Thursday, May 26, 2011

majlis bacaan yassin

hye blogger!!!

seminggu ni ak dok kl umah akak sulung ak... semalam umah die ade wat majlis bacaan yassin org pompuan.. ni sume geng2 akak aku le.. dieorg gilir2 tiap2 minggu wat majlis bacaan yassin kt umah masing2.. so semalam adelah giliran umah akk aku.. dieorg py event wat pukul 10 pagi.. agak unik sket ahh.. a;asan wat kul 10 pagi sbb tgh hari nak amek anak sekolah, ptg lak anak pon ade skolah agama, malam nak layan hubby.. boleh gitu? so 10 pagi x ganggu sape2... hahaha.. okey gak gitu kan... 


seawal 5.30 pagi akak aku da bgn utk masak2... aku haruslah bgn awal jugak.. tp kul6.15 pagi.. heee... lepas je subuh turun bawah gi dapur.. menu nye ialah : nasi putih, daging masak kicap, ayam paprik, sayur lemak labu, tauhu telur, pecal,  kuih muih, tembikai, air oren, air teh o panas, dan pisang berangan.. fuhhhhhh....


korang layan je la eh gegambo sume nie... tapi sangat2 lah lupe nak snap pic time org tgh baca yassin... lupe setengah mati... so gmbo makanan je yg ade..hihi

ayam paprik, sayur lemak labu, pecal..

kueh koci, kek coklat, bingka roti, tempikai, yg ade anak panah merah tu roti kek akk aku yg buat.. sume hand mate okeys... 

akak ak yg pki tudung maroon tu..heee

jemput makan sume...


owhhh ni selingan... semalam mase ak tgh sibuk cuci pinggan cawan kt dapur, adelah sorg kawan akak ni dtg basuh tgn kat sink even dah tersedia pon cucur basuh tgn kt luar...
 
 
mula2 ty lah ni adik lin eh? ha'ah...
belajar kt U eh?     ha'ah...
lg bape thn hbs?       3 thun mkcik... heee
ooooo da nk hbs da...        ye... ha'ah..
umur bape skg?         22 thn skg nie..


makcik: lin...  leh la kite wat menantu... anak kite yg 25 thn tu smpi skg xde kawannye lg.. 
adik awak da ade kawan? (mean bf la...)
akak aku: dah ade da die tu.... (smbil gelak2)
makcik: yeke... xpe la...

makcik oiii, jgn le jujur sgt klu nk meminang pon.. wakakkakaaaa.... tp u look spoting la... kih3..
xpe la makcik eh, kite da ade boipren la... makcik lambat la... hehehhee... 

owhhh jumpe pic die.. jeng jeng jeng...

hehehe....

okey dats all...
tggu entry esok k... skg tgh wat coklat kecik2 ... esok ak update lg k...
tungguuu....




1 comment:

student tanye cikgu jawab =))