaian neh..
heee

byeeeeeeee


Tuesday, April 26, 2011

LOL from mai


eh ape gmbo kt atas tu??
taraaaaa!!!
wahahhaaa...
tu la hadiah sumbangan drpd aku kpd bakal penerima mlm nie..
kononnye mlm ni ade dinner sempena kelas kaunseling pelbagai budaya..
so mari kite pakai baju ikut tema pelbagai budaya!!!



apesal le byk2 hadiah, hadiah tu jugak yg ak beli mai oi....
tong sampah yg sgt kiut di abad ini..
hahhaaa...
korang mst suke buang or selit2 kertas bile time wat esenmen kan..
so ak belikan bende ni..
leh letak kt meja study..
muahahhaa..


kpd penerima bertuah..
tahniah okeys!!!


bye!!!



Wednesday, April 20, 2011

buhbye


aku baru je siap pack baju msuk dlm beg
pergghhh dlm diam2 x nak pergi, byk jugak baju yg ak sumbat!
mmg gitu la kan..rase sume nak pakai..tp nnt bkn pakai pon.. LOL
okey, mulai esok ak sudah berangkat ke gurun utk baktisiswa..
harap2 sgt dpn famlily angkat yang baek + kaya + ada anak bujang yg macho
kahkahkah..
harapan je la mai oiiiiiii


eh eh eh... saje nak inteprame my latest pic yg x bape comelsss



dah... tata!

Saturday, April 16, 2011

homesick again

hye buddies...!
entry minggu nie nak mengisahkan yg ak sangat2 lah homesick sekarang nie.. Ditambah dgn esenmen yg bertubi2.. presentation yg menakutkan dan merisaukan for dis week.. next week, micro teaching yg sangat mendebarkan.. 

Then, ade baktisiswa pulak hjg minggu nie... owhh actually ak sangat x minat baktisiswa..  
y ha? xtaw... seyes mcm geli2 sket if ade 'mak angkat' + 'ayah angkat'... abg angkat xpe! muahhahahaaa.. (nmpk sedikit kegatalan ye di situ). eh tp mmg seyes! x minat... sian mak abah ak kt umah.. x sanggup rasenye nak panggil panggilan "mak" dan "abah" pd org yg bukan mak abah sendiri.. di ambah lg, ak x bape gemar tido lame2 kt umah org yg ak x kenal.. kan da besar kan.. mcm x selesa jek nk tdo umah org..
pastu ade mulut2 ckp, "kalau x minat berbakti2 siswa bagai ni, x yah le jd kaunselor"
owhh gitu eh?? eh hello!!!! ak duli ape... x semestinye nak jd kaunselor kene berbaktisiwa bagai.. setiap org ade cara tersendiri nak tunjukkan bakat die okeys!!!
tp xpelah.. ak join jugak lah.. kene la support member rite? sekali dua tu leh la if ak nak join..timba pengalaman lah org cakap.. heeee...























tutup case!


































eh korang perasan x??? klu dok umah, ade makanan yg korang x ingin pandang pon... dlm kate len xde nafsu nak makan...sbb berlagak ade makanan lebeh sedap yg mak korang masak or beli... 
tapi, klu dok kolej/hostel makanan ni jugak yg korang hadap!!!

PERHATIAN!!! 
ni kalau aku la kan.... BUKAN korang la.. tp x taw lah ak kalau korang pon same taste macam aku...sbb aku mmg cerewet  =p wahahahahahaaa...


menu 1 : KEK PANDAN SPAN

selalu kek ni akan berada di majlis kenduri yassin.
di mana para jemputan akan dihidangkan nasi dan kuih muih sbg pencucui mulut.
dan mane2 tuan rumah / jiran tetangga yg malas buat kuih @ x reti langsung wat kuih, kek pandan span ni lah jadi sasaran. mudah didapati di mane2 kedai kek..kompem ade jual..
rase nye sangat lah x bape sedap.
jika kek ni berada di rumah aku, mst kek ni segan2 je nak duduk atas meja umah aku.
sebab xde sape nak makan!!!

tapi, jika berada ni bilik aku sekarang, aahhhhhhh sangat2 lah berebut dgn room8!




