Thursday, August 30, 2012

Entry Raya 2012


hye guys Selamat Hari Raya Aildilfitri..!


harap masih belum terlambat untuk memohon beribu kemaafan jika ada terkasar bahasa dan tingkah laku kat kawan-kawan semua.. semoga kita boleh merasai nikmat bulan Ramdhan dan kemeriahan bulan Syawal di tahun akan datang.. amin... eceli raya kali ni macam tak puas sangat duduk rumah.. seminggu raya rasa macam teramat lah busy nyeee.. sumpah aku tak sempat layan cerita kat TV.. konon sebok memasak ke cane nie? mungkin..! hewhewhew..



disebabkan raya kali ni aku sebok berpraktikal kat sekolah di Sintok, jadi tak ada langsung preparation for raya untuk diri sendiri.. baju raya pon biasa-biasa sahaja. ehemmm..! kasut raya naseb baek ada orang sponsor.. kalau tak sila pakai kasut yang selalu pakai pergi sekolah k..


sebelum..



 selepas?

tak tipu je,,yang atas tu anak sedara aku.. semoga nanti dia besar stay cute macam auntie die ( muntah sekarang..! )






ye kita tak maen lah ketupat adabi ke nona ke.. hahaha.. rasa berlagakss gila tak? eceli kata mak, kalau raya biarlah buat ketupat betul-betul.. setahun 2x je..(termasuk raja haji). dua hari sebelum raya mak and abah akan bertungkus lumus anyam ketupat..kalau akak-akak dah balek dieorang plak yang akan tolong. habes aku buat apa? keje aku tolong ketatkan and ikat ketupat tu jadi 2-2 or 5-5.. lepas tu tugas aku akan masukkan beras dalam sarung ketupat ni.. dah power dah aku...kompem korang makan ketupatnya tak keras sangat or tak lembik sangat...=)


my small family
(Keluarga Haji Satimin)


hari raya pertama... tahun ni langsung tak janji nak pakai kaler baju yang sama.. maka terhasillah kaler silver, pink and marron.. hahaha..! by the way, aku tak suka gambar tahun ni.. sebab snap nak cepat-cepat keluar rumah untuk balek kampung kat Pontian + camera tak best..! tapi tetap nice..! i lapss uolsss..




my luvly siblings..


My Fiance sayangss~


hari raya kali ni bisnes kueh raya macam tahun lepas tutup..! haha akak aku tak nak berbisnes jika aku tak ada.. ngade tak?? balek je johor terus masuk dapur buat kueh raya.. ko mampu macam aku jemah?



cornflakes honey with milo..
eh yang syok nya kali ni, Hanis Syahmi tolong kite buat kueh raya laaa.. ihikihikihik.. yang menabur kaller rice + coklat rice tu dia lah.. ;)




hari raya ke-3, mood rajen semakin membuak-buak..
orang laen dok beraya, aku kat dapur pulok.. misi buat beskot chocolate chips untuk makan sendiri + bagi kat hanis sayhmi...! mak aku kejam, tak nak langsung tolong.. rupa-rupanya lenguh jugak tangan menguli adunan beskot ni.. errrrrr... memang bersalut habes adunan dengan tangan aku.. ahahhaaa.. baru lah namanya air tangan aku kan..!
sedap nya kau jangan cakap la.. lebeh sedap dari chipsmore or famous almous gituuu... lalallalaaa..







bila da balek kedah ni rasa macam dah tak mood raya.. rindu kampung sangat-sangat.. tak puas raya ahhh...!
apa-apa pun seminggu je lagi aku dok sini..yessss!!! peliss masa berlalu dengan cepat.. ehemm bukan tak sabar nak tinggalkan kenangan kat sekolah tu and especiali sayang sangat-sangat kat budak-budak yang rapat dengan aku.. tapi ketidaksanggupan berjauhan dengan family & hanis syahmi melebebihi segalanya.. eh, jauh lah sintok-kluang..! tak boleh tiap-tiap bulan oohhh.. huhu



can't waittttttttttttttttttttt...!!
okbai



Tuesday, August 7, 2012

Memang nak kena lesing

hye guyss..!


minggu paling dasyat bila kene observe bertubi-tubi oleh penyelia BM n kaunseling..! haih dari minggu awal hari tu x nak usya aku, sekarang ni baru gigih kan??!! dan secara normalnya, if lecturer nak datang observe memang haruslah rasuah bebudak kelas ni berlakon jadi baek, jadi bisu.. sighhh dengan depa ni kalau tak inform awal-awal ada orang nak datang tengok, dieorg bukan reti jaga nama baek aku..! ade lah sekali tu aku nak buat set induksi tentang makanan ringan..(nak ajar buat ringkasan tajuk makanan ringan katenya..). so time dieorang tengah perhimpunan pagi tu aku pon senyap-senyap menyelinap masuk dalam kelas 2 Teja untuk sembunyikan Maggie and kotak Apollo. dengan harapan nanti aku nak maen sembunyi-sembunyi and dieorang kene cari barang tersembunyi.. konon..! belum sempat aku masuk kelas sambil hangkut bebuku latihan, bebudak 2 Teja dah pergi kat bilik aku.. "CIKGU.... KENAPA CIKGU LETAK MAGGIE KAT MEJA HANIPP???" memang tak boleh harap langsung lah bebudak ni..!!!! hancur plan aku taw tak.. huh..! so far bebudak ni boleh berlakon dengan baek kalau pensyarah datang observe.. sekali je lagi untuk minggu ni.. tolong lah korang bagi kerjasama dengan cikgu..! pelisss...  aku dah tak larat nak berdoa soh dieorang lembut hati belajar dengan aku.. ko faham-faham je lah budak kelas last ni.. tengah aku membebel ajar buat ringkasan, tiba-tiba sorang budak pompuan ni pegang kain baju aku.. "CIKGU, CIKGU BELI KAT MANA BAJU NI? BUTIK PEACE EH??" eh, kau memang nak kene lesing dengan aku kan..! ko geram tak Jemah??? okey cukup story untuk malam ni sebelum high blood pressure aku semakin menjadi-jadi.. gudnite..!