Tuesday, January 31, 2012

asal mlm jek cuak

 hye guys assalamualaikum..

31jan2012
tarikh akhir sebelum masuk bulan febuari..
owhh cepatnye masa berlalu ek.. kang lg 2 3 minggu da masuk new sem..errr sem8! sem plg menakutkan..!


bercakap pasal menakutkan, ak nak kepoh sket2
ermm kat kawasan umah aku n area berdekatan katenye ade sindiket rompakan!
sumpah ak x leh tido klu menjelang mlm.. asal mlm jek cuak!!
dulu lampu depan x pernah bukak. skg dah bukak..
sebelum ni pintu blk x pernah kunci, skg kunci!
bbuuwaaaa seyes takut!!!!
nape tbe2 x aman cenggini???

YaAllah, tolonglah lindungi aku, keluarga ku, rumahku, harta ku, kawasan perumahan ku, kami semua..
sesungguhnya, Engkau maha melindungi..

amin amin amin..


gunite sume!!
doakan keselamatan kami..~~~

papai

Monday, January 30, 2012

minmin dah okey


hye guys assalamualaikum..


tak nak cite pjg..just nak cakap minmin da kembali ke keadaan sedia kala..
setelah kejadian 28jan2012 berlaku----> klik here
maka ini hasilnya






tenkiu so much to my fiance sbb tolong selesaikan kes ini dgn kadar yg segera!
mak abah ak mmg tak tahu menahu pasal ni.. klu die taw, mst minmin dgn aku kene ikat kt pokok..hahhaa..
eceli bkn aku yg buat & hanis pon x bersalah..yg salah si langgar!
so, harap2 xde kes mcm gini lg berlaku..fobia sekejap..tp drive tetap drive..


papai

AJL 26


hye guys assalamualaikum!!

rasenye sume org pon wat entry pasal AJL 26 semalam kan?
so ak pon tak ketinggalan utk meluahkan pendapat pulak..


tema air?
mcm kat iklan jek yg ak nmpak dieorg gune tema air..
tp pd persembahan xde pon?
siap gune api ade ler..tuuu faizal tahir
Tapi kan tapi..okey ke konsep die bakar piano (even bakar olok-olok)
sbb dulu time akedemi fantasia 9 bile AZRI berdiri atas piano dikatekan kurang hajo. so smlm bakar piano tak kurang hajo ke? teettttttttt...


ape2 pon tahniah kpd HAFIZ-AWAN NANO NANO NANO...
he deserved to got JUARA LAGU AJL 26!
persembahan die penuh emosi dan lirik die paling tacing~












tempat kedua- 3 SUARA-BERIBU SESALAN
owhhh yg ni i like... sbb ade shila amzah.. kih3
eceli lg bgus ahhh beribu sesalan menang berbanding NL + YUNA ohh pelisss no!














ketiga: FAIZAL TAHIR-KARMA
ermmm faizal tahir eh? nod bad lah..
die nie mst akan menang punyer..tp selalu mmg no 3 ahh..hahhaa
next year py katenye die nak berehat..tak maw bertanding lg.. ecehhh














vokal: HAFIZ -AWAN NANO NANO NANO.. hahhaa
sesuai ahh tu... 




persembahan terbaik: ALYAH-KISAH HATI
hurmmm okey le...
sbb remy ishak? ahahaha






ehem seb bek alyah tak pakai sexy lg mcm sebelum2 neh











ak sgt2 mengharap lagu dua org di atas tak menang!!! yeaahhhh akhirnya tak menang!!!
ak tak faham ape bestnye lagu CINTA MUKA BUKU sampai korang taksub sgt.. korang mmg jumpe n bercinta kat fesbuk ke?? persembahan NAJWA LATIF  smlm pon sgt biase2 + mcm speed laju sgt..mcm tak sabar nak hbs nyanyi..gitu??? di tambah pulak dgn lakonan ntah pape si penari tu.. langsung mcm pppfffttttt**




