Friday, December 30, 2011

dean list


hye guys assalamualaikum..

nak curik masa stdy kejap!
aku nak share sket  a.k.a  nak kepoh2 sket pasal semalam ak pergi hari anugerah dekan (dean list)... alhamdulillah sekali lg berjaya naek ke pentas kejayaan utk ambil sijil dean list.. TQ Allah..!!! yg bestnye kali ni majlis dibuat kat hotel EDC UUM.. errrr selalunya hanya buat kat foyer fakulti or dewan kt fakulti jek.. so maybe kali ni pihak CAS ade byk duet! tahniah jugak utk my fren celestina wong yg berjaya dpt anugerah khas dekan..hhehee...!!!!
xmaw cite byk2 sbb masa itu emas! esok start 1st paper.. Ya Allah.. takutnya..xtaw lah sem ni ape cer..mcm disaster sgt jek x cukup masa nak stdy byk2.. ape2 pon esok kene buat yg terbaek.. !


ecececeee bajet mcm gaya kuar resutl SPM yg cemerlang lagi gemilang jek nie.. 
ehh kami student cemerlang UUM kot.. kui3



adekah saya sedang membanggakan mak, abah, akak2 n tunang saye??
the answer is... yes!!


wajah wajah  gembira



selamat menjamu selera...wink3





da da dah..enuf..

gudluck mai!!!
gudluck kawan2 sume...

sori 4 everything... 0-0 =))


bye!

Wednesday, December 28, 2011

berakhirnya praktikum semester 7


hye guys assalamualaikum..!

mula2 nak jerit hhuuurraaaaayyyyyyyyyyyyyyyy!!!!! sebab praktikum dalam fakulti aku selama 1 sem da habes!!!!!!!! leganyeeeeeeeeeee...!!! (tak terhingga)
dulu aku pernah post entry wat promosi soh dtg bilik kaunseling aku..   ----> kat sini
sekarang segalanye da selesai... sebulan ni asyik mimpi report..demam report..makan report... ahhh segalanye report.. dah naek muak da buat report! so  skrg hanya perlu fokus kpd final exam yg akan berlangsung pada 31 Disember 2011.. ha?? 3 hari jek lagi?? memang 1 hape pon tak stdy lg.. sbb dok sebok settle kan report jek memanjang.. ape2 pon alhamdulillah segalanya da selesai di hantar... tak kire lah ape pon gred yg akan kami peroleh.. tp harap2 dpt gred A la..  


semasa disaster nye aku...



di hari terakhir nak hanto report, 5 hari 5 malam duduk depan meja stdy..
kadang2 tak nak turun bli makanan kt cafe.. (tp ade 1 mlm sbb da stress sangat boleh plak ak g KFC)
siap nanges sehari sebelum kene hanto sbb takut sgt tak siap.. isk3



owhh sangat2 messy



akhirnye siapppp!


 ketika bertasbih... eh tak..ketika baru siap berhadapan dengan DR AZNIZA.. senyuman boleh terukir...




akan dikenang sampai bila2



di bilik penyimpanan report2...




kami 1 team ingin meluahkan perasaan bangga tidak terhingga sebab berjaya mengahabeskan praktikum ini dengan jayanya... =))


we are teacher to be!!!

barisan hadapan dari kiri : cikgu mai & cikgu faezah
barisan tengah dari kiri: cikgu mira & cikgu pija
barisan belakang dari kiri : cikgu wafa & cikgu ain



wajah2 bahagia yang sementara (sebab pasni ade azab laen pulok...exam exam exam!!!)






yeahhhh da habes!
CIKGU MAI @ CIK KAUNSELOR MAI (sori jgn jeles, aku dapat dua title taw nanti lepas grad.. insyaAllah) INGIN MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA KLIEN2 SAYA YANG SUDI MELUANGKAN MASA BERKONGSI MASALAH DAN CERITA DI DALAM SESI KAUNSELING INDIVIDU.

