Sunday, April 22, 2012

gudnite


hye hye..!

orang lelaki ni kalau cerita bab kawen jek mesti lari sebatu kan..!! 


okbainite..

Friday, April 20, 2012

Hepi Bufday myfren


hye guys assalamualaikum..!

korang ade BFF? mesti ada kan.. kata orang BFF ni memang kawan sekepala kita, memahami, tempat mengadu, tempat tumpang hepi or duka, tempat mengutuk, tempat gosip-gosip, tempat luah rahsia-rahsia peribadi or kerajaan yang bersekutu dengannya, kepala pon sama-sama gila, ak nak marah die pon bole, die nak marah ak pon bole.. eh gituu? oleh yang demikian, ak ada dua orang BFF.. shazwani +  atiqah.. yang laen-laen pon tetap kawan ak jugak..cuma mungkin jarang jumpe or susah nak ketemu..giituuuuu.. hik3!


tapi untuk entry kali ni, ak nak tuju khas kat sorang bff ak ni haa... bespren lah sangat-sangat.. kawan dari form 1 tu.. bagai air dicincang tidak akan putus. eceh..! nama die SHAZWANI BINTI ZAINI.. (ak tak pernah dan tak mungkin akan panggil die dengan nama WANI.. ak rasa macam nama nak manja-manja plak dengan aku..geli jek..) ic number 900420........  e'eh harini lah bday die..  !!  kannn??? sebenarnya memang nak mention yang itu pon...


HAPPY BIRTHDAY my frennnnn!!!! me love u..!




SHAZWANI + ME + ATIQAH

selamat hari jadi yang ke 22 tahun my darling.. haih apesal lah ko muda dari ak ni?? dasar budak lompat!! kalau nak hadiah ko kene kawen dulu..at least sile bertunang dengan kadar segera sebab ak dah tak sabar nak jadi pengapit..! so muhammad izzat hadi, sile ambil serius..mak ayah shazwani dah tak sabar nak dapat cucu..boleh gitu? haha


amek kau old skool..!


haah kiteorang kawan dah lama.. siap kadang-kadang kalau cuti jek mesti ak tido umah die or die akan tido umah ak..konon-konon nak bual-bual sampai malam, secret project la ape lah..hahaha!! mak ayah die dah kamcing dah dengan ak..sebut jek nama MAI kompem lulus.. mak abah ak kalau sebut jek nama SHAZWANI haaa kompem lulus lah projek-projek kiteorang.. eh yeke??  pastu ak kan selalu homesick kalau duduk uum ni.. selalu ngadu nak balek umah jek kat mak ak..

DIALOG TAHUN LEPAS:

me: mak...kite tak suke lah duduk sini..nak balek..=(

mak: ahhh ko tu..! cuba kalau shazwani ade kt uum jugak..setahun tak balek kampung pon tak pe agaknye..
                


 DIALOG SEMALAM :

ayah saya kata "kau takde Mai mati kutu ea, kalau tak, xreti duduk umah".....(-_-")


** e'eh cane mak ak + ayah die tau?? hahahhaa see..betapa mak ak pon memahami persahabatan kami.. eceh..!





disebabkan budak ni amek kos yang 3 tahun jek, maka dengan itu die dah grad dulu..cissss!!! dah lah budak lompat, kos 3 tahun pulak tu.. memang jimat umur lah kan.. jeles tau tak?? die ni amek kos pengurusan pelancongan kt uitm..  eh, awak jom lah amek masters dengan kite.. hehe (sekali lagi ak berangan-angan)



untunglah boipren ade DSLR bole snap pic manyak-manyak..edit tantek-tantek.. =p


haaa sekarang die dah keje dah.. macam dah nak setahun jek die keje.. yeke weh?? ape-ape pon dah bergaji.. dah ade kete lagi tuuu... wanita bekerjaya lah eh. cepatlah belanja aku mcD.. lagi 2 weeks ak balek tau..heee



hikhikhik ak curi-curi snap gambar die time die tengah layan customer.. ehemmm tengok lah tu..tekun bekerja..cekap mengendalikan sistem-sistem kerja die.. nape ak puji kau shazwani?? owhh sebab hari ni bday ko..so ak cakap baek-baek jek lah pasal kau eh.. bak komisen 5%! 
huuwaaaa jeles sebab die dah kerja..dah ade duet sendirik..bile ak nak kerja?? sigh~



karaoke?? hmmmmm jangan cakap lah kan..aktibiti wajib kiteorang kalau kuar lepak.. 3 jam weh.. 3 jam!! masih jugak macam tak puas.. cane tu??




okey semoga kau panjang umur, murah rejeki, dapat naek gaji, dapat keje yang lagi best pasni, semoga cepat-cepat kawen, semoga persahabatan kite berkekalan sampai mati..!  ak sayang kau tau.. sampai bile-bile pon kite kawan tau.. susah senang kite bersama k..! iskiskisk..(kenape ak dah macam nak sedey-sedey plak ni.. tak mo tak mo!!)


