Sunday, June 12, 2011

keje part time owhh keje part time...

keje part time owhh keje par time!!!


kenape susah sgt r nak cri keje sementara cuti 3 semester bulan neh? actually ak dah try beberape kedai. eceh konon nak tgk market tggi or x.. 1st try kt kedai 100 style oulet kat kluang mall, kedai jual baju kat econsave, kdi buku popular kt kluang mall, homes, butik peace n mcm2 lg..


nak dijadikan cerita sume kedai nak amek aku.. sebab aku dah tipu dieorg yg aku nak full time, dah x belajar lg (owhh betapa rendah diri membodohkan diri tipu lepas SPM lgsung mmg x sambung belajar).. bile boss ty ade transport x if dtg keje... aku jawab yes! so mmg terus dapat lah... tapi.........


1- 100 style oulet : position- salesgirl, gaji- rm650, masa- 10am-7am / 1pm-10pm, no lunch time, no solat time! nak makan sila makan kt belakang kaunter cashier saje.. wut d hell????

2- kedai buku popular : position - cashier, gaji- rm800, masa- 10am-10.30pm, break- 12pm-1pm & 6pm-7pm, see??? no solat time again...

3- kedai baju : position-salesgirl, gaji rm750, masa 10am-10pm, break - boss said anytime

4- butik peace - position- salesgirl, gaji rm500, masa 10am-10pm, waktu rehat x ty tros sbb gaji kecik tp mase bekerja lame nak mampus!

5- homes: sunyi sepi x kol semula aku!


uuwaaaaaa!!!
kenape sumenye harus balek pukul 10 malam???? umah ku jauh... takut wo nak drive sorg2.. kang nmpak bende2 yg x sepatutnye camne??? (lom ape2 dah pk -ve).. eh harus lah!!!


xde kah keje yg balek 5ptg ke... 6 ptg ke... huhuhuuuuuuuuuu...
klu x keje, mst boring dok umah... klu keje sume balek lambat... how how how??????


baru ku sedar, nak cari rezeki ni bukan sesenang abc & sesedap buah oren.. patut lah rmi yg menganggur xde keje.. klu x kental & tabah jgn harap nak dpt keje.. sebab tu dari kecik lg mak bapak soh belajar sungguh2... klu lepas SPM x masuk IPTA/IPTS mmg lah susah.. at least klu ade dip or degree tu trjamin lah siket masa depan kite cik oi.... syukur alhamdulillah ak bakal guru thn depan.. sekurang2 nye hanya tggu KPM anto surat skolah mane yg ak akan posting.. daripada kene cari kerje " cik, ade kerja kosong x kat sini? "  if ade xpe, klu xde??? haru beb... so skrg ade mase lg nak belajar sungguh2.... yg mane tgh stdy kt skola, stdy lah spy dpt result SPM yg elok2 at least lepas nk masuk U.. yg tgh stdy kt U tu, jgn byk mane sgt... pointer kasi jaga k...


eh, td kan aku tgh fenin nk cri keje part time.. apesal ak pegi bersyarah pasal belajar sungguh2?? muhasabah diri kot... layankan jelah... still berharap ade kerje yg sesuai utk aku..cari duet pocket nk gi aussie!!!

program GM terbaek

assalamualaikum pembuka bicara... dah pukul 1 pagi.. tp mata masih blom mengantuk.. haishhh jgn le wat hal mata oi... x suke la stay up sorg2..heeee


fine..! da lebeh seminggu kot x update blog.. cian blog saye.. sunyi sepi.. sumenye sbb kesibukkan yg melampau smpi nk jenguk blog pon x menyempat.. bajet menteri la pulak..muahahaaa...


ape ntah yg aku buat.. hurmmm sebenarnye aku diamanahkan utk menggalas tanggungjawab sbg s/u dlm 1 program di sekolah menengah kat kluang... ade lah sorg cikgu nie die kenal dgn aku... so die mtk tolong aku tlg die menggerakkan program nie.. pd awalnye mmg sukar lah nak cari mentor (fasilitator). hahhahaa bukan nak maen nyanyi2 la.. tp nak mengajar / membantu student PMR & SPM belajar selama 3 hari 2 mlm... even mmg x cukup dgn masa yg sgt singkat, tp pihak sekolah berharap semua mnetor & protege dpt saling berhubung smpi ke menara gading.. amin3..


kekangan pd awalnye klu sume org xtaw, aku lah yg plg susah hati.. sbb nak ajak member join ni bkn sesenang belajar abc.. ade yg praktikal, ade yg keje, ade yg ade hal msg2.. so xleh nak paksa2 klu dieorg mmg x nak join.. so di sini ak nak ucapkan jutaan terima kasih kpd kwn2 yg sudi menjoinkan diri dlm program nie...


even penat, tp puas bile tgk student2 hepi & dpt input yg dikehendaki sekolah.. owhhh aku mmg x mengajar dlm program nie.. sbb aku handle bhgian pengurusan... hurmmm cian jgk aku taw.. sbb x dpt anak buah.. so mcm xde kepuasan.. tp.... puas lah bile tgk program ni berjalan dgn lancar.. hehehe...


student tgh exam.. shhhhh

thx kawan!




prep

mlm muhasabah diri..

ala2 cikgu..


membuat soklan exam kt student2... kelam kabut kot cari soklan yg sesuai.. hehehe.. yg pasti sume dah bejaya jwn..betul or salah belakang kira.. yg penting sume org ade peningkatan.. tahniah!!!

season 3??? harap2 ade..
byeeeeeeeeee