Monday, June 20, 2011

my dah pandai...

bile refer tajuk kt atas tu, mmg sah lah ak nak cerita al kisah aku drive kerete sendiri kan..
cerita bermula begini:


- sejak dicabar oleh semua org disekeliling aku, akhirnya ak bertekad drive sendiri.. selalu mst ade org teman kt sebelah.. 1 day ade meeting kat sekolah, WAJIB  dtg, so terpaksa beranikan diri drive sorg2..  


- sebelum ni, mmg nak larikan diri jek drpd drive kt jln sibuk2.. 
sejak jalan dgn shazwani my bff & ade plan jahat masa tu, tros berani bwk jln sibuk2..


- sebelum ni, mmg x reti lah bab parking memarking nie... yg taw nye bwk jln straight jek.. wakakaka.. oowhhh skrg da pndai dah... ko nak parking camne? serong? masuk? kecuali parking tepi! bye!


-sebelum ni, asal hujan je fobia...
sejak terperangkap tgh drive hujan, skrg da berani dah bwk kete time hujan lebat pon.. tp kene slow lah sket.. jln licin.


- semalam, nak pergi KL.. mula2 nak sgt my bf yg teman bwk kete..
disebabkan tbe2 ade hal penting, so die x dpt teman..
hurmmmm, nak x nak terpaksa lah drive sendiri dr kluang-KL
wah, da reti potong2 kete laen..
yg penting da reti bwk sendiri lahh jauh2!





so, kesimpulannye, org yg baru dpt lesen, dpt kete, mmg MESTI  hidup berdikari.. 
kene rase semuanye sendiri baru lah berani..
sekian!

6 comments:

  1. hahaha. br2 dpt lesen mmg gian nk drive. tp dh lama2 jd mls. rs nk hire driver je. letih..!! huhu

    ReplyDelete
  2. bagus niii . saya dh lama da lesen P dkt nk staun . x brani2 lagi nak drive . waaaa .lepas tu tension pulak sendiri sebab nak keluar kena tunggu org bawak .

    ReplyDelete
  3. wahhhhh da kire jauh lah tu :) hehehe good2 :)

    ReplyDelete
  4. fiza: erkkk kite da dekat 2thn jugak.. tp msh x gian2 lg.. kenape lah kene bwk kete... kn best ade driver.. huhu

    ReplyDelete
  5. marfieyra: taw xpe.. klu x tkut nk drive, kene tggu org anto kan pulak.. so kene belajar jugak bwk sket2..heee

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))