**nanti bday ak ko buat ucapan n story panjang-panjang camni jugak taw...(ugut paksa..!) =p

okbai

Monday, April 16, 2012

BATTLESHIP best


hye guys assalamualaikum..!



korang-korang dah tengok ke belum movie BattleShip?
yang mane belum tengok, pergi lah tengok. sebab best sangat-sangat.. 






ak bagi 4/5 bintang..! ngeh3..

okbai.!

'SEGMEN:BLOGWALKING & SAYA NAK MASUK BLOGLIST PROMOSI BLOG'


hye guyss..!!!





Cik Mai nak join jugak lah segmen ni bolehh???? hehe
harap-harap due date nye belum lagi tamat lah ek..


korang-korang yang feel free nak join jugak pon bolek..just klik kat  header blog kat atas tu k..

okbai..!

Sunday, April 15, 2012

Go Go Genting + Go Go Bukit Tinggi


hye guys assalamualaikum!!

eceli ak nak sambung cerita tentang perjalanan ak sepanjang ke genting.. kisah bermula  di sini.. 
nak dijadikan cerita, alang-alang dah sampai ke kaki genting tu, apa kata kite naek genting sekali.. kebetulan dah tengah hari time tu.so nak cari makanan lah kan for lunch..even memang dah sedia maklum makanan kat sana 2x ganda mahal dari biasa..tapi gigih nak naek jugak.. eh kan ade caldy..nak test power kannnn..=p


tadaaa!!! dah sampai genting..!! kat sini memang motif nak posing2 jek.. ehemm.. 2 tahun lepas ak pergi genting memang panas gile..siap burn muka ak ni ha.. tapi kali ni bole dikire sejuk jugak la..macam best je sejuk2 ni.. konon best gile..layannnn



hahha tengok tu..kabus tebal di belakang.. bukti sejuk.. muahahaha..! tensi betul lah ak sebab jalan berdua jek. sebab sape nak tolong amekkan gambar kiteorang?? kalau jumpe tembok yang kukuh berani lah ak letak camera wat timing untuk snap pic.. kalau tak de tembok memang senyap jek.. kesiannye..kakakkaa..




tibe-tibe ade sekumpulan lelaki lalu kan..sape soh lalu..kan dah suruh tolong amekkan gambar..muahahhaaa!!
macam boring la plak naek genting sebab tak maen game.. nak maen game cane? pakai skirt kot.. eh tapi memang bukan niat nak maen game pon..








e'eh tetibe tersampai kat Bukit Tinggi plak eh? memang pon dah plan nak pergi sini lepas event tu.. sebelum ni memang mengidam sangat lah kan nak pergi Bukit Tinggi.. terpedaya dengan gambar2 orang... cantek gile.. ala2 perancis gituuu.. tapi cukup SEKALI ni jek!!! tak mahu pergi lagi... biase2 jek rupenya.. barang2 pon mahal gilo.. saket kaki jek jalan sini..just cantek untuk bergambar jek kot.. nak naek ke sini pon tak best..jalan die jalan kecik..hutan memanjang..ak dah pikir sesat ke hape ni..seb baek betul memang jalan ke bukit tinggi.. pening kepala jangan cakap ahh kan..sumpah pening! ak buat2 sehat jek depan hanis..supaya die tak give up memanjat bukit.. muahahhaaa!!! eh tapi kalau korang nak pergi, silakan lah pergi..harap2 tak menyesal macam ak..hik3





time ak pergi ni memang hari kejap hujan kejap mendung kejap panas.. memang meriah ahh kalau datang sini.. ramai pelancong datang..harap-harap  dieorg memang suke bukit tinggi ni.. jangan jadi macam ak.. mula-mula jek suke, then tak suke.. (sorok bawah meja sekarang sebab takut kene marah dengan hanis..!)