YUNA? errrr paling ak tak suke ahh pompuan nie... tp sore die mmg lunak ahhh.. tp sejak2 ni lagu die py lirik ntah pape ahh bg aku.. lagu DAN SEBENARNYE jek yg paling ak suke..yg laen harrrammmm.... 
kate penyanyi wanita paling popular... pengganti SITI NURHALIZA.. tak kan gitu jek lagunye? tak mencabar langsung beb.. lagu2 die x power ahh senang citer... 




anugerah khas mobile- SEDETIK LEBIH
ehemmmm ANUAR ZAIN  kan ... ramai peminat pompuan..harus lah kan... ape2 pon tahniah EDRY KRU








persembahan laen ak mls nak bg pendapat.. sbb biase2 jek.. so tahniah utk para pemenang..!!!




papai

Saturday, January 28, 2012

hope


ye ak pernah suka kan die.. n i hope i can forget about him/her
i hopeeee! really hope!

28jan2012


hye guys assalamualaikum..

28 Januari 2012

tarikh keramat untuk MINMIN
kenape??

arini wedding sholeh.
kenal sholeh? tak kenal x pe.. ak pon xde gmbo die nak tunjuk kat korang.. hahaha..
kul 12 lebeh setelah bersiap2, ak terus ke taman emas utk amek hanis kt umah die sbb die balek kali ni dr kl naek bus jek. so die xde kete.. dats y ak yg kene amek die kt umah..



sampai jek kt area tasek kluang, dah nmpak dah byk sgt kete parking sana sini..
rupe2 nye ade 2 event.. 1, wedding soleh.. 2, event kong ci fa cai..
ak dah ckp dah kt hanis, soh parking kt tepi ni jek.. tp hanis degil.. die cakap ade parking kt depan sana.. ok pergi..
ermmm da ckp da full!!! degil... then, nak kuar dr depan dewan..
time nak tggu turn nk kuar tu, TIBE TIBE... kete saga kat tepi tu nak undur.. voodoooo py saga...undur tak tgk belakang!!! then langgar minmin... bbuuwaaaaa!!!!!!
hanis pon mmg tak sempat nk undur minmin sbb kete pon byk kt belakang kiteorg.. aahhhhh voooddoooo ahh india tu!!! voooddooo!!!




walaupun nampak siket, tp saket taw minmin dibuatnye..lebeh saket hati aku!!!
ni kene kasi spray, cat, ketuk sume..
cuak pon cuak.. ni mmg abah ak tak taw lg.. skrg minmin menyorok kt umah hanis.. then, isnin kasi settle same itu india kt workshop member die! seb baek india tu nak bertanggungjawab.. kalau tidakkkkk!!!! nahas!!!!


agak malang jugak la.. ni first time MINMIN eksiden.. 1st time jugak hanis drive then eksiden.. selama ini kami bwk dgn penuh tertib kot.. tp tak pe lah..malang tak berbau.. dah takdir agaknye..





ini time wedding soleh..
sori lah gambo pengantin xde... ade kt kamera man pengantin..(apesal tak amek gmbo pengantin sendirik ek td... apelaaaaa maiiii)
gambo pengantin to be je yg ade..! ngeh3


okey papai!

Friday, January 27, 2012

mak ku paranoid


hye guys assalamualaikum..


baru jek balek dr klinik n dinner kat luar



mak : mak nk bwk ko g cek doc

me: napeeee?

mak: ko batuk tak baek2.. pastu kurus sgt..nak soh doc cek..mne taw ade saket laen

me: ******speechelessssssss






sampai hati mak pk ak saket..then kurus sbb saket..
mak ak ni mcm2 lah..
paranoid sgt
caring melebeh2..
ish ish ish



dan td doc da cek.
alhamdulillah..
batuk biase2..
doc ni taw2 jek ak suke mkn makanan goreng2.. doc ckp sbb tu batuk x baek2..
paru2 awak pon okey bersih.. so tak yah wat X-ray test
amin.....


dgr tak mak??? so pasni jgn pk bukan2 yek..



dan itu ubat2 nye..
dah pon telan..
skrg da pon sleepy..

soooo.....ZZZzzzzzzz
cepat2 la sembuh mai oi..


nite...

papai!!!

