Saturday, April 16, 2011

homesick again

hye buddies...!
entry minggu nie nak mengisahkan yg ak sangat2 lah homesick sekarang nie.. Ditambah dgn esenmen yg bertubi2.. presentation yg menakutkan dan merisaukan for dis week.. next week, micro teaching yg sangat mendebarkan.. 

Then, ade baktisiswa pulak hjg minggu nie... owhh actually ak sangat x minat baktisiswa..  
y ha? xtaw... seyes mcm geli2 sket if ade 'mak angkat' + 'ayah angkat'... abg angkat xpe! muahhahahaaa.. (nmpk sedikit kegatalan ye di situ). eh tp mmg seyes! x minat... sian mak abah ak kt umah.. x sanggup rasenye nak panggil panggilan "mak" dan "abah" pd org yg bukan mak abah sendiri.. di ambah lg, ak x bape gemar tido lame2 kt umah org yg ak x kenal.. kan da besar kan.. mcm x selesa jek nk tdo umah org..
pastu ade mulut2 ckp, "kalau x minat berbakti2 siswa bagai ni, x yah le jd kaunselor"
owhh gitu eh?? eh hello!!!! ak duli ape... x semestinye nak jd kaunselor kene berbaktisiwa bagai.. setiap org ade cara tersendiri nak tunjukkan bakat die okeys!!!
tp xpelah.. ak join jugak lah.. kene la support member rite? sekali dua tu leh la if ak nak join..timba pengalaman lah org cakap.. heeee...























tutup case!


































eh korang perasan x??? klu dok umah, ade makanan yg korang x ingin pandang pon... dlm kate len xde nafsu nak makan...sbb berlagak ade makanan lebeh sedap yg mak korang masak or beli... 
tapi, klu dok kolej/hostel makanan ni jugak yg korang hadap!!!

PERHATIAN!!! 
ni kalau aku la kan.... BUKAN korang la.. tp x taw lah ak kalau korang pon same taste macam aku...sbb aku mmg cerewet  =p wahahahahahaaa...


menu 1 : KEK PANDAN SPAN

selalu kek ni akan berada di majlis kenduri yassin.
di mana para jemputan akan dihidangkan nasi dan kuih muih sbg pencucui mulut.
dan mane2 tuan rumah / jiran tetangga yg malas buat kuih @ x reti langsung wat kuih, kek pandan span ni lah jadi sasaran. mudah didapati di mane2 kedai kek..kompem ade jual..
rase nye sangat lah x bape sedap.
jika kek ni berada di rumah aku, mst kek ni segan2 je nak duduk atas meja umah aku.
sebab xde sape nak makan!!!

tapi, jika berada ni bilik aku sekarang, aahhhhhhh sangat2 lah berebut dgn room8!




menu 2: mee segera a.k.a MEE MAGGIE cepat dimasak sedap dimakan! owhh owhhh

ni lg satu...
klu dok umah, korang mkn kah?
mak msk sedap2... x makne nak mkn maggie kan?
kecuali, mak korang malas nak masak..sori to say... muahahahhaaaa

pernah 1 ari mak aku cakap gini..
mak: cumie, dah setahun mak x mkn maggie.
aku: apela..kite kt U selalu..
mak: tu kau... cube ko tgk dlm gobok tu, mcm ade je maggie thn lepas..
aku: menurut perintah





menu 3: sardin

sori ak mmg x suke makan sardin
sia2 je mak ak masak, tp ak n abah ak x makan
bapak burik anak rintik
hahhahaaaa
tp kt sini, bedal semacam!






menu 4: bebiskut

fine mmg x layan lah kan kt umah mkn biskut...
tp klu biskut kotak cicah air teh o panas i like!!!!!



lalalalalaaaaa....
hjg bln maw balek umah...
ho ho ho balek kg...



ok fine, babai!!


2 comments:

student tanye cikgu jawab =))