seterusnya wajib pergi ke Japanese Villange.. masa sampai kat bangunan ala-ala perancis tu tengok peta usha kat mana japanese villange ni. ingatkan jalan kaki kat situ teros sampai.. rupanya kene naek kereta lah weh... hahaha.. so naek kete semula dan mendaki bukit lagi.. lebeh kurang 10-15 minit jugak kot naek nak ke japanese villange ni. seperti biasa perjalanan yang pusing-pusing dan hutan memanjang.. haha.. sampai je kat sana ada lah car park..then u olsss parking kereta lah di situ..!



haaa sekarang nampak tak muke model kat atas tu cane?  tu muke penat! nampak tak manusia2 kat belakang tu.. so maknanye kite kene mendaki ye kawan2.. mendaki dengan cara BERJALAN KAKI... ak ulang....jalan kaki!! dalam 10 minit jugak kot jalan kaki tu.. dah la pakai heels.. seb baek tak 3 inci.. memang nak sangat suruh hanis jek dukung aku time tu.. naseb baek ramai orang.. selamat hanisss ye tak kene dukung ak..??!! =p


cik Mai memang pandai berlakon watak ayu-ayu.. agagaggaaaa!


air terjun


ehemm kalau korang nak masuk dalam rumah japan tu kene bayar 20 hengget tau!! kat dalam tu boleh amek2 gambar dan pakai baju kimono.. gituuu.. oleh sebab ak ni penjimat orangnya (sebenarnye kedek tak de duet.. sob sob sob), maka tak perlulah kite masuk kt dalam umah tu eh.. setakat sekodeng dari luar sudehhh..!!


ni namanye pose nak mintak pelempang..!



aku tak bape faham nape pihak terbabit (hamboi ayat kau mai..) buat rumah ni kecik sangat.. kurang modal ke cane? kihkihkih... tapi seyes nampak comels ahhh.. erkk ak cakap rumah tu comel.. bukan ak yang comelss  tapi ak pon comels jugak ape... pengsan~



lepas dah puas tengok perkampungan japan tu, kiteorg pon nak balek lah.. sebab tempat ni akan tutup sampai pukul 6 petang sahaja.. ketika itu jam dah pukul 5.45 petang..maka dengan itu mari lah kite balek!! ak dah tak sabar-sabar nak balek KL dah time ni.. dah lah lapar.. tak ada plak orang jual-jual eskem ke.. nuget ke.. cupcorn ke.. sigh~ owhh lupa,,,! ade 1 kedai runcit ala-ala japan katanye kat japanese villange tu..tapi tahu tak..?? air 100plus die 1 tin 4 hengget!! ok tak payah..!!


lepas tu kiteorg balek KL..sebab malam tu aku dah kene naek bus balek UUM.. fuuhhhhh gila penatt..!!!
okey sayang pasni kite tak payah datang bukit tinggi lagi kot.. puas dah kot maen amek-amek gambar.. agagagagagaa...!! maceh sebab bawak jenjalan k.. ;)



ok sekiannnn!!

Thursday, April 12, 2012

hanimun


hye guys!!!

tiba-tiba terpengaruh dgn member ak sorang ni.. kat blog die pon die buat keje camni gak.. so ak pon gedik nak buat jugak.. muahhahaa!!!

ni blog die... cik fizza  | promote siket |



agagagagaa saje je ko kan mai bubuh gambar hot camni..



hamboi!!! die bubuh ak kawen tahun 2016.. berjanggut lagi ah kan ak nak tunggu..  
pastu memandai jek cakap ak akan honumin kt Mauritus.. erkkk seumur hidup ak baru kali ni ak tau ade nama tempat Mauritus.. oleh kerana itu cik Mai terus gugel!!!




peta perjalanan




memang cantek dan damai kan? insyaAllah memang tak akan sampai sini.. < LOL >


lalalalallaaaaaaalalalaaaaa!!

okbai

Saturday, April 7, 2012

Bawal Biru 1st Giveaway


hye guys assalamualaikum!!

malam ni tiba-tiba ak rajen nak blogwalking
dan ternampak kat dashboard ada 1 entry yang menarik hati ak nak singgah ke blog beliau
blog apekah???
jeng jeng jeng!!


blog Bawal Biru Online Shop!!
ak start usha blog ni sejak owner blog ni edarkan iklan die dari bilik ke bilik ak kat kolej YAB tu..
disebabkan ak pon sekarang demam shopping online so ak pon follow lah blog si bawal biru nie. hik3
dan katanye blog bawal biru ni buat 1st giveaway ye?? nak join!!!
 


