Tuesday, February 22, 2011

mai dah join!

hye hye...

tgk blog kawan2 ramai yg da join faceblog nie..
so ak pon nak menjoinkan diri la pulak..
moga2 dpt rmi kwn blogger pasni..

korang yg blom join, meh la kite join jugak..


tapi kan, nape ek logo die kaler pink??
ak mmg suke pink.. so sgt2 la tertarik nk join.
tp sian kt blogger laki.. mst ego tercabar tgk logo kaler pink..hehhee..

ok tu jek..
byeee

hobi baru mai


assalamualaikum..

terasa mcm nak update blog kejap..

konon nak bgtaw yg ak ade hobi baru.. apekah??

ilham nak buat ni dtgnye sejak sebelom cuti ry cina aritu..
mula2 sekadar test2 jek.. sekali tgk.. ahaiii mcm sweet la plok!
then pergi lg kedai yg sama utk membeli bahan2 yg d perlukan..

niat suci timbul utk jahitkan tudung mak n kakak2 aku..
ecececcceee... apesal tbe2 ak jd rajen..
then sampai jek umah kakak, show off la kt die..die pon suke..
(actually sbb ak dah ckp nk jahitkan, dan dan akak puji lebeh2)
=p

so kat KL aritu, ak dpt beberapa tempahan tudung utk d beri nafas baru...


taaddaaaaaaaaaaa!!!


ini adelah proses utk menjahit...
1 tudung je mkn mase dlm 2jam utk siapkannye..
kebas jugak punggung ak taw...
ia memerlukan ketekunan yg sgt kuat..

malas nk bebel byk2..
jom tgk antara hasil2 nye 

ilham bermula dr sini :

a

b

c










  d

 e
heheheh tudung mak agak besar sket... 


f

g

h


fuuhhhhh mcm da byk jugak ak buat ek..
actually bole wat mcm2 rekaan lg..
cume yg mendapat sambutan setakat ni cume yg mcm bentuk siput tu jek..

kpd kawan2 yg terdekat, korang nak jugak kah??
klu nak bole, cume anto tudung korang je kt ak.. 
t ak jahitkan maniknye..


p/s: tp klu bole bg lah tudung yg saiz S / M je yek... sbb letih ak nk jahit klu tudung lebar2 sgt..
bayaran?
t kite bincang len yek..
murah jek kot...
tp berpada-pada lah kan...
( eh ak tgh promote ke???)
hahhahahaaa...

x kesah la... klu ade yg berkenan lah..
klu xde, xpe..

okey, papai...


* myzatulfarahin bkn penjual/pemborong tudung k.. heeeeeeeeee