Thursday, January 26, 2012

new gajet


hye guys assalamualaikum..!


yeaayyy Blog Ms Mai berwajah baru again n again...
hurmm aceli boring kat umah.. xde wat mende..so berbelog je lah kejenye..



arini nak kepoh2 sket kt korang yg ak ade gajet baru!
hihihihihiii



taaddaaaa!!!!







yup samsung galaxy Y only
okey letuwww.. 


kalau nak taw fuction die cane, korang gugle lah sendirik k..
yg pasti beli Y nie akan dpt free sume kaler casing di atas.. nice kan!!
yg pasti juga fuction die lebeh kurang same jek dgn samsung galaxy ace o whatsoever.. just camera die jek just 2MP.. i huv my own nikon camera..so never mind ah kan pasal 2mp tu..




ak gune duet balance gi aussie aritu..
ade duet lebeh sket n dibantu sket oleh hanis..hik3.. maceh syng!
hope hp nie bertahan lame..sampai ak kawen nnt.. da keje gaji besar nnt bru kite tukar hok laen okeyss.. =)



okey papai!!!


Wednesday, January 25, 2012

wordless wednesday


hye guys assalamualaikum









last presentation for semester 7
nampak seyes jek cikgu myzatul nie.. yek2 jek!


papai

Tuesday, January 24, 2012

ADE ORANG NAK KENE CILI MULUT DIA

 hye guys assalamualaikum!!!



cane cuti CNY? meriah? 
sempat tak nak wish CNY kat my fren yg bangsa cina?
selamat menyambut tahun baru cina kpd tan, may syia, bb kong, n ivy!!!!
dieorg neh my classmate lorr... hehehee



tak de nak wat kan dok umah.. haha dok U boring.. dok umah pon boring..
err  cane tu..? 
anak sedara da balek lg leee boring!
incik tunang da balek lg laaaa boring!!!!
pelisss weekend ni balek lg k!!!




owhhh weekend yg lepas ni ak sgt lah hot!!!


SITUASI 1 :
kluang mall


me : sedang duduk mengisik borang member card...

someone gurl : hye hanis... dgn sape tu? adik eh? (tunjuk kat aku)

me: *mcm nak asah parang*

lepas org tu mcm dah taw jwpn ak nie sape, tros mcm senyum2.. eh ak klu dah bengang, nak senyum kt org tu pon mmg plastik!!! 



...........................................................................




SITUASI 2 :
umah hanis wat kenduri tahlil
sedang jiran tetangga (makcik2) dtg selepas magrib ke umah hanis..


di dapur:

me: tgh mencedok ayam utk di hidang ke dlm bekas bufet

makcik dot dot dot : awak ni sape ye??

me: sambil memaniskan muka.. sy tunang die (tunjuk kat toilet sbb hanis dlm toilet)

makcik dot dot dot : oooo awak adik tunang die ye??

me: pppfffftttttttttttttt!!!!!!



kenape sume org mcm nak mintak pelempang???


tak kan lah hanis nak bwk adik tunang die kt kenduri umah die.. tunang die gi mane pulak siap hangkut adik??
paling penting, sejak bile plak aku ade adik??? 



mula2 ak mmg kecik ati lah..
siap nak terfikir, soh jelah hanis carik awek laen yg tinggi..yg besar..yg gemuk..
biar puas hati sume org kan..


