Tuesday, June 26, 2012

she is dyana

hye assalamualaikum..!



she's my roomate.. walaupun duduk dengan dia baru 1 sem, tapi sedey nya berpisah macam dah duduk 8 sem dengan dia.. NUR DIYANAH MAISARAH..!!! budak yang suka sangat ketawa kalau aku or kawan-kawan len bercerita.. kalau dia tengok running man sorang, ketawa dia macam aku bela pontianak je rase dalam bilik nie..! mandi berjam-jam lamenye.. tido pon berjam-jam jugak..! awak...kite mesti akan rindu awak..! sapa nak dengar cerita kite pasni.. selalu awak yang sambut kite balek sekolah sampai awak termalu dengan jiran sebelah bilik sebab salah orang..! tadi kita balek sekolah awak dah tak ada..bbuuwaaaa....! selalu kite mengadu cerita sedey kite kat awak..pasni sapa nak dengar sume tu?? dulu kalau awak balek dari kelas mesti awak balek belikan kite eskem goreng..! sekarang kita sama-sama tak dapat makan eskem goreng lagi... =( awak, kite sayang awak.. bubye awak.. see you when i see you..!


okbai..(sambil kesat air mata..)

Saturday, June 23, 2012

tak faham bahasa punya budak

hye guys assalamualaikum..!

akhirnya berjaya mengharungi minggu ketiga dalam bulan praktikal.. jangan risau ada banyak minggu lagi kene tempuh.. sigh.. okey setakat ni baru sekali aku pergi makan kat kantin sekolah. kau sadis tak baca?? aku lagi sadis tahu tak.. selain dari malu tak ada kawan LONE RANGER kat sekolah nak pergi kantin, aku sebenarnya busy sangat-sangat kat bilik kaunseling. pelajar-pelajar selalu je jenguk ziarah aku kat situ..alhamdulillah setakat ni tak putus-putus klien untuk buat sesi kaunseling.. apekah yang aku temberang dieorang dalam sesi pun aku tak pasti. kakakkaa.. yang pasti ada jugak yang aku buat sampai budak tu tersentuh menitiskan air mata..ahaaa cuak lah tu mengaku diri dia bersalah.. (apa yang aku melalut dan korang tak faham?!!)


okey pastu minggu ni da start latihan sukantara dan sukan macam-macam.. arrgghhhh seteres aku dengan sukan ni. sebab kene datang belah petang pulak..! aku ni dah lah tak ada geng kat sekolah, kene pula jaga rumah sukan. memang kera sumbang lah aku.. tak pe Mai.. bertahan okeys..!! pastu macam biasa lah kan, hari-hari memang ada je kertas relief sampai kat meja aku. eceli aku suka je kene relief class. tapi kalau dapat relief kelas form 5 memang sumpah aku tak akan masuk.. jahat tak aku?? kihkihkih.. malas lah aku.. nanti dieorg dok kacau-lacau aku je..menci ahhh.. dah la yang lelaki tu da bermisai, tinggi, besar semacam.. cuak ahh cikgu nak masuk oiiii.. patik mohon ampun pengetua..!


apa yang pasti hari-hari aku berdoa kepada Allah supaya lembutkanlah hati pelajar 2 Teja untuk dengar arahan dan faham apa yang aku ajar kat mereka..owwhhhh seyes saket otak saket tekak aku masuk dalam kelas tu.. eceli dieorang semua tu tak matang lagi kot. dok fikir nak maen je.. cikgu faham..! 

rabu aritu aku ajar tatabahasa, Kata Ganti Nama.. aku dah tulis besar-besar dah "KATA GANTI NAMA" kat white board.. plus aku dah mention dah 

"okey kuarkan buku Tatabahasa sekarang..."


"cikgu, buat kat buku tatabahasa eh..?"


"ye.."

beberapa saat pastu soklan lagi.. "cikgu, keluarkan buku tatabahsa ye..?"


kumpulan sebelah sana pulak.. "cikgu, keluarkan buku tatabahsa ke..?"

bla bla bla.... tanya lagi dan tanya..


aku sambil bercekak pinggang buat gaya garang tapi sorang pon tak pernah gerun


 "eeee yelah.. buat dekat buku Tatabahasa..!!! tak faham-faham bahasa keeee....???" 


gulpppp...!


okeybai..!~



Sunday, June 17, 2012

gudnite

hye assalamualaikum..
 

kadang-kadang kita perlu turunkan ego dan mengalah untuk kebahagiaan hidup bersama.
semoga ada hikmah di sebalik kejadian dan aku akan tenang selamanya..
syurkur atas nikmat pemberian Allah.


tq mak, abah, hanis sebab selalu tolong ketika hati ini sedang dalam kesusahan.
love so much..!


gudnite..
esok sekolah..okbai

rindu abah

hye assalamualaikum..!


