Friday, June 15, 2012

cikgu owh cikgu

hye guys assalamualaikum..!

alhamdulillah habes dah seminggu kat sekolah..! jumaat + sabtu + ahad cuti..(israk mikraj) yeahhh!!! budak-budak sekolah suka, cikgunya pon lagi suka..! sejak bergelar cikgu ni, aku terpaksa bangun awal..kul 6.15 da bangun..erkkk awal sangat kah tu? sumpah malas gila nak bangun..dah naek lemak sangat kan sebelum ni bangun lepas subuh terus je tidur..huhu. pastu keluar bilik kul 7.05. apelah sangat kan UUM-SMKBBS tu..10 minit je kalau aku bawak 80km/j. 




cikgu???? penat gila lah jadi cikgu...!!!! banyak sangat kerja kene buat.. setiap hari mesti kene relief class.. menyampess aku.. cikgu-cikgu ni ada je..cuti bersalin lah..kusus la..MC la.. gggrrrrr... yang paling aku lemah sekarang aku kene ajar BM kat dak form2 kelas paling last.. Owhh mai god.. sighhh... degil + pemalas tahap gaban.. hari-hari aku berdoa supaya dieorang lembut hati dengar aku ajar dalam kelas.. tak bawak buku, malas salin nota, bising, jalan sana jalan sini, keje nak gi toilet.. hhuuuwaaaaaa!!!!!! pengsan lah cikgu macam gini...! lepas tu aku pon tulis lah kat white board.. 

"cikgu, kenapa tulisan cikgu senget..?" 

"cikgu, kenapa cikgu tulis kejap kecik kejap besar..?" 

eeeeeeee... sukati cikgu laaa!!!awak salin jek..! 
(sebenarnya aku paling menci tulis kat white board.. tulisan aku macam haram kalau kat white board..) lepas ni tak nak tulis apa-apa..! ggrrrrrrr


aku kan cikgu kaunseling jugak..so aku kene lah promote diri kat perhimpunan suruh budak-budak ni jumpe aku kat bilik kaunseling if ada apa-apa masalah leh share same.. ehemmm hasilnya, hari-hari setiap masa setiap ketika dieorang mesti menyibuk kat bilik kaunseling..! ahhhh nak tak nak aku kene lah layan kan.. kalau tak camne aku nak siapkan jam kredit sesi kaunseling aku dengan budak-budak ni.. isk isk isk korang tau, seminggu aku kat sekolah tu, aku lom pernah jejak sekali pon kat kantin. sadis tak!!!???? okey azam minggu depan nak gi kantin..! ehem


apa yang paling best kalau dieorang bagi salam kat kita setiap kali lalu sebelah kita.. "assalamualaikum cikgu.." =) rasa dihormati kan...! dulu kita yang bagi salam kat cikgu..sekarang dieorang plak bagi salam kat aku.. dan paling kembang dieorang akan cakap aku "cikgu comel..." hikhikhik.. maceh lah awak-awak ye.. 


tapi aku dah macam nak cekik-cekik je bebudak nie.. dieorang boleh pule ajuk cakap aku.. "KORANG NI...." "WATPE TU..?"  "keluarkan buku tatabahase" bla bla bla.. yelah..dieorang kan cakap loghat Kedah.. aku ni cakap Johor.. memang kene ejek je lah jawabnya... demnnn lah



apa-apa pon sekolah ni okey lah..cikgu-cikgu lain pon okey la.. semoga aku bertahan layan kerenah SMKBBS..! chaiyokk!! okbai


4 comments:

  1. hak3.. gudluck mgu2 mendatang mai!

    ReplyDelete
  2. skrg ni mmg ckgu bleh mngidap pnyakit tension thp kritikal dgn prangai student yg mcm2..tp bla da lma2 nnt smua 2 akn jd kenangan yg bleh wat ckgu syum sorang2

    ReplyDelete
  3. mai....gudluck..okey ler tu mai dpt bm form2..kami ari tu kne ngajar bm clas 1st..form4 lak tu..alahaiii lg lg lg lah mencabar..
    sbb bdk2 pndai sgt la pulak..hehe

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))