nak tag ke  MIMI la eh..hehhee

due date nye adalah 8 April 2012 sebelum 11.59 pm!!!
so ade masa lagi ni..hehhee

sapa2 yang bertuah bakal terima 
TUDUNG BAWAL PRINTED!!

untuk maklumat lanjut boleh lah ke blog owner sendirik ye..=))


okbai!!



review CCM anniversary 31032012


hye guys!!! 
 
uhukuhukuhukkk sejak beberapa menjak ni memang tak ade semangat langsung nak hapdet blog. malam ni baru timbul hidayah nak hapdet.. (okey bajet macam lah ade follower yang setia tunggu entry daripada aku kan.. hahaha) eceli banyak jek cerita2 yang nak ak hapdet. tapi disebabkan bz dengan tesis so blog ni dipinggirkan sementara waktu.. huiiii mai tengah wat tesis u olsss... apekah tajuk tesis kau tu mai??? hik3.. nanti dah siap aku cite ye pasal tesis yang progress nye slow macam kura-kura tu.. LOL


okey ak nak imbas kembali memori time ak join Caldina Club Malaysia (CCM) pada 31 Mac 2012 aritu.. ni 4th anniversary.. hahah gituuuu. pergi semata-mata teman incik fiance. seyes excited + nebes. haha.. yela sure takde kawan da sampai sana.. macam ayam berak kapur pon ade gak la.. yang join kebanyakannya da berfamily..anak pinak..can u imagine??? ak punya lah hanya berlindung di sebelah hanis.. bagai melukut di tepi gantang jek rase!! hanis pon baru 1st time join nie... ak tengok die pon sedang carik kawan-kawan baru jugak..hahaha.. takpe takpe.. next year kite dua kasi gegar plak k sayangss!!!





area pukul 2 gitu masing-masing berkumpul kat R&R Gombak.. best gile convoi2 ni kan... ingatkan seratus..baru gempak.. tapi 60 buah caldina pon kira gempak jugak la!! okey hanis tengah tampal sticker CCM dan ade seorang gadis terselit kat tingkap tu..saje nak enterprame!!
 




convoy were started!! ak lah antara orang paling excited time ni..kakakkaa sebab syok tengok sume caldina beratur panjang..!! then naek kat genting lagi syok.. syok la tengok hanis dok maen tukar2 gear ..even auto naek bukit harus tukar gear rendah kannn... 
 



okey sekarang dah sampai di Genting View Resort.. event malam tu just wat kat sini..bukan kat atas genting tu  ye tuan2 dan puan2 sekalian.. kita check in hotel kat sini jek..lebeh murah siket compare kt hotel first world kat atas genting tu.. btw, macho kan caldy!!!! ;) 
 


dis is a part form CCM committee!! sure lah aku tak nampak kan kat gambar nie.. ak memang ade..tapi dok belakang sekali..pulak tu ak kan 'tinggi' sangat..memang sesuai lah tak masuk dalam gambar..demnnn..




i hate dat tshirt!! kate jek saiz XS.. tapi besar gedabak!!! nantilah tunggu ak dah gemuk baru ak sudi nak pakai lagi..kih3..so petang tu kira aktiviti bebas ahh.. petang tu kiteorg isi masa cari kedai mamak for roti canai..alas perut!! konon...
 


masih ingat gambar nie?? gigih gile ak memasang batu batuan pada dress tersebut..eceh ayat tak boleh blah!! eceli dress tu black n kosong sangat..jadi demi nak kasi up siket kite haruslah rajenkan diri jahit menjahit ni kannn... 
 


taraaaa!!! malam yang ditunggu2 telah tiba.. yup aktiviti kemucak CCM adelah dinner ni.. tema adelah black n white. so jenuh lah sume orang nak cari kaler black n white kan.. dan tu adelah hasil baju yg ak dah gubah ikut sukahati ak.. kakakkaa.. thx kpd my rumet Diyana sebab melayan kerenah ak mintak macam2 pendapat.. thx jugak kpd nabila n ju sebab teman carik dress.. also to my bff atiqah sebab kasi pinjam ehem3..hahhaa.. tak lupe kpd kak pah yang bg idea n yang paling penting tolong ajar n ikatkan tie incik hanis!! hik3.. (apesal aku wish macam ak lah yang menang queen dat dinner?? cesssss!)
 