eh tp apesal plak ak nak gelabah kan? chill jek..
ak tgk org laen pon ade jugak yg kecik.. boleh jek jd tunang org..boleh jek kawen? dieorg  pon kiut mcm aku.. sori  lah ak terpaksa bangga diri sebab sape lg yg nak puji kalau bukan diri sendirik kan..
ak hepi dgn diri ak.... ak hepi dgn penampilan ak.. hanis pon hepi dgn ak..
tak kan lah ak nak dressing mcm gaya mak org kut? semata2 nak bg org tgk
"ooooo itu tunang hanis..."
ppfffttttttttt


tak pe lah sekarang mcm gini.. lom kawen...
nnt da kawen, da beranak pinak,
 tak perlu lah carik bende2 alah mcm gini

|
|
|
v










muka ak pon insyaAllah awet muda jek.. kiut miut sampai beranak pinak
tak yah lah gune nie

|
|
|
|
v




so? ade ak ganggu kau? ade sy ganggu makcik??
tak de kan?? 
lepas ni ade lg yg cakap mcm gini, mmg ak jeling tajam2!!!
menyebok jek!!! menci!!!
okey kene ignore it...!!!
must chillssss!!!!


papai






Friday, January 20, 2012

kami tak sehat


hye guys assalamualaikum..



kenape ek sejak seminggu nie badan asyik tak stabil jek?
cth nye 3 4 hari lepas ade demam..then mkn panadol mcm dah baek..
smlm mcm selesema..mkn pil selesema mcm dah okey
arini mcm batuk2.. td duduk kt beranda umah lepak dgn jiran maen jutaria..sejuk gile..terasa kesejukkan hingga ke tulang kene angin petang..
then masuk bilik terus berselubung dgn gebor..
ape sebenarnye yg berlaku?
perubahan cuaca? perubahan tempat? 
ya Allah tolong sehatkan diriku ini.. =((




p/s: hanis syahmi tak sehat juge..die batuk..saket tekak cikgu!! =((



Thursday, January 19, 2012

miss you roomate


hye guys assalamualaikum..

eceli tak reti nak mulakan entry mcm mne..haihh mcm le nak tulis surat cinta..tak pernah pon..dulu2 jek setiap tahun anto kad raya kt boifren..(yg kini status tunang). dlm kad tu lah tulis ayat bagai nak rak..luah kata2 romantik..maaf.. indah.. konon... pastu sejak setahun dua neh senyap tros.. lupe kot nak anto kad raya! lupe ke wat2 lupe? teeetttttt...


yg kat atas tu mukadimah ke hape? tak relate langsung dgn tajuk dan isi entry..errrr
hurmm bile pk semula, da 7 sem rupenye ak kat U.. dah 3.5 tahun dah dok kedah.. best jugak dok kedah..kat sana mkn boleh tahan lah murah..paling suke order nasi goreng cili padi + telur mata = rm3.70
eh tu kire murah ke same jek? hahaaa.. tp laen2 pon murah jugak lah.. klu shawl ke pashmina ke mmg murah!!!


dan... sem 8 nie, ak dah xde room8..isk isk isk... sedey sangat2.. 
sebabnye room8 ak dah hbs stdy..sem depan die masuk praktikal dah... ak jugak la masih memerap kat uum tuh!!! owhh tidakkk.. 



ak syg room8 aku sejak sem 1.. time sem 1 ak ade room name yana, ana n yus... tp dgn yana ni 1 sem jek.. 3 sem seterusnya ak dok dgn ana n yus.. mcm2 kenangan manis pahit yg ditempuh bersama... alhamdulillah hubungan kami baek sampai sekarang..



ni zaman sem 1-2008
muka masih suci..
yg tgh tu la yus...
sampai kini klu ade bende2 sedey mmg ak suke luah kat die.. die ni mcm akak aku jugak ahh..
yus ni org jawa same mcm aku jugak ahh

ngobrol ngobrol ngomong jowo waei...
tp ngomong sitik2 la... akeh2..orak iso.. 
(hahaha ko faham ape ak cakap? ty mak korang la klu nk taw ape ak cakap tuh...)





n itu ana..
smpi sem4 aku dok sebilik dgn ana..
ana ni masih single... sape nak? ak boleh aturkan..ececece..