SELAMAT HARI BAPA kepada abah


malam tadi abah masuk dalam mimpi aku..rindu abah sangat. walaupun aku tak rapat sangat dengan abah, tapi seyesly segala benda abah yang akan uruskan tentang hal rumah dll.. semoga abah dan mak panjang umur dan sihat selalu. i miss u..!

Friday, June 15, 2012

cikgu owh cikgu

hye guys assalamualaikum..!

alhamdulillah habes dah seminggu kat sekolah..! jumaat + sabtu + ahad cuti..(israk mikraj) yeahhh!!! budak-budak sekolah suka, cikgunya pon lagi suka..! sejak bergelar cikgu ni, aku terpaksa bangun awal..kul 6.15 da bangun..erkkk awal sangat kah tu? sumpah malas gila nak bangun..dah naek lemak sangat kan sebelum ni bangun lepas subuh terus je tidur..huhu. pastu keluar bilik kul 7.05. apelah sangat kan UUM-SMKBBS tu..10 minit je kalau aku bawak 80km/j. 




cikgu???? penat gila lah jadi cikgu...!!!! banyak sangat kerja kene buat.. setiap hari mesti kene relief class.. menyampess aku.. cikgu-cikgu ni ada je..cuti bersalin lah..kusus la..MC la.. gggrrrrr... yang paling aku lemah sekarang aku kene ajar BM kat dak form2 kelas paling last.. Owhh mai god.. sighhh... degil + pemalas tahap gaban.. hari-hari aku berdoa supaya dieorang lembut hati dengar aku ajar dalam kelas.. tak bawak buku, malas salin nota, bising, jalan sana jalan sini, keje nak gi toilet.. hhuuuwaaaaaa!!!!!! pengsan lah cikgu macam gini...! lepas tu aku pon tulis lah kat white board.. 

"cikgu, kenapa tulisan cikgu senget..?" 

"cikgu, kenapa cikgu tulis kejap kecik kejap besar..?" 

eeeeeeee... sukati cikgu laaa!!!awak salin jek..! 
(sebenarnya aku paling menci tulis kat white board.. tulisan aku macam haram kalau kat white board..) lepas ni tak nak tulis apa-apa..! ggrrrrrrr


aku kan cikgu kaunseling jugak..so aku kene lah promote diri kat perhimpunan suruh budak-budak ni jumpe aku kat bilik kaunseling if ada apa-apa masalah leh share same.. ehemmm hasilnya, hari-hari setiap masa setiap ketika dieorang mesti menyibuk kat bilik kaunseling..! ahhhh nak tak nak aku kene lah layan kan.. kalau tak camne aku nak siapkan jam kredit sesi kaunseling aku dengan budak-budak ni.. isk isk isk korang tau, seminggu aku kat sekolah tu, aku lom pernah jejak sekali pon kat kantin. sadis tak!!!???? okey azam minggu depan nak gi kantin..! ehem


apa yang paling best kalau dieorang bagi salam kat kita setiap kali lalu sebelah kita.. "assalamualaikum cikgu.." =) rasa dihormati kan...! dulu kita yang bagi salam kat cikgu..sekarang dieorang plak bagi salam kat aku.. dan paling kembang dieorang akan cakap aku "cikgu comel..." hikhikhik.. maceh lah awak-awak ye.. 


tapi aku dah macam nak cekik-cekik je bebudak nie.. dieorang boleh pule ajuk cakap aku.. "KORANG NI...." "WATPE TU..?"  "keluarkan buku tatabahase" bla bla bla.. yelah..dieorang kan cakap loghat Kedah.. aku ni cakap Johor.. memang kene ejek je lah jawabnya... demnnn lah



apa-apa pon sekolah ni okey lah..cikgu-cikgu lain pon okey la.. semoga aku bertahan layan kerenah SMKBBS..! chaiyokk!! okbai