 
 
 
pheewwiitttt..me with my fiance! adekah kami bagai pinang dibelah2?? atau seperti merpati dua berjoli2? eceh!! (pengsan...).

 
with his frenzzz.. oppa, awak dah stanby soletep lom?? i risau sangat misai u tertanggal lah!!! kakakaka...



berikut merupakan calon2 bagi kategori queen of the nite.. ehemm korang rase lah kan...sape yang menang?? ehemm!! the queen is yang hok hujung sekali tu..yang ade batu2 lilit2 badan die tu..hahhahaa.. 2nd place jatuh kepada yang pakai tudung tu.. ehemm... !

okey calon king plak macam ramai jek neh.. sampai tak tahu nak pilih cane kannn.. tp king adelah number 3 dari kanan.. ala2 MJ sket.. 





hamboi incik hanis kite melantak BBQ kambing yek!! 2x tambah.. errrrrrrrr....!!! so aktiviti dinner malam tu agak fun lah bagi dieorang. tp boring sket ahh pada ak yang xde geng gosip2 ni! dieorg ade karaoke, maen poco2, lucky draw of coz wajib!!  


ehem.. meh ak nak story siket pasal hotel kat Genting View Resort nie.. memang hotel ni dari luar kita boleh ah nampak genting highland kat atas tu..nama pon genting view kan.. 1 mlm rm145.. tak sure lah kiteorg dapat harga murah sket or memang camtu rate harga die.. kire selesa lah for family nak rehat2 santai2 kat sini,,better ah daripada nak sewa hotel kat fisrt world tu kot..sure lebeh mahal kan..






fuhhhh bayangkan hotel ni ak duduk sorang2.. macam tak boring plak kan!! time ni sangat perlukan shazwani..atiqah...or kawan2 laen for gossiping maybe!! hahahaa.. cian hanis, die bayar bilik ni tapi ak sorang jek yang tidur kat bilik ni.. (syng okey ke dok sebilik dgn bujang2 tu?? mesti okey jugak kan....)  hehhehehe
malam ak nak tidur memang sangat sadis beb.. mane tak nye..kat sini xde aircond.. konon kat genting fressh air lah sangat kan sampai tak perlu aircond nie..seb baek ade kipas 1 kat ruang tamu.. malam yang sunyi tu tinggallah ak si comel sorang2 dalam bilik.. hanis plak boleh plak g lepak kat mamak sampai kul3 pagi! even bilik die jauh kat hujung sana tapi kalau die ade kat bilik die ak masih berani lagi..ni die pon xde! memang hampagas!!!! seyes ak menci dok bilik sorang2.. kat U pon if rumet balek kampung ak sure merempat tidur bilik junior or kozmate ak...(ehehe tersedak zana, aifa, kak pah & husna).. malam tu ak dah terbayang2

 "ade kes orang bunuh diri tak kat dalam bilik ni??"

"baek aku bukak sume lampu..lampu toilet pon ak bukak.." (esok pagi ak macam ade bau2 mentol bilik ak da macam nak terbakar!! ok memang ak yang buat ahh kann)

"rase2 nak pasang TV tak kuat2 time aku tidur??" (okey ak pon on Tv..tibe2 kat tv3 ade pasang cite hantu.. ehemmmmm tutup tv time tu jugak!!!)

ak memang tak suke sunyi2  nie..plus xde aircond!! memang ak pasang kipas kuat2..bukan sebab nak sejuk..tapi nak ade bunyi kipas pusing2 tuh!! then nyamuk plak maen perang2 dengan ak..argghhhh superb tensi ak malam tu..hanis msg gi ahh selubung dalam selimut..okey fine dalam selimut sendiri ade nyamuk!! lame2 aku tertidur dalam keadaan ketakutan.. isk3..



 yess dah pagi!! eceli ak tak sabar nak check out!! kih3.. after breakfast ade plak aktiviti baru.. auto shows!! ehem.. ni kire pertandingan tengok enjin caldy sape yang paling mantop ahh konon kan... 




ak rase incik fiance tak pikir plak kene tunjuk enjin caldy die nie.. sebab memang tak cuci enjin pon kasi kilat..kakkaka sure2 ahh kalah kan..takpe sayang...next year kite dah taw dah..so nanti snowvy u kasi kilat2 macam cermin k!! gituuuu.... 


dan petang tu kami pon berangkat balek kl.. apekah komento dari cik mai? ehemmm best memang best..tapi lagi best klu ak ade kawan!! tu jek report ringkas untuk CCM family day! klu panjang umur murah rezeki next year kite join lagi k..=)

okbai!!