Sunday, July 31, 2011

menangis lagi

salam..

seyesly perasaanku skg mcm lirik lgu nie....
haih kebetulan ade gmbo pose mcm sedey.. hurmmm bubuh je la ek..



p/s: dgr lagu smbil bace lirik 

Lagu Menangis Lagi – Fina AF9
 
Aku terluka
Ku sangka tak mungkin terjadi sekali lagi
Dulu kau kata
Tak mungkin aku kan kecewa
Hatiku akan kau jaga

Pernah ku sangka
Inilah cinta yang terindah dalam sejarah
Apakan daya aku yang menanti pelangi
Mengharap engkau yang pasti

Dan aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta yg luar biasa
Habis kau ragut semua
Kejam dirimu
Kejam dirimu

Aku kecewa pedih
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persenda
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku menangis lagi

Apakan daya
Aku si bodoh yang percaya kata-katamu
Puas didepan mata
Terbukti engkau lah pendusta
Bagimu hatiku tiada makna

Aku menangis lagi
Kecewa untuk kesekian kalinya
Dan kisah cinta yg luar biasa
Habis kau ragut semua
Apalagi perlu ku rasa
Aku terluka

Aku kecewa..oh pedihnya
Tak mungkin dapat kau faham sakitnya
Kata-katamu lah punca segala
Cinta kita kau persendakan
Pergi kau pergi
Tinggalkan aku
Biar aku sendiri

Luka aku terus meratapi
Luka-luka kecewa
Dan aku tahu ku tahu (Hatinya)
Dalam hatiku takkan bisa merubah segala-gala

Aku menangis

Aku kecewa lagi untuk kesekian kalinya
Dan cinta yg luar biasa
Habis kau ragut semua
Apalagi perlu ku rasa

Aku terluka, aku kecewa
Tak mungkin kau kan faham sakitnya
Kerna kau lah punca segala
Cinta suci kau persia
Pergi pergi tinggalkan aku
Biar aku menangis lagi

...........................................

kata org sume yg berlaku ade hikmah disebalik kejadian.. so ak amek kata2 itu semoga hati ni boleh terawat siket.. selamat menyambut ramadhan kpd sume kawan2... =)) senyum dlm duka.. wasalam...

Monday, July 25, 2011

sejuta harapan


assalamualaikum semua..

skrg lokasi ku di bandar damai perdana, cheras 
sbb minggu nie dah kene diskud modal & plan utk operasi biskut raye..
alhamdulillah utk 1st time experience nie nmpknye ade jugak tempahan kuih..
tp beskotnye pon cume 6jenis jek..
insyaAllah thn depan klu ade rezeki, umur pjg, sihat, ak n kakak akn buat biskut yg pelbagai lg.. yg pasti mst lah sedap..


hjg minggu nie jugak ade juga keperluan yg perlu ak beli dan uruskan..
semoga sumenye berjalan dgn lancar..





p.s : Ya Allah, Kau bantulah urusanku... murahkanlah rezeki ku..
Ya Allah Kau bantulah makcik itu, kurangkanlah kesakitan dan penderitaannya.. sesungguhnya kami sume sygkan dirinya.. amin...

Friday, July 22, 2011

LOL


ak mmg pantang kalau cucuk broadband tp tekan2 xleh connect..
selalu terjadi klu balek umah kt klg lah.. sebelum nie, line 3G mmg waalaikumsalam lah kan...
just gune line gprs jek... klu korang nk on9 harap hati penuh dgn kesabaran la..sbb maw jugak ko telan lappy klu x sabor...
time tu lah jugak asyik x leh nak connect...
mmg kat sape lg ak nk sumpah seranah kalau x kol 1111 ke celcom..


pastu bile dah ckp.. 
"sori i nak ty... kenape ek sy x leh nk connect.. asyik kuar error jek.."
lepas tu org tu pon ajar tekan tu..tekan nie.. ak dah hafal dah ayat ape die akan ckp..
kdg2 okey..kdg2 ttp xleh nk connect tu yg buat ak naek hangen!!!!


skrg line 3G dah ade weh... laju gilo2... kalah dok umah kt bando kt KL..
so smlm ak nk on9... tbe2 x leh connect lg..
haiiiii ape cer plak nie... ni yg ak nk marah nie... mls betol ak nak kol 1111... sbb mls nak belajar tekan2 bende yg same jek..


"cik...kenape sy x leh nk connect??? "
owhh cik maizatul cube tekan ni... tekan tu..
"xpe lah.. yg tu sy dah taw.... tp still xleh nk connect jugak.. kenape ek?"
jap je cik maizatul..sy check...

cik maizatul, cik x bayar bill da 2bln.. jd start hari ni, kami da bar...
" owh... yeke.." terus suara jd ayu2 jek gitu...


eh apesal ak leh lupe x bayar bill ek??
ggrrrrrrrr


bubye!!!