 TIDAK LUPA KEPADA YANG SUDI MENJALANI INTERPRETASI UJIAN PSIKOLOGI CINTA,KERJAYA & PERSONALITI. TANPA BANTUAN DARIPADA ANDA SEMUA TIDAK MUNGKIN SAYA DAPAT MENYIAPKAN KURSUS PRAKTIKUM INI..

insyaAllah segala kelemahan dan kecacatan akan diperbaiki dari masa ke semasa.. MAI BOLEH!


sekian, papai...!


Sunday, December 25, 2011

Dinner YAB


hye guys assalamualaikum..

sememangnye 4 hari yg lepas sehingga hari ni ak dah mcm orang gile..sebab? 24jam duduk kat meja study utk menyiapkan report praktikum..owhhhh 27 dis 2011 cepat lah tibe... ak da x sanggup nak harungi bende ni lagi.. tp mintak cepat2, masalahnye keje ak x siap lagi... sighhhhhhhhh


untuk menghilangkan stresss, aku ade join dinner kolej aku.. KOLEJ YAB (yayasan albukhary)
simple jek dinner ni... dinner malam mengenang jasa.. tak buat pon kt hotel.. just buat ke dewan kolej.. kolej ape? kolej TM... huhu



seharian pikir nak pakai baju ape.. seyes xde baju lawa2..
tp bile fikir2 cume bayar 5 hengget je pon.. xyah lah lawa2 sgt.. simple sudehhhhh...




old skool of me.. lalalalaaaah


dgn pija




wafa & faezah

e'eh mai dapat lucky draw...?
ACTION je nie... seingat aku lah kan, cume 2x jek no lucky draw aku pernah naek... selain drpd tu sume nye pon sueyyy....
eh yg ni pinjam jek... kui3...


haaaa yg ni le tuan sebenonye..
ni hadih beliau!!!



ermmm dinner kali ni jugak nak meraikan perpisahan pengetua kami & presiden kolej kami yg akan meltakkan jawatannya akhir sem ni... tacing jugak la mlm tu... tq cik mie & praba  
(cik mie arrow hijau..praba arrow pink) sbb jaga kami selama ni kt kolej...


ermmm budak pakai bju hitam tu lah paling bertuah.. dah la dpt 2x naek pentas dpt sijil etlit terbaek maen lompat2 ke lari2 ntah.. pastu dpt hadiah lucky draw pulak... menci lah!!!


actually, time baru smpai dinner, ak hepi sgt.. dok amek gmbo2.. bile start jek majlis, mood ak terus hilang.. sbb ak x ske MC perempuan tu... hmmm hanye ak jek yg taw mengape.. time keluar dewan pulak.. semakin lah luluh hati ni..berpatah beribu2....bile tgk minmin penuh dgn taik burung... eh bukan 1 2 ketul taik la... (ketul ke?) tp baannyyyaaakkkkkkkkk sgt..... kat cermin depan, kt pintu, kat bumbung...
aaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....!!!!!!!!!!!
budak UUM sume taw kolej TM ade byk sangat burung... ermm kabar nye burung musim... mmg ade beribu2 burung la kalau musim die dtg kt kolej TM.. so mlm tersebut minmin adelah mangsa... kesian minmin.. eh, kesian aku!!!! baru jek cuci kete kt car wash kemarinnye... skg tgk penuh taik... hati sape yg x luluh... sebelum ni ak nyampah tgk org yg ade kete, asyik2 nak cuci kete..lap2 kete..ngabeskan air jek.. skg bile dah ade kete sendiri, baru aku faham erti kereta mst nak bersih!!!  mak aku mmg x suke minmin kotor..( eh, mak pulak yg over) tp memang realiti... kdg2 mak ak yg lap minmin kat umah.. sayang mak!




di suatu petang yang hening.... maceh faezah sbb sudi teman & tolong aku cucui minmin....



aku tak sampai.. tp aku gagahkan jugak...!

sekarang, minmin dah suci semula dr najis mutawasitoh!!
baru lego den....


okey, sekian..adiosss!!!
papai..