bile naek jek sem 5, ak dok dengan eza..
owhh yus, ana, eza adelah 1 course... pengurusan perniagaan tani..
dan yg bestnye ak mmg berkawan dgn budak2 koz tu.. hahaha.. nice!!
yg paling pelik, sebelum ni ak tak kawan sgt dgn eza..klu berselisih..senyum2 jek..tak reti langsung nak borak2 dgn die.. tp, tak sangka boleh sekepala bile dah dok sebilik! hahahhaa




EZA
i noe u suke sgt pose gaya cani kan... konon2 merenung masa depan.. hahaha!!!



eza... gadis manis berasal dr batu pahat johor..
die seorang yg baek, peramah dan mesra orgnye.. suke tolong orang laen dan mudah menangis.. owhh cengeng! eceli same with me! ggrrrrr
die seorang pencinta sejati kalau bercinta dgn lelaki.. owhh peliss wahai lelaki jgn permainkan hati nya lagik!
sbb die sanggup berkorban apa sahaja demi org yg disayanginya.. ak taw la.. dah lame ak dok sebilik dgn die.. seorang yg rajen belajar dan tekun dgn tugasannya...
namun, die suke sangat tertinggal barang klu pergi mana2.. hahaa.. eceli same with me too but eza lg teruk la pelupa die.. kdg2 ak boleh panggil die alzhiemer.. hik3..sori...



eh dia ade skuter..JENAB namenye..


suatu petang...



aku juge enter prame!!!



last dinner ak belanja depa mkn chicken chop!

rm6 jek 1 beb... kat luar hado gini murah?



hari tu eza nak exam.. die g stdy dgn member die..
ak yg dah hbs exam konon free dok bilik volunteer diri utk masak jemput2..
hik3
gigih hanya menggunakan rice cooker utk menggoreng!








sem5- sem8 dok dgn eza.. dialah penemanku ke mana2 shj..
sampai ade org igt kami kembar.. (erkkk yeke??)
eza jugak lah yg teman ak klu nak ke toilet kalau ak rase aku takut nak g toilet mlm tu..
hurmmm... kini kisah tu sume dah berakhir..


14 januari 2012
kami same2 balek johor!
gilir2 drive.. kematu jugak ahh punggung.. 12jam!
seb baek minmin okey..i lap u minmin



me, eza n epin
memang epin... memang muka ko paling besar kan!!!
alhamdulillah selamat sampai ke destinasi umah masing2... hehehe..
dan di sini lah berakhirnya perkongsian hidupku bersama eza tersayang.. 


...........................................................................

masih kite igt saat eza bersedeh di bilik, kite sedia mendengar segala yg eza rasa..
dan ketika kite pulak nangis, eza dtg memujuk dan bg kata2 semangat kat kite..
segala rasa suka duka kite kongsi same2..
kite nak mintak maaf kat eza kalau kite ade buat salah kat eza selama perkenalan kite nie..
halalkan segalanya.. thx for everything!!

.......................................................................................



kiteorg mmg suke gurau senda..=)




amek berkat sket.. hhehee
semoga segala impian eza akan menjadi kenyataan..amin3...


kehangatan pelukan terakhir masih dapat dirasai hingga kini.. i miss u my room8!
jaga diri, jgn wat keputusan terburu2..& gudluck!!!
walau kite dah tak dok sebilik, semoga kite leh jumpe lg..
hello parit raja dgn kluang apelah sangat!!! hehhehee...




papai!


Wednesday, January 18, 2012

wordless wedenesday

 hye guys assalamualaikum






dua jenis buah nie telah membuat aku jatuh saket..
sumpah tak makan byk..sekadar merasa jek..
tak sangka terus saket tekak, berat kepala
tak mahu sakettt pelissss
okey dah telan ubat spy demam tak melarat.
dan skrg dah start nak selsema pulak?? 
ohh tuhan sembuhkan lah segera...


