Thursday, December 1, 2011

PERTH...Day3


hye again..=))
now PERTH... Day 3 pulak..


19 NOV 2011
mcm biase kiteorg berkumpul kul8pg utk sarapan..
dan MR VOWNE dtg dgn bus die kul 8.30 pg..
hari ni hari yg ditunggu iaitu nk tgk kangaroo n koala!

mula2 KAK IDA bwk kiteorg pergi amek gmbo kt BELL TOWER..




BELL TOWER  ni sebelah laut... so mmg cantek la tempat nie... tempat org joging n maen beskal jugak...




pastu,  KAK IDA bwk kiteorg ke tmpat shooping2..mcm semalam jugak lebeh kurang tempat tu.. kul 8 lebeh kedai dah bukak weh.. hurmmm lupe nak cite... kat PERTH ni dieorg akan tutup sume kedai2 pukul 5 petang.. so after kul5 sume org da balek rumah masing2... mlm mmg xde kedai yg bukak kecuali pub or sesetengah restoran jek.. mula2 mcm "yeke???" tp mmg betul... kalau kiteorg kuar mlm, mmg dah xde ape2.. tak mcm kt Msia or ngr laen, mlm lah segala2 nye kan.. meriah + hidup...  so bgs ke tak perth? lu pikir lah sendiri.. hahahaa... okey kembali semula cerita asal... hurmm disebabkan dieorg tutup kul5 ptg, so mst lah kul8 dah bukak kedai...  seperti biase kiteorg just cuci2 mata... cuci2 pon terbeli jugak la something kan... heee









mmg ko nak kate gedik la kan watpe beli? mcm kat Msia xde?
wekkkk! sukahati ak lah..duet ak.. hahaaa..
actually ak mmg cerewet kalau pilih kasut.. tak cy ty lah my bff-shazwani/atiqah or bf sendiri eh lupe skrg dah tunang..haaa ty tunang ak sndiri..dieorg letih tunggu ak pilih beli kasut... give up kot kdg2 cri takde yg berkenan... flat sgt lah.. tinggi sgt lah.. so yg ni die tak rendah & tinggi sgt.. suam2 kuku jek kan.. nice! tros amek! dun wori still tak lebeh dr 15 dollar jugak.. SALE yg pasti!



ape pulak nie??
haaaaa yg ni purse... actually tak maw beli.. tp dah terpengaruh dgn my fren TEH NUR SAFINA... mula2 ak yg galakan die beli..so die pon beli.. pas die bayar..die dpt paper bag yg kiut! so ak pon zaasssss amek purse yg jns ni jugak... owhhhh sgt mudah terpengaruh kan ko mai???  tp puas hati laaa...   nice kan?? ngaku jek!


okey kul 11 pg kiteorg g luch kt tempat semalam...



perut dah kenyang so kite teruskan perjalanan ke CAVERSHAM (tempat kangaroo & koala)
agak jauh jugak..mcm sejam gitu perjalanan dr tempat kiteorg tido... sepanjang perjalanan mmg ak tidur.. kan dah ckp da asal naek bus MR VOWNE mmg ak pening dan terus tido.. tibe2 jek da sampai.. hahahaa... tempat kangaroo ni agak dalam jugak kwsan die... 


taadaaaaa!!! da sampai...
kan dlm nnt, kiteorg akan di guide oleh pekerja situ.. name die JEANA.. (betul ke eja name die??? hahaha)
so die yg bwk kiteorg n cite pasal kangaroo + koala sume tu...


beza kangaroo mengikut kawasan...






kieorg bole bg makan kat kangaroo... errkkk sume kangaroo ni mmg pelahap eh? org bg sume nak ngap!
but best!!! geli2 kene  gigi die.. hahaaha!


errrrr ape tu??? baby die nak masuk pocket mama die la....
for ur infomation... masuk temapat kangaroo ni mcm masuk kandang kambing... bau kangaroo tak best... byk gak r lalat.. heeee... dieorg tak mandi la tu.. mesti!
nama die ILAMA... (betul ke eja?? entah tak taw.. hik3)

abaikan gmbo yg paling hadapan.. sbb ak nak nk cite pasal iLama bkn beliau.. hahaha
haaa ilama ni kiut ahh.. laju gile die jalan.. pelahap jugak!!! laju gile makan.. tp yg penting die bersih + comel...