Friday, December 23, 2011

yusri & lisa

\




hye guys assalamualaikum...
tgh2 wat report, tbe2 nak on9 jap..pastu dpt berita ni...sepantas kilat hapdate!!! hik3

PETALING JAYA: Selepas sekian lama berteka-teki mengenai tarikh perkahwinan mereka, pasangan artis Lisa Surihani dan Yusry Abdul Halim akan membuat pengumuman istimewa mengenai perkara itu pada Sabtu ini.
Jemputan mengenai pengumuman berkenaan telah dihantar oleh pihak KRU Studios kepada pihak media pada petang Khamis.
Majlis berkenaan akan diadakan pada pukul 10.30 pagi di Hotel Marriott, Putrajaya.
Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan KRU Studios, Norman Abdul Halim yang juga abang kepada Yusry ketika dihubungi bagi mengesahkan perkara itu hanya ketawa dan memberitahu akan menjelaskan perkara sebenar kepada pihak media pada hari berkenaan.
"Ia merupakan satu pengumuman istimewa dan pastinya ia akan diberitahu pada majlis nanti. Kalau saya beritahu sekarang tak ada kejutanlah," katanya berseloroh.
Pada pengumuman itu nanti, ibu bapa Yusry iaitu Abdul Halim dan Zarina Fenner serta ibu Lisa, Siti Amira Ahmad juga akan turut serta.
Difahamkan Yusry dan Lisa akan bernikah pada awal tahun depan yang mana majlis berkenaan akan mendapat liputan secara langsung menerusi saluran Astro.
Pasangan tersebut sudah mula rapat sejak Mac lalu dan sering berhubungan menerusi telefon bimbit masing-masing sejak setahun yang lepas.
Kemudian kedua-dua mereka membuat pengakuan pertama pada bulan Jun bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan lebih daripada seorang kawan dan menganggap ia sebuah perhubungan yang matang.


 
owhhh cweet....
semoga berbahagia dan cepat2 lah berlangsung hari nye yek.. tak sabar nk tgk gmbo kawen pulok..
aku bile nak kawen plak??? teeettttttttt

bubye....

Thursday, December 22, 2011

mai wangi

hye guys assalamualaikum..

x nak taip panjang2.. 
hari ni seperti biase hanis kol utk kejut bgn subuh kul 6.35pg.. okey aku semayang subuh dan pengsankan diri semula lepas tu..tbe2 pintu diketuk oleh member sbb nak amek seluar die tertinggal kt bilik aku.. erkk bile mase ko letak seluar ko??? hahhaa..then tertido lagi.. niat di hati nak bgn kul 7.40pg sbb ade sesi kelompok bersama prof azmi kul 8.30pg.. dah janji pulak dgn member2 nak gi kul 8.15pg.. okey fine aku terjaga kul 8.10pg...!!!!
sepantas kilat amek tuala..tgh gosok gigi bile2 pk..AHHH TAK YAH MANDI LAHH..HALAL... =)))))))
(eh, ak kalau tak mandi pon wangi je...! =p)

okey tu jek..papai...!


Monday, December 19, 2011

happy

hye guys assalamualaikum...

3 hari lepas ak menyempatkan diri balek kluang, johor jap.. fuhhhhh rase singkat jek masa..tp lega lah dpt jumpe fmly, hanis & pergi dua wedding..  tak tahu nak cite mcm mne..sbb hepi sgt2..puas jugak dpt balek kg.. lari kejap drpd report & masalah tekanan kat uni.. =))

1st day wedding  kak zatil & aizad di kluang
selamat pengantin baru..=)

2nd day wedding sidek ilyas & laila di shah alam
selamat pengantin baru jugak ye..=)

spesel present to both of u..
nnt i kawen sile bg lg besar yek.. ngeh3


tibe2 ak n hanis mengidam nak mkn durian.
dengar kabar musim durian.. tp x byk pon kt kluang??
tgk tu.. ade org tu tgh beli durian..



bajet mcm power jek membeli..
rupenye kene tipu dgn cina!!! mahal gile.. tp isi nye hampeh..
rase nak bom jek kedai tu! 
(sebelah shell kg paya)


 kesian org ni.. ngantuk sgt kah?
lepas mkn durian trus tertidur kt buaian??
JGN IKUTI AMALAN INI..LEPAS MKN TIDO NNT PERUT MUNCIT OOO...

both love!