Tuesday, January 17, 2012

activity 1


hye guys assalamualaikum..
kini mai's bedtime story dah berwajah baru gituuu..heeee


16 januari 2012  iaitu semalam,
bermulalah kehidupan cuti sem di rumah! yeahhh yg dinanti2kan kan? tak perlu hadap buku2 kt U kan..
tp agak boring duduk umah klu xde aktiviti yg best2..
soooooooooo semalam, ak dah leburkan vaucer 1Malaysia ku di popular!
ehemmm baru luak 1 keping jek.. syg kot nak hbs kan sume.. 
slow2 lah yek kite habeskan vaucer  sebelum 30 March 2012 ni




haah tak beli novel terletest, tp beli novel terlame..
mmg dah tgk pon drama nora elena kt tv3 tu..tp saje nak hayati lebeh bile bace novel.. 




errr yg ni piluhan shazwani my fren.. tak tahu le best ke tak.. hopefully best ahhh!




insaf sket bile aku tgk buku neh..
aceli buku ni ade org yg request.. sejuk hati aku.. hik3..
nnt kite share bace n amalkan same2 k





then as usual.. aktiviti utama- karaoke yg tak oke! ehh tp dah improve sket ah..
ni gambo zaman dulu2.. zaman ak pakai seluar petak2.. errrr


nite..papai!!!


Wednesday, January 11, 2012

aku dah SAH.. ko dah lom

hye guys assalamualaikum!


Aku ni bukan lah ahli kuat politik.. dan tak reti pon nak cakap pasal hal2 politik.. hanya mampu melihat jek dari jauh.. kata org, dengar boleh..percaya jangan..
 Dan yg paling aku nak cakapkan kat sini, sokonglah kpd yg telah banyak berjasa kpd kita dan negara selama ini..




so, sekarang ak nak kasi soklan kat  si kaki kritik politik :



 korang da DAFTAR mengundi?
korang da SEMAK mengundi?
korang da SAH LAYAK mengundi?

cer tekan sini untuk wat penyemakan-----> klik here



Kalau lah semua jawapan bagi soalan di atas TIDAK. so,  janganlah cakap lebat sangat soksek soksek cerita tentang politik kritik pemimpin sana-sini. Sampai wall fesbuk pun naek semak dengan umpat keji mengata memaki orang. Annoying tahu takkkk??


see... aku sudah SAH!!!

bagi sesiapa yg tak daftar lg...plisss lah daftar secepat mungkin.. sebab 1 undi itu sangat lah bermakna.. jadilah warganegara Malaysia yg BERTANGGUNGJAWAB!!!


sekian..

Sunday, January 1, 2012

HAPPY NEW YEAR 2012

hye guys assalamualaikum...

hepi new year to all blogger!!
2012 dah?? so maksudnye umur aku 23 tahun??  errrrrr sila percaya umur aku 23 eh kawan2 sume.. plisss lah jgn ckp aku dak form 3 ke 5 ke hape ke...


bercakap pasal new year mmg tak pernah lari drpd cite pasal azam kan?? 
ehemmm untuk aku mcm tak pernah ada azam jek.. n kalau ade pon di pertengahan tahun ak dah lupe dah ape azam aku.. kahkahkah mmg betul2 budak gemilang!


contoh wajah gemilang.. (errrrr...)

okey malas nak ade azam hebat2 sangat.... 
cume azam aku tahun ni nak BELAJAR MASAK! 
masak yg power2 py.. bukan setakat ayam goreng, tempe goreng, udang goreng, telur goreng.. yg bab menggoreng mcm sume dah lulus terutama goreng nugget! mmg cemerlang lah.... 




kate dah tunang orang kan... tak lame lg nak kawen kan..ecehhh.. so ape cer tak terer masak kan.. 
hmmm plissss mai plisssss pandai masak sume bende.. hhuuwaaaaaaa
xmaw kasi hubby makan kt mamak...


okey dats all... lets continue study!!!!

papai