Monday, July 30, 2012

ISNIN

hye hye assalamualaikum..


Rindu lah dekat mak.. rindu nak puasa kat rumah.. seyesly seumur hidup,aku tak pernah bangun untuk sediakan sahur.. alih- alih pukul 5 pagi abah or mak dok kejut aku.. then aku gosok gigi sambil tak buka mata, jalan pergi dapur terus duduk kat kerusi.. kat pinggan memang mak dah bubuh nasi panas, cawan abah dah tuang teh o panas, aku tinggal cedok lauk je.. cenggitu lah sahur aku dari kecik sampai besar uolsss...! cer bayangkan kalau mak dah tak sehat or dah tak ade? (pelisss jangan fikir dan tak nak bayangkan eceli..) so hargailah mak abah kita ye adik-adik.. ehemmm.. 


bila duduk kat U, lagi dasyat.. terus tak bangun sahur oii... makan sebelum tidur je senang.. konon university life busy sangat..! tapi mantain je sampai petang sebab kelas pon seketul dua ketul jek..mane nak penat..balek kelas pergi bazaar then gedegungg pengsan atas katil..dengar azan bangun..! best kan life U?? happy go lucky.. tak ada kotmitmen langsung..


sekarang zaman praktikal.. duduk rumah sewa katenye.. baru tahu susah senang kan.. kene bangun sahur..! kalau tak cukup air, kompem kat sekolah tekak kau kering nak mampui.. sebab kat sekolah ni 24jam cakap none stop dengan bebudak.. sighhh. pastu tak larat lah nak beli memanjang.. fulus weh fulus.. duet minyak kereta lagi..sewa rumah lagi.. fotostate macam-macam lagi.. hadiah untuk student lagi.. ohoiiii... jadi nak tak nak aku perlu berlatih memasak.. tapi, ada sorang hauzmate aku yang rajen or senang cerita die suka masak-masak.. lega ceq..! tapi manusia kan, mesti ada penatnya.. so bila dia tak larat nak masak, aku lah yang amek turn masak tu.. soalannya, mampukah aku masak??? ye taw, kat umah pon kekadang aku masak.. ekskiusmi....!!! KADANG-KADANG okey... bila terpaksa dan dipaksa sahaja... wahahhaa..! eceli aku suke buat dessert like puding, cake, kuih dll berbanding masak-masak benda berat. sebab macam kiut je bila pandai buat benda-benda remeh macam dessert tu.. gituu.. ?











ini namanya TRIFFLE.. fisrt try kononnya.. kelihatan agak comot sedikit layer nya kan..! hewhewhew.. aceli triffle ni macam sesuai ahh tuk bufday party budak-budak.. budak-budak mesti suke makan..!


walaupun aku tak teror masak, tapi aku try jugek masak.. naseb lah laki aku nanti.. you dun wori my dear, lepas habes praktikal ni janji belajar masak betul-betul..! eh one more thing, aku tak pandai langsung siang ikan and ayam.. takpe, mengaku awal-awal lebih baik kan kan kan..! ngeeee! 



aku memang suka makan lauk ikan cencaru belah bubuh lada camtu.. 
*sila jangan gelak sebab ikan takde ekor*


pencapaian yang agak memuaskan bila aku dah pandai masak ayam masak merah dengan jayanya..! yeahh clap clap clap.. *eh, cuma kurang kuah..*




next time cuba masak menu lain pula ye.. kesimpulannya, aku kena rajen belajar masak..! sekian.. okbai


Monday, July 9, 2012

mycokelathati

hye guys...!



seyesly i mish him like crazy..
senior form 5 yang selama ni kat STK (sekolah) tak aku kenali, tiba-tiba muncul dalam hidup aku.. giteewww..! and i'm really laps tou my dear..












to be continue on my wedding entry..
(cop cop cop.. wedding? entah bila..?? muahahhaa)


Saturday, July 7, 2012

sabtu pagi

hye assalamualaikum..

tak tahu kenapa pagi ni sayu sangat nak tinggalkan rumah.. balek lama-lama pon sedey bila nak tinggalkan rumah, balek sekejap lagi lah tak puas.. terima kasih Ya Allah sebab beri kesempatan aku balek rumah even 3 hari.. lepas ni raya nanti baru balek rumah lagi.. minggu depan rumah aku buat kenduri yassin pon untuk pertama kalinya aku tak ada dalam majlis macam tu.. mesti minggu depan aku menangis kat sana.. Mai, kau kene kuat.. dah jadi cekgu sekarangkan.. tak maw nangis-nangis lagi.. =(
bubye emak..bubye abah.. bubye kawan-kawan rumah.. bubye rumah..

Friday, July 6, 2012

kawan kawen

hye guys assalamualaikum..!




haih.. hadiah untuk sapekah??? Mai, kau tak payah sampai nak triple tanda soal sangat lah. .nampak sangat macam jemah kan. hari ni gigih aku + shazwani searching hadiah untuk bespren sekolah nak kawen.. aihh correction..! dah selamat nikah ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian.. finally dia kawen dulu..! bikin gua jeles sangat.. hewhewhew..  by the way, aku happy sangat kau dah kawen.. segala cabaran dugaan dah kau tempuhi kan..! akhirnya kau bersatu jugak.. =)



SELAMAT PERANTEN BARU to MUAZ + JANNAH..!


sori beb, tersengaja curik gambar fesbuk kau..  niat di hati tadi nak amek gambo peranten.. tapi terlupa pulak sebab syok sangat makan kuih mak kau bagi... eh, tak kuih yang kau mengaku kau buat.. =p



and this is his wife.. sori Jannah, terpaksa amek kat fesbuk jugak.. hari ni aku jadi stalker curik gambar peranten.. hehe..


sori weh, aku tak dapat datang on your big day this coming sunday..!
semoga peranten bahagia selalu hingga ke Jannatul Wahida.. gituuu.. sedap nama wife kau..! dan kau Muaz, sila jaga wife + mak kau baik-baik tau.. aku tau kau anak yang baik.. =)



p/s: doakan aku cepat-cepat naek pelamin juga.. =p
okbai



Tuesday, July 3, 2012

thesis owh thesis

hye guys assalamualaikum..!














dah habes kau posing Mai? 
PENGARUH LOKUS KAWALAN TERHADAP PENCAPAIAN AKADEMIK PELAJAR SMK SERI LALANG, KLUANG JOHOR. 
memang nak TQ sangat kat ALLAH sebab izinkan aku siapkan juga tesis nie.. eceli dah lama dah siap.. cuma baru minggu lepas pergi jilid + nak hantar. special TQ to sepul sebab beliau yang banyak tolong aku.. sian gila die.. hahaha.. nanti aku belanja makan k..! apa-apa pun yeaahhhhhh...!!! siap jugak kan..! tak larat aku nak hadap bende alah ni.. niat di hati macam nak sambung Masters.. tapi bila pikir kene hadap tesis lagi nanti, alamakkk... tak jadi sambung bole?? (Mai, ko memnag pemalas kan..!)

okbai.. (eh, i fall in lap lah kat SMKBBS.. boleh gitu?)