Friday, June 8, 2012

jumaat yang happy

hye guys assalamualaikum..

yeahhh incik fiance datang visit aku la.. suke suke..!!  eceli mak aku yang soh hanis datang UUM.. (pantang mak mertua cakap, terus ikut kata..bagus lah menantu ni..hehe) mak aku soh tolong check2 kan Minmin..sebab kalau ade kerosakan and aku yang pi kedai kompem asyik kene tipu je dengan cina kedai tu..cesss...! so kalau ada orang laki setel ni lega sket.. love you lah fiance..! tapi jumaat sume kedai kete pon tutup la cik oiii... so esok lah baru gi kedai.. arini habeskan masa maen monopoly, tengok medagascar 3, jalan-jalan kat tasek jitra..makan ciken cop.. hik3 thx geng jemah sebab join memeriahkan kedatangan hanis..! owhh thx to kiki sebab kasi tumpang bilik 419 (cadar MICKEY MOUSE) =P




monopoly_ipad.. gituu


 
pertarungan antara Jue, nabila, aku_hanis
sori diayan da bankrup awal2..hahhaa



at last dapat kasi fiance makan ciken cop kat sini.. semoga kenyang..!


me gonna mish uollsss...
harap2 boleh together2 lagi camni


done for today..!
okey nanite peepss


Sunday, June 3, 2012

tak mau touching2

hye guys assalamualaikum..

alhamdulillah hari ni doa aku dimakbulkan oleh Allah sebab hati kembali tenang. seminggu rasanya air mata mengalir tak henti-henti. masalah datang bertimpa-timpa. walau pun tak ada perubahan yang berlaku, tapi aku pasrah dan tabah untuk menempuh segala cabaran yang mendatang. SMK Bandar Baru Sintok..! kau lah yang membuatkan hari-hari aku jadi mendung.. okey aku sahut cabaran ni demi MAK dan ABAH..! 

"mak..abah..kita sanggup harungi sume ni sebab mak n abah..!"

then, aku nak buktikan kepada pihak berkenaan yang dah mengata aku tanpa tapis menapis yang AKU BOLEH..! (sambil tarik nafas + worried)


thanks very very mucho to my roomates n geng jemah.. eceli dieorang lah empat aku hilangkan seteressss..!! maen jutaria sambil makan nasi goreng (tak bape sedapp), karaoke (suara yang tak bape okey..), amek gambar depan gate UUM.. seyes happy..









jemah's geng..!
me gonna mish you guyss...  kalau jumpa mesti gelak kan.. sobss




sighh.. yang ni lagi sorang.. nama sebenar FAIZ HAKIKI.. umur 18 tahun 23 tahun.. si gigi besi..
setakat ni still available.. maybe tak lama lagi berpunya lah beliau..oppssss propaGANZA nye aku.. hik3..
camne nak cite ye.. ehemm.. start kawan dengan dia dari sem 2 kot.. 1 kelas psikologi pendidikan.. pastu add YM, add Fesbuk, pastu jadi lah kawan..kira kawan laki paling best lah selama aku dok UUM ni.. gituuu.. dia adalah manusia, makhluk lelaki, kawan lelaki yang baek (sume orang pon agree right??). 
kiki selalu akan tolong kawan-kawan dia selagi dia mampu.. 
terima kasih kiki..! 
dengan dia lah aku karok, dengan dia lah aku tengok wayang, dengan dia lah aku tersuka makan eskem goreng.. dll


disebabkan dia dah balek kampung, and aku dah nak tinggalkan UUM, so entry ni aku tuju khas untuk kiki dulu.. kawan-kawan yang laen take turn ye sebab masih dapat jumpa lagi..heeee. 
sebelum keluar Minmin aritu ayat kiki 

"okey mai, semoga boleh jumpa lagi.."

sangat menyentuh hati aku.. bbuuwaaaa sayu lah pulak weh..! demn lah kau..len kali sape-sape pon jangan buat ayat sayu k dengan aku..! (amaran keras, sebab aku suka nanges..)
 

good luck kawan-kawan sume terutama kawan edu kaunseling + edu akaun + edu lain-lain..!
buat yang terbaek k untuk last semester ni..


p/s: doakan aku selamat menjalani praktikal kat SMKBBS dengan jayanya.. seyes cuak..


ok bubye.. =)