menu 2: mee segera a.k.a MEE MAGGIE cepat dimasak sedap dimakan! owhh owhhh

ni lg satu...
klu dok umah, korang mkn kah?
mak msk sedap2... x makne nak mkn maggie kan?
kecuali, mak korang malas nak masak..sori to say... muahahahhaaaa

pernah 1 ari mak aku cakap gini..
mak: cumie, dah setahun mak x mkn maggie.
aku: apela..kite kt U selalu..
mak: tu kau... cube ko tgk dlm gobok tu, mcm ade je maggie thn lepas..
aku: menurut perintah





menu 3: sardin

sori ak mmg x suke makan sardin
sia2 je mak ak masak, tp ak n abah ak x makan
bapak burik anak rintik
hahhahaaaa
tp kt sini, bedal semacam!






menu 4: bebiskut

fine mmg x layan lah kan kt umah mkn biskut...
tp klu biskut kotak cicah air teh o panas i like!!!!!



lalalalalaaaaa....
hjg bln maw balek umah...
ho ho ho balek kg...



ok fine, babai!!


Wednesday, April 13, 2011

demam

kenape harus demam???
kerap sgt ak demam...
kenape kenape kenape...
-=((

Monday, April 11, 2011

ape ape

saya dah mula saket tekak
selalunye bile da saket tekak mst akan batuk n selesema..
dan jika saye batuk, kompel 3 bln bru sembuh
owhh x maw x maw...
demam rindu kah?
dah lame x balek umah..
MAK!!!!


sekian!

Saturday, April 9, 2011

summer camp


4 hhari saye x on lappy... sebab?? saye join program kawan saye... kawan saye, syarifah nuralia wafa nie sangat lah aktif kat kolej saye.. jd, klu saye nk aktif dan mencapap mcm die, kene lah join program yg die buat..betol tak? kih3... tp klu nak jd yg terbaek, kene lah bg komitmen yg penuh rite? so 3 hari 2 mlm adelah hari yg sangat mencabar yg perlu diharungi demi menjayakan program ini..


nama program : SUMMER CAMP - MAKES THE DIFFERENCE

tarikh : 7,8 & 9 APRIL 2011

tempat: kolej aku


tido tiap2 mlm around 3 jam jek.. so tak sanggup nak type pjg lebar...  sbb mase seterusnya nak wat esenmen yg tergendala & yg penting nk qada' hajat  eh tak... qada' tidur!!!!



berikut adelah cebisan gambar yg berjaya di upload sbb mmg xde mood nak upload byk2.. heee



day 1-



 AJK  program




day 2-

kak my boleh x tekan brek kuat sket?? haha

ingt senang nak maen golf?? smug~

student2 yg spoting..

mcm nak menebas rumput pon ade ak tgk ek. hahhaa






LDK... huaaaaa bikin kak mai ngntuk saja.. heee
tak2.. sonok tgk korang berLDK =p



day 3-

 explorace!!! yeah...

 huduh nye pic neh..


 cukup cukup...
muka ku da berbelang d sbbkan program luar byk sgt..
pasni harus berkabung dlm bilik je!!!
sigh~



ape2 pon, best sgt join kem nie..
thx sume..
thx student SMK TANAH MERAH, PENDANG, KEDAH


see u when i see u..
muahahhaha...

Monday, April 4, 2011

welcome back sayang!


hye buddies...

sejak mggu lepas, bru arini ade masa sket leh hapdate blog..
busy sokmo la..

kali ni nak wat entry type yg jiwang2 sket..
boleh kah?
kih3..



1. skrg nie baru lah boleh tarik nafas lega sbb my hubby da balek msia!!
syukur sgt sbb beliau  da berjaya grad n pulang dgn selamatnye..
yela, saat2 akhir beliau nk blk tu lah tsunami + gempa melanda japan..
 kiteorg sume dok risau..


