Tuesday, November 29, 2011

PERTH... Day 1



hye guys..
seyes mcm dah berhabuk kan blog ak nie.. kahkahkah admit it..bz gile2.. pastu akan post entry yg x bape nak terlatest... dah nak basi baru terhegeh2 nak hapdate kan....hikhik.. its okey.. lets start!


16 - 20 NOV 2011 lepas ak dan kawan2 drpd warga pendidik pergi ke PERTH atas 1 program di bawah fakulti pendidik UUM..  tahniah kpd pengarah projek iaitu LIYANA MD ZAIN (ex roomate ak time sem 1..harus nak mention tumpang bangga..hahahaa) sbb beliau bertungkus lumus menjayakan program besar ni.. juge kpd MT program..clap clap clap!!!  mula2 program ni nak wat mcm tertutup sbb tak sume boleh join..yelah tak kan nk sewa 1 flight kot... so ak terpilih lah utk join ni..mula2 30 org ahh akan join..tp disebabkan belanja mahal..kene cari sponsor sendiri, tu yg ramai tarik diri..last2 tinggal 17 org shj... tp tetap diteruskan jugak!!! setiap org sediakan rm2900..(tambang pergi balek, apartment, makan, melawat kangaroo) adekah berbaloi??? sangat kot!


okey 16nov2011
kiteorg tunggu bus UUM utk ke LCCT...


dalam bus

petang dah samapi LCCT..flight kul 11.50 mlm.. berejam kot tunggu..sabar2...heehhe



akui tak pernah naek flight... mcm2 terfikir... best ke tak? takut ke tak ek? kalau ape2 terjadi mcm mne? bla bla bla.... belum naek pon da cuak.. kang time scan ade bunyik2... hahahaaa.... tapi power ah aku.. pergi n balek tak kene pon bunyik.... hmmm sama ade bende tu rosak or ak mmg lucky!!! sbb member2 ak sume kene raba2 ahhh kan... hehehee...


excited? nebes?




setelah merasainye sendirik.. baru taw tak best rupenye naek flight nie!!! maybe naek MAS best kot.. setakat air asia nak harapkan economy seat lg lah kan... hahahaaa... tgk la sendirik seatnye mcm mane... sempit kot... naek bus ekspress lg selesa.. pastu, ak dok sebelah kapel dr aussie..owhh die nak balek aussie lah kan.. time flight nk pecut tu makwe tu da pgg2 da tgn pakwe die.. aku nie... errkkkk pgg tgn sendirik salah..pgg kerusi salah... hahhaaa.... so layan diri sendirik lah kan.. owhhh best jugak ahh time pecut tu!!!

pastu rase mcm nak pening2...mual2... errrrr jakun kan ko mai!!!! so aku paksa kan diri utk tidur dan terus tidur sampai ke destinasi... dlm hati, nnt balek ade tak kenderaan len slen kene naek flight???? motor boat maybe...kahkahkah...


finally i sampai ke perth...!!! yeahhhh!!! 


17 NOV 2011
okey dah sampai!!!
time ni kul 5 pagi ahh lebeh kurang... 5 pagi?? korang kt malaysia dah bgn??? masih dlm selimut mimpi ngeri kan??? haahhaaa.. kat perth dah terang okey... terus pakai bju sejuk... erkkk suhu sana dlm 17-22 celcius... kiteorg yg x biase rase sejuk lah kan.. dieorg yg da biase pki short pants n singlet je lah kan... ok fine!


kat sana ade sorang yg guide kiteorg.. name die KAK IDA... die dok sana dah lame..laki die stdy sana.. so die lah yg bawak kiteorg ke mana2... so 1st day ni kiteorg akan ke dua U... owhh lupe nak cite..objektif  program ni adalah nak tgk gaya pembelajaran, sistem pendidikan kt aussie... (lebeh kurang mcm gini lah... ) actually lebeh byk berjalan2 drpd melawat U.. so 1st day ni kiteorg hbs kan misi utama kami... iaitu melawat U.. 

U pertama terpilih adalah....



2 org tu yg bawak kami berjalan2 sekitar U ni... hensem tak?





suci bersih jek tempat dieorg... hmmm kite ade??






erkkkk tak berniat nak cite pasal U nie.. sbb tak igt!!! kahkahkah.. so puas kan tgk gambar jek??


luch time!!!
kak ida bwk kiteorg ke tak taw name tempat tu ape.. dah lupe! hahaha
kiteorg ke kawa kebabs..makan kebab lah kan..


kebab die mcm pizza... tp liat sket... tp boleh tahan sedap ahh jugak! layankan jek..even ak x suke kebab..demi tak nak lapar..makan jugak...


then ke U kedua...

















tu sume gambar kt murdoch... lawa kan? dewan kuliah die pehhhh..... kalau masuk kompem semangat!!! selesa kot kalau tidor dlm kuliah gini... (kau nak lempang laju2 ke mai??? )  pastu yg ade pool tu adelah kolej dieorg... kolej ko ade pool??? pastu kat sana budaya depa kalau nk wat discussion sume leh jek senang2 lepak bawah pokok... angin sepoi2 bahasa... selesa nye!!! meniarap kat bwh pokok atas rumput kot... wow!!! kat U malaysia ko ade buat? buang tabiat adelah... bajet rajen lah kan.. pastu free2 jek org ckp kite gile.. hahhaaaa... berbeza sgt!

okey!!! selesai dgn objektif utama kite!!! done!!
lepas ni..lg 2 hari mmg berjalan2 jek keje kiteorg...
dah letih gile2.... ptg tu terus ke apartment kami.. kat mountway kiteorg duduk.. lawa ahh kawasan die...




sebelum tu lepak2 dulu kat KINGS PARK GARDEN kt area partment kiteorg... mmg kompem cantek!!! sejuk.... tepi laut... uuwaaaaa rindu gile!



belakang tu ade laut..




okey cukup2 la tu annnn...

oooo ptg tu kami dpt jemputan drpd student yg wat PHD kt sana... incik Hisyam namenye.. family die ajak kiteorg mkn BBQ.. wow... best...! ada ayam byk.. sosej... nasi.. puding.. byk2 lg... plg tak dpt lupekan.. ak termakan kambing.. seyes x suke n x mkn kambing.. tp dah termakan! padan muka!!!! =p






skg nak show kt korang suasana dlm apartment..
hok ni apartment biase2 ah kot.. klu ade pelancong dtg mmg dok cini la kot kan..









our 1st nite dinner...
dok perth pon mkn lauk melayu? 

lepas jek habes makan... ak pon terus mandi dan tdo!!! memang lena gile2..
pastu bgn dlm kul4 utk subuh...
then tido lg...
sekali ak tersedar matahari dan terik gile...! aku pon terus jerit..
"mak.... weh korang..bgn....!!! kul bape skrg nie? kite dah kene tinggal dgn org laen ke???"
sume pon sepantas kilat bgn! dan ak terus tgk jam.. FINE BARU KUL 6 PAGI!!! (kami kene berkumpul kul 8.30 pagi...) ZZZzzzzzzzzzzzz lets continue our sleep beuty~~~~



bersambung........! =))