p/s : kat pic nie ko kenapa mcm auuwww2 kiki?

cantek gile kau nie...lalaaaaalaaaa..



pastu tgk koala pulak... kiut ke tu??? mcm tak jek... hik3
die akan tido selama 18 jam.. pastu die sgt pemalu....


kalau nk sentuh die, kene gune back hand taw.... tak leh usap2 mcm korang usap kucing tu...


ini wombat.. menatang ape pon ak xtak taw... berat die 30kg... lg 12kg jek nak same dgn berat ak.. so go wombat go!! mkn byk2 lg..nnt berat kite sarupe....  katenye wombat ni pemalu..sbb tu JEANNA je leh dukung die... pastu suke tido... (apesal binatang kt sana suke tido??? kompius ak...)


fuhhh letih... pastu KAK IDA bwk kiteorg ke chocolate factory...


KAK IDA  di tgh2... ermmm choc kt sini tak sume kite bole mkn..xbb x halal.. so klu nak beli kene ty dulu ape  ingredient nye dulu... tp KAK IDA ckp, klu beli choc kt sini, kalau kite bwk balek choc nye akan mudah melt.. adekah ia mempengaruhi cuaca? errrr


aiskrim kt situ pon sedap2 belaka.. tp ak x beli sbb syg duet... boleh gitu?? hahhaa
credit to kiki sbb berjaya masuk dlm entry blog aku.. bukan ape, kesian kt die sbb die camera man..so die jrg ade dlm sesi penggamboran.. so ak bubuh kt sini.. femes sket.. (bodek)


kul3 samapi ke apartment semula... 
al-kisah nye.... rmi kwn2 ak ni tak puas shopping kat FREMANTLE... (ade kt PERTH Day 2 ak cite..)
so dieorg mintak izin KAK IDA utk pergi FREMANTLE lg... tp malangnye bus MR VOWNE hy setakat kul3.. so, klu nak jugak pergi, kiteorg kene pergi sendiri by bus + train... HURMMM bunyik mcm agak mencabar... yg tak tahan tu, ade sorg pensyarah pon tak puas shpping jugak.. ish ish ish.... dasyat noooo...

tapi masalahnye, KAK IDA ckp, FREMANTLE akan tutup sharp kul5!!!! mcm yg ak cite td la..kat PERTH tutup kedai sume kul5... dan skrg kul 3.30ptg... how how how???
namun, perjuangan tetap diteruskan jua... gagah beb pergi jugak even masa mcm sempat tak sempat jek kan..

kiteorg berjalan kaki ke bus station.. mula2 nak naek bus dlu..tp bus tak datang2 plak..so jalan kaki pergi train station.. pegang peta masing2!!!
jalan py jalan..then sampai tmpat train.. tgk2 train ke FREMANTLE tinggal 7 minit jek lagi.... errkkk pastu kiteorg ade masalah pembelian tiket train plak.. pastu terlepas train... hurmmmm next train lg 15 minit kot... dan masa perjalanan ke FREMANTLE lebeh kurang sejam.. demn...!



tetap teruskan jugak.. naek train masa tu dah kul 4.40..

muke redha..
skrg 4.40..FREMANTLE tutp kul5.. perjalanan mkn masa dekat sejam... can u imagine gagah tak gagah nye kiteorg nk jugak ke FREMANTLE..  & train ke FREMANTLE adelah destinasi terakhir train ni akan berhenti.. mmg sabar je laaa...


kuar je train.. nampaknye begini lah rupe msg2... berlari kejar pintu FREMANTLE.. merayu2 kt owner mintak masuk jugak... (sengal py kiteorg...!) seb baek bg jugak masuk kedai die... haaa da msuk kan!! beli lah ape yg korang nak beli... ak ikut jek nak habeskan masa + sahut perjuangan ini... tp ade jugak lah terbeli something... nafsu nafsu!!!





sume org pon nak dapat + tayang beg biru tu kan.. hahahaa...

so setakat ni jelah utk PERTH Day 3...

wahhhh demi kasih sayang ku kpd insan2 terpilih di Malaysia.... ini hadiah utk family, fiance & kawan2..






tak sabar nk bg kt my family... weeeeee.....


disebabkan my pencil case dah kene curik dgn org.. so i beli 2 ekor bende ni... kiut kan kan??


bersambung.....