2. cinta berputik ( ececceee )
sejak jumpe kat mcD kluang..
kata hanis, cinta pandang pertama..
muahahhahaaa!

eh, my da sediakan lagu tema blog lg tuh...
plg suka lirik hok yg ini :

Keabadian Cinta

Selembut bicara
Sehalus sentuhanmu
Layangan pesonamu
"Tak mungkin ku lupa jelingan pertama
Nan indah penuh makna
Akan ku sahut cintamu itu
Bersama kita menuju bahagia"    
*(blushing)


owhh owhhh bape lame ek tggu hanis hbs stdy??
2 thn kt UM + 4 thn kt japan = 6
mase hanis kt UM, time tu mmg bru kapel.. ak form 4..
hahaaa... sgt kanak2 la time tu kot..
menangis jugak la bile die msuk UM.. sbb susah kang nk jumpe..
xpe.. my kental hadapi sumenye!!


pastu hanis ke japan, ak plak kat matrikulasi..
smpi la ak lak masuk Uni..
xpe2 la.. same2 belajar..
so x la rase sgt..
kan kan kan...


ohohohohooo.. seb baek ade YM..
mmg setiap mlm kiteorg YM..
x bole kot sehari klu x YM..
dan skrg mcm da janggal plak contact gune sms... 
ececceceeee...


rindu hanis x??

sangat la!!!!

jeles je klu tgk member2 dok dating, mkn2 berdua kat cafe..
dlm hati... tunggu lah saat aku nnt!!!
harus la positive!!!
=))


eh sape ckp merana klu bf/gf dok overc?
best wut..
sbb nnt time cuti die akan bwk hadiah dr sana..
plg menanti ialah : lotte ALMOND chocolate crisp
hahhaa...
kan best tu...


tp, ape2 pon, nasihat cik my, 
korang yg duduk berjauhan even dlm negeri je pon, jgn r selalu gado2..
kene selalu memahami, jujur, bertolak ansur..
percaya itu penting!!
(smug)


3. stop cte pasal tu...
kite kembali kpd yg hepi2 sket..
so after hbs wat countdown,
tibe lah saat nye ak turun ke kl konon2 nk jumpe hanis..


dgn berani nye nak naek ERL  sendiri demi menjemput insan tersayang tu..
padahal x pernah pon gi klia sorang2...
seb bek ade sorg mat salleh belakang ak time beli tiket die pon nak ke klia..
ak assume mst die tu da terer ke klia..
so dgn niat suci ini, dlm hati ckp, baek ak follow die je nnt.
wahahahhaaaa...


berjaya!!!!
tunggu la hanis kt balai ketibaan
1 jam kot tunggu...
ak da rase ntah jd ke x beliau ni balek..
si bengong aku neh, lupe plak nk ty die naek dr mane..
tgk kt tv, NARITA je yg ak taw mmg ngr japan..
hok laen  haram ak xtaw..
ape ek die ckp kemarin? entah ak pon lupe airport die dr mne.. hehhee

bayang2 die x kuar2 pon..
seb baek mmg jadi balek..
hahhaaa


sian hubby saye...
member2 laen parents dtg amek naek kete..
ak dtg amek naek ERL..
heeeee
ok xpe.. akak hanis akan amek kt putrajaya nnt..


apela... tu pelepasan
org amek gmbo kt arrival..hahaa
owhh dat sweater is mine..
jgn dok gossip hanis ade brg kaler pink ek..
=p


4. da puas da kah dpt jumpe?
owhh blom...
selama 3 ari tu, kiteorg mmg jalan sakan la kan..
tp x ke mana jugak..
gi lepaskan gian die mkn fast food je!!

1st- KFC
2nd-McD

3rd- maw burger king tp berjaya dihalang oleh cik my..
ak dengki..=p

alamanda..
baru 2 jam smpi, da ngadu panas... panas..panas..
tgk la telinga die..da merah2 sbb perubahah cuaca..
wekkkkkk

the mines.,
sume nye die py...
kih2

owhhh dat baskin robbins y so expensive ha?
sigh~


cukup la 3 ari bersama kamu..
nnt kite jumpe lg ek...


cepat2 dptkan snowvy...
fmly n my x sbr maw naek..
cepat2 dpt keje pulak ek..
my sentiasa mendoakan terbaek utk kite bersama
;)


enuf!!


p/s: minggu ni my sgt busy dgn esenmen + program( budak pengawas skola dtg kolej)

byeeeee