Thursday, September 20, 2012

Confusing

hye guys assalamualaikum..


lagi 20 hari aku akan konvo.. yeaayyyyyyy now i'm graduated..! yup  i can't believe that i have finished my degree.. cayaa lah Mai... dah 5 tahun kau duduk kat utara.. setahun kat matrik perlis, 4 tahun kat kedah.. berdikari sangat... buueekkkk..! ehemm sila nantikan entry konvo aku after 9 oktober 2012 ye.. hewhewhew..








seperti yang dijanjikan dalam ikatan cincin (pertunangan), katanye dalam perbincangan tersebut iaitu pada 3 september 2011 yang lalu, majlis penikahan boleh dibuat selepas si bakal peranten perempuan habes belajar.. maka esok aku kawen! ahamboihamboi.... cantek muka kau kan! eceli si peranten perempuan ni memang tak sabar nak jadi ratu sehari..gedikks bebenor kan?


 tapi tapi tapi, aku tak tau macam mana nak mulakan ayat,  "mak, kita nak kawen.." gullpppp...

 awal tahun  hari tu masa kat dapur sambil masak-masak dengan mak, 

mak tanya "kau bila agak-agak plan nak kawen?" 

kaget dengan soklan tu maka cepat-cepat aku jawab "eerrrr mane kite tau.." (eceli pura-pura tak tau)


okey sekarang aku da habes belajar dan tahun 2012 semakin hampir menutup tirai. tapi mak tak tanya pulak soklan macam hari tu.. erkkkkkk mak, cepat lah tanya anak mu ni bila nak kawen!!!!!! mungkin kali ni, mak aku plak saja tunggu bila agaknya aku nak minta izin nak kawen.. uiiiiiii lemah lutut den camni.. baru sekarang aku perasan yang aku ni masih kecik lagi..umur 15 tahun gitu..next month baru nak amek PMR exam.. sighhhhh.. kaum keluarga and kawan-kawan semua dok tanya bila aku kawen kan? pastu jawapan aku mesti "errr tunggu kad kawen