Wednesday, November 30, 2011

PERTH... Day 2


hye u ols..
kemarin ak dah update PERTH... Day 1
So, arini ak nak update PERTH... Day 2 plak.. heeeee..


18 NOV 2011
seawal 8 pagi kiteorg da berkumpul kt bawah apartment utk sarapan pg.. sarapan pagi tu ialah keow teow goreng.. gullppp... mmg telan air liur lah mase tu.. hanya berkata2 dlm hati.. "alamak.. mcm mne ni.. ak tak makan keow teow goreng.." nak tak nak terpaksa makan jugak.. sbb kang lapo! sape nk tanggung? ak dan diri aku jugak... nice jugak la!!! keow teow kat sana halus2 sket petak2 die.. tak mcm kt msia kan..lebar sket...

tepat 8.30 pg, driver bus kiteorg sampai...  name die kalau tak salah aku -----> VOWNE... haihhh uncle tu eh tak.. byk lah kau pggil uncle! kitoerg panggil mr vowne! aaaaa mr vowne ni sangat lah baek..dpastu die speaking2..harus lah kan?? die tunjuk tempat2..cerita2 tempat kt perth... mula2 kiteorg excited nk dgr..tp lastly VOWNE ckp sorg2.. plg penting VOWNE tepat pade masa! sharp!! hahaaa... mst die kutuk org msia..terhegeh2 kan!



ni bus die yg kiteorg naek utk ke mana2 sahaja... nampak mcm da buruks... tp power lg beb.. naek bukit sume masih gagah.. dlm die kemas.. tp tak taw kenapa, asal naek bus ni jek ak mst pening!!! seyes weh.. tak tipu.. kalau masuk je dlm, mst ak terus tido.. mmg tak tgk lah persekitaran luar.. hurmmmm..

pagi ni KAK IDA bwk kiteorg ke KINGS PARK  dlu... seyes tempat ni cantek sgt2!.. bersih jek.. sejuk berangin... maybe sbb dekat dgn laut... tepi2 kawasan king park ni ade perumahan.... cantek bangat!!!! owhh dun wori... ak dah usya dah umah mane 1 yg ak nak duduk time ak dah pencen nanti... wakakakaa.. bajet!





ak mintak ampun sgt2 sbb ak tak study langsung kings park ni tempat apekah... hahahaaa.. yg ak boleh nampak tempat ni sgt cantek..(even tak dpt digambarkan dgn gambar shj..) pastu tempat ni mcm ala2 tempat peringatan..sbb ade byk bunga2 org letak situ... luas ah jugak.. ahhh yg penting cantek!!!!


then gerak ke penjara..penjara ni ala2 mcm penjara JB tu la.. yg dah tak digunakan..tp org leh dtg melawat tgk ape ade kt dalam.. tp kiteorg tak masuk pon..sbb kene byr + KAK IDA  ckp ade org msuk boleh demam seminggu.. seerraaaammmmm jek! so baek tak payah msuk.. hanya tgk dr luar..




lepas tu pergi jalan2 ke FREMANTLE FISHING BOAT HARBOUR
kat sini mcm mcm bot2 nelayan la... tp cantek tempat nie... tak busuk pon mcm sesetengah tmpt kt msia..








kat bhgn depan FREMANTLE FISHING BOAT HARBOUR  ni ade laut... hurmmm boleh tahan cantek.... tp air tgh tak pasang..so kiteorg amek gmbo kt batu2 jek.. hahahahaa






dah habes kt sini..
tempat yg dinanti2 kan oleh kiteorg ialah ke FREMANTLE....!!! yeeaaahhhhh!!
FREMANTLE ni tempat shopping2 beli souvenir..... katenye murah2 lah jugak... kebetulan KAK IDA ni kerja kt kedai situ.. so beliau dah bgtaw name kedai nye apekah... AUSSIN name kedai yg KAK IDA kerja.. actually org yg jual adelah org endon.. erkkk endon? hahhaaaa...



kat kedai ni sume pon murah2... boleh la.. tp kalau tukar duet RM jd mahal lah jugak kan.. hhahhaa... 
dlm 2jam jam kot pilih2 brg sume... tak dpt nk igt berebut2 pilih brg..rambang mata nk beli ape.. best!


Odw dr situ.. Mr Vowne singgah kan kami kt tepi laut yang sangat cantek... bersih yg pasti!!!

 beb, perlu ke yg nie?? seb baek yg x bape sexy kann...












pastu gi makan kt 1 restoran nie... org melayu yg masak..




2 hari makan kt sini... dah name org melayu..mkn pon masakan melayu lah jugak..ngeh3... yelah..kate tak halal sume restoren..so terpaksa lah mkn makanan melayu jugek... heeee... boleh tahan jugak sedapnye.. errrrr...


skrg dah petang..

KAK IDA bawak kiteorg ke 1 tempat mcm tempat org sana shopping2 la... tempat sini mcm mahal2 jugak.. tp aku akan masuk bile kat luar tulis SALE!!!! muahahhaaaa.... rasenye org sana mcm xde jek tempat mcm mall2.. mcm midvalley ke.. OU ke.. suria KLCC ke.. Alor star mall ke..kluang mall ke.. hahaha.. kedai dieorg mcm kedai2 jek..tp suasana cantek tu mcm dlm Mall...






then, KAK IDA nak bwk kiteorg ke HABOUR TOWN.. katenye kt sini tempat shopping jugak.. tp mcm bju2..kasut sume tu lah...lebeh murah drpd tempat di atas..  tp bus mr vowne hanya sampai kul 5 jek ... 
so KAK IDA ajar kiteorg naek bus awam... kat sana, bus awam dieorg FREE! naek je lah ke mane2 pon..yg penting FREE.. pastu busnye baru... bkn mcm bus kt KLUANG OR SINTOK ni.... hahaaa... pastu tiap2 bustop / station ade number la.. so kiteorg yg jakun ni mmg akan refer peta la kan... KAK IDA dah ajar da.. naek bus kt number bape..then benti kat mne... so senang!



saat tunggu bus..
kat sana ade 3 jenis bus...
RED CAT..
BLUE CAT..
YELLOW CAT.. every 5 min bus akan dtg... wowww bestnye kan... klu kt msia.. setiap stgh jam or sejam baru nak lalu lg... msia..owh msia..... sob3...

YELLOW CAT


lupe nak snap pic kat HABOUR TOWN.. kat situ masa hanya 2jam.. so hanya mampu masuk kedai2 bhgn bwh jek.. kt atas x sempat... dah kene balek.. sbb bus hanya smpi kul 8 @ 9 mlm jek katenye..risau tertinggal bus utk balek, so kiteorg cepat2 lah nak balek... yeahh kt sini ak berjaya beli beberapa brg..




ye SALE......!! ak tak akan beli brg kt sana kalau lebeh dr 15 dollar.. so kasut ni kompem lah tak lebeh dr 15 dollar kan.. hik3..


Okey pasni, terus balek ke apartment.. dan kami silap turun ke bus station yg sepatutnye... dan kami berjalan kaki ke apartment.. dan kami SESAT pd mulanye.. dan akhirnye jumpe jalan balek.. hahhaa..lawak...!
sekian utk day 2...


bersambung.....