Saturday, July 16, 2011

JOM JOIN BELAJAR BUAT ROTI & PIZZA

hye sume..

kali ni nak share stori mori pasal BENGKEL ROTI DAN PIZZA..
eh, bkn ak yg pergi belajo.. tp ak teman kakak ak pergi mengajar..
al-kisahnye akak ak ni bkn lah chef kan.. tp die pandai buat dan berpengalaman mengajar orang yg berminat nak mengikuti bengkel die.. kata org x salah kalau kite nak share ilmu kan kan kan... =)


sebelum ni akak ak pon da byk wat bengkel.. selalu buat kat rumah die jek.. means peserta yg dtg ke rumah.. ataupun kakak ak wat kt umah mak ak kt kluang or umah mak mertua die kat pontian... skrg nie akak ak da iklankan bengkel die kt tenet.. so sape2 bole search lah...  semalam dpt offer kat bangunan PWTC bahagian tourism Malaysia.. wat time rehat.. org laki gi semayang jumaat.. so peserta wanita yg berminat leh join..


alhamdulillah semalam ade dalam 25 orang peserta.. tempatnye wat kt meeting room dieorg...sgt kondusif.. kah3.. habes 1 building bau pizza n kari ayam yg akak ak wat.. pasal yuran plak.. x de la mahal sgt.. rm20 per person.. berbaloi lah jugak.. sbb peserta bkn shja dpt tgk sendiri depan bijik mata dieorg cara2 wat pizza n roti, tp dieorg bole try wat, dan dpt mkn pizza, roti tu sume...


dieorg kenyang! aku n kakak ak jugak yg telan air liur bg & tgk dieorg makan dgn lahapnye... siap tapau pulak!  dieorg ade jugak pelawa kiteorg mkn sekali.. tp "eh x pe lah.. makan lah.. kiteorg nie da jemu dah mkn..dah selalu sgt buat kt rumah..." hik3... padahal lapo gile! aku rase nak seludup  je 1 pan pizza... 
tp mane boleh.. dieorg dah bayar yuran kan... so kiteorg beli brg, ajar dan dieorg boleh rasa sendiri lepas belajar...





tu die kakak aku... nama die linda

ecehh pembantu lah sgt... boleh  ah kan... 


ini adalah eset penting.. bread maker!!! bole menguli dan terus bakar dan terus jadi roti yg sgt gebu! 
kiteorg x gunekan mesin yg besar2... cukup la kt umah ade sebijik.. 4 in 1... bakar roti bole.. bakar kek bole.. bakar kueh raye bole.. toast boleh.. grill bole...hehehhee


para peserta

haaa yg ni dieorg tgh try buat.. tgk jek x gune.. praktikal harus ade..





antara pelbagai jenis dan reka bentuk yg dipelajari peserta..
kdg2 kite reti makan jek kan.. tp tp taw korang cara nk bentuk2 kan die..


canteknye lah pic.. lupe nak crop... haaha
yg ni roti wholemeal.. bgs utk kechatan dan diet... penuh bijirin



ak suke lah kakak ak yg nie... die ni serba serbi  pandai.. memasak, wat kuih, menjahit..sume lah reti.. ak suke sgt kalau dtg rumah die.. sbb mcm2 ilmu ak boleh dpt.. die pulak jenis x kedekut ilmu..ape tah lg dgn adik die yg kiut neh.. opsss..=p mak ak pon reti mcm2... tp hok pizza nie mak x reti lah kan...
nak jd mcm kak nda! masa cuti semester mcm ni mmg ak akan kumpul pelbagai ilmu utk masa dpn ak nnt.. ecehh.. sbb seronok jugak kalau pandai mcm2.. nnt bole kasi hubby n anak2 makan.. x perlu beli lagi.. ckp mcm org bajet berkaliber..! LOL

p/s:  makan roti yg beli kt kedai harga yg 60sen..50sen tu x elok sebenarnye.. bahan pengawetnye dipercayai gune pengawet utk org mati... brand ape? dirahsiakan atas sbb menghormati syarikat tersebut..

Wednesday, July 13, 2011

Baby sitter time

hye guyssss!!!!


minggu nie ak kat kl semula.. sbb ade bende nak diselesaikan kat cni..
tp dlm minggu nie jek, dah dua hari ak terpaksa jd baby sitter.. bkn jaga baby sgt lah... tp anak sedara ni da 3 tahun... semalam akak aku kuar dgn kawan die beli brg..mls nak bwk si kecik nie.. ari ni plak akak aku g baca yassin kat umah kawan die.. so sape yg jd mangsa?? aku jugak... seb baek budak kecik ni nak dgn aku..


kerenah beliau kalau mama die ade, kompem2 bukak baby tv.. bile mcm dah jemu, die mula mintak bukak laptop die... uuwaaaa lappy die bising gile2 dgn mcm2 lagu yg sedap bagi die... biase lah lappy mainan... bile dah kene marah.... " risya..plis lah..jgn maen lg..bising la...." okey fine, die mintak mama die pulak bukak laptop mama die.. nak maen game... umur 3 tahun da pandai maen u.... hhahahahaha....

owhhh tp sori laa bile aku yg jaga... setakat baby tv ak sanggup lg teman layan...
 "ITS TODAY.. MY SPECIAL DAY...! " (ak siap dah hafal lagu2 yg ade... *_*)
lappy mainan yg bising tu boleh tahan lagi lah...
tapi, klu bab nak mintak bukak lappy mama die nak maen game kartun..sori k... hahhaha.. malas ak nak layan... ak tipu die.. " laptop rosak la risya.... nnt ayah betulkan k... tulah sbb risya maen jek..die rosak taw..."
apelah sgt klu nk kelentong budak kecik nie kan... wakakkakakakakaa.... !


nama saya erisya... umur 3 tahun.. masih minum cucu! sigh~




muka budak redha jek bile ditinggalkan mama die


ak pon kompius budak neh tgh watpe.. hoho


oooo tgh lipat baju lah u... 
anak cedara i rajen wooo.. bkn mcm kau kan! 
 

dah minum cucu.. & mama x balek2..
haruslah muke boring kan... 
lalalallaaaa...
 

ape2 pon auntie nye ni hepi jek duduk dgn erisya.. tp satu bende jek yg menakutkan..
peliss jgn cakap... " auntie, erisya nak BERAK..." owhhhh ngeri auntie weh... hahahhaaa...