gudnite..bubyeeee

Friday, December 16, 2011

susu


(pic from fesbuk member)


hye guys assalamualaikum..

mula2 sekali nak say sori kt tuan py gambar sbb curik gmbo awak..heee
just nak share kt sini bahawa gambar itu adalah susu ibu perahan tuan py badan.. 
seyesly mula2 tgk mcm sgt unbelievable.... kan.....?

mcm mne lah die bole perah susu die sebanyak itu?
ak x pasti ak bole wat ke tak utk my beby nnt..
ape2 pon syabas kt awak..
dan harap2 suatu hari nnt, beby ak n korang sume pon bole rase susu kita (susu ibu)


okey papai!!!!

Saturday, December 10, 2011

ombak...rinduuuu

hye guys assalamualaikum

pagi td bangun awal semata mata utk OMBAK RINDU.. demi tidak mahu kecewa akibat sold out, so gagah jugak bgn..(asik bgn awal jek minggu ni... hurrmmmm). tiket kul 1030am.. ko hado gagah awal sebegini?? kahkahkah.. 


erm berikut merupakan komen aku selepas menontonnye sendirik

|
|
|
|
v



kenape awak comel sgt?
kenape awk bkn heroin?


kenapa ak x suke maya karin jd heroin dlm cte nie?? 
langsung x tacing


kenape perlu adegan kemban mandi gini? 
awak taw x body awak x lawa langsung..


kenape ak sangat jeles adegan nie.. ??
haihh mcm ak pulak wife aaron kan..

babak ni boleh tahan la.. sedey..
sape x sedey laki kawen lg kan.. so wahai kaum laki, jgn la kawen laen.. sian bini kau.. (tbe2 emo)


yg ni sweet..


kesimpulan :
"ombak rindu superb.. loving it so much"
tolong laaahhhhhh!

papai

Friday, December 9, 2011

9dis2011 FAMILY DAY PENDIDIK


hye guys assalamualaikum..

untuk dipendekkan cerita yg panjang, pagi tadi warga student pendidik uum wat FAMILY DAY PENDIDIK
tiap2 tahun mmg wajib buat.. pastu aktiviti nye mesti acara sukaneka.. not bad la.. fun la jugek... tp leh tak next time (thn dpn ak da hbs study) buat aktiviti laen pulok?? gi tepi pantai ke...  ni asyik2 di tepi padang.. kui3..


actually ak join sbb member ak wafa and faezah yg ajak.. bile pk2.. asyik tdo jek pg jumaat.. y not ak join je lah kan.. so ak join..bayar rm5.. mula2 ckp edu kaunseling kene pakai tshirt kaler purple.. tbe2 pg td ak dpt kol ckp kene pki baju hijau.. wak lu.. ak menjajau carik baju hijau muda.. x jumpe! dah la.. bedal je la pki purple jugak... akhirnya begini lah jd nye...



hanya kami bertiga jek pakai baju purple.. tak pasal2 kene beratur dok depan sekali.. tahniah diucapkan!

nak menambah rempah ratus lg, hanya kami bertiga je student SEMESTER 7 bg edu kaunseling yg datang... kui3... nampak over excited kononnye.. demn....















tak perlu lah nak soh ak aerobik2 bagai.. ak memang seorang yg KAKU!  ak mengaku ak kaku... 






tak byk pulak ak nak letak gmbo org tgh maen game.. sebab ape r? mungkin sbb ak x maen.. owhh ak ade maen 1 game.. isi air gune span.. mudah kan? tp kalah.. no3 jek dr 5.. ok wut?
pastu xde org amek gmbo ak tgh maen.. so ak x maw letak gmbo dieorg tgh maen game.. bole gitu? 


juara keseluruhan.. ok kasi je lah..haha



eh tak.. tu bukan pizza hut ye..

tapi ini..



we kol it NASI KOTAK.. 
sedap la ketika lapar.. tapi sangat tak kenyag ketika benar2 lapar.. sigh~
btw, syukur.... =))


ape yg ak dpt hari ni ialah... muka berbelang sbb sun burn.. hadiah 1 pon x dpt.. hanya dpt nasi kotak..
go cikgu go!  (tibe2)
dats ol... 
papai ;)