Friday, February 3, 2012

1st G.A. BY NURFERL : SAYA SEORANG PENULIS BEBAS DAN SAYA RASA HEBAT !!


hye guys assalamualaikum..!


yeaaaahh ak telah d tag oleh CIK MIMI.. cik mimi ni kozmate ak kt uum.. tak sangka kite pon jd blogmate time cuti semester..(ade eh blogmate??) okey ape2 jek lah... hahahaa..



nie segmen apekah ek?? owhh klu korang sume nak taw, cer tekan link ini... -----> KLIK SINI utk dptkan info lanjut tentang segmen yg meletoppsss gojess nie.. 


aduhaiii sebenarnye ak mcm dah giv up join segmen ke..ape2 jek lah yg dijanjikan dpt hadiah.. hahaha tak pernah menang pon.. hampehh... tp takpe lah..utk suka2 jek kan.. mne taw ade rezeki..kan kan kan...hik3








KENAPA BERIA RIA NAK BERBLOGGING?

*errrr mak aiii..soklan cepugangsa!! susahnye nak jawab.. kenape ek?? tak taw!!!!! start wat blog time ak semester 2 ke 3 ek..lupe!! bila tgk ade 2 3 org kwn sekolah ade blog, time tu lah mula nak ade blog jugak!! haihh org ade, ak pon mst lah nak ade.. mmg mula dr zero.. dr tak taw nak hias ape kt blog, sampai skrg dah taw.. erkk even bukan wat background sendirik mcm tuan2 blog yg laen..(ye ak hanya amek free blogger template jek kat gugle..) hahaha mudah kan?? al-maklum ak ni busy plus tak kreatipp sgt..  dan sekarang ak ade blog sendirik..BLOG MS MAI.. kahkahkah tak sedap sgt sebenarnye name blog ak.. hahha korang dipersilakan lah gelak kan jugak..hoho!!! tp bangga lah coz i huv my own blog!! ade orang yg kat luar tu, mne hade!!hade? xde kan kan.. kiter2 jek yg ade..hik3


TAPI BANYAK KERJA LAIN YANG LEBIH BERFAEDAH KAN?

* ermmm mestilah!!! drpd blogwalking sana..blogwalking sini.."hyeee..BW here..nice blog..done follow you..." (errr ayat wajib para blogwalking kan kan kan..) lebeh baek korang ngaji al-quran ke..tolong mak kt dapur ke..ajar tuisyen budak2 skolah ke..lg berpaedah kan.. hahhahahaa.. tapi tapi tapi.. dunia kan sekarang sumenye IT..canggih.. dgn berblog jek kite dpt ramai kawan.. contohnye blog FATIN LIYANA tuuu.. die ade follower seramai 35648 org.. blog IRINE NADIA MARCELLO tuuu ade follower seramai 22762 org.. blog MS MAI  tu ade follower seramai 317 org.. erkkkkk siketnye aku?? kakaka..tak pe lah..siket ke byk ke..ttp ade follower jgk kan..klu xde follower, u follow sendirik jek lah... 

ehemm, dgn berblog jugak kite leh update entry sendirik..boleh jugak lah nak kepoh2 hal sendirik or info2 menarik utk dibaca oleh kwn blog.. even tak pernah ade buku tulisan terbitan sendirik or ruangan majalah sendirik, tp kite ade ruang khas sendirik utk berkongsi ape jua kisah..semestinya hanya di BLOG!!!  emmm korang yg xde blog tu hade?? xde kan?? so ape tunggu lg..mari lah wat blog jugekkk..gituuuu...


APA YANG BUAT AKU RASA BLOGGING NI HEBAT??


* cesss bukan setakat rase ak ni hebat.. cool..tapi HOT okeys!! mesti ahh rase hebat, sebab seperti mana yg ak ckp td, tak semua org ade blog dan tak sume org boleh buat blog dieorg rase HOT.. hehhehe...

 ehem.. nak dengar 1 kisah tak..? cenggini... sebelum ni..ehh tak lame sgt..baru 3 4 ari lepas jek.. blog aku ni baru jek bape ketul follower... kira2 dlm 171 org ahh gitu..(itu pon setelah bertahun ade blog). TIBE2.. 1 mlm ak bukak blog ak, follower ade 3++... errkkkk??? time tu rase nak pengsan!!! kesalahan teknikal ke hape nie?? excited..terkejut beruk pon ade.. hahaha..selidik punye selidik, rupenye.. ade blog femes nie..ecececee... blog LYSSA FAIZUREEN tuuu... die list kan blog ak dlm entry die.. sbb tu rmi yg follow memolow... ahaaaa.. see!! ade rase dgn BERBLOG NI HEBAT..COOL..HOT tak?? ade kan.. so, korang..try lah wat blog!! bg yg baru berblog, sabar k..lame2 korang akan rase korang ni HOT!!. giittuuuuu...!


ehemmm pelisss lahh..jgn soh ak bg pendapat..klu bg jek mesti berjela ak nak cite.. hahaha... 
rasenye setakat tu jek yg mampu.. tenkiu...i lap u..!


sape ye ak nak ak tag?? CIK AFIZZA, if u  feel free wat lag segmen gojess nie K.. i noe u tgh busy wat projek tukang2 u kan..hahaha.

okey papai!!




4 comments:

  1. HAHA. thx darl tag I! ;)
    insyaallah k.
    fuhhh! lama jgk x join GA cmni.

    ReplyDelete
  2. HAHA . Nice entry dear . harap lepas ni , lebih bersemangat berblog yer :D

    ReplyDelete
  3. kamu berjaya sila semak.. :)

    http://nurferl.blogspot.com/2012/03/pemenang-bertuah-ga-cik-n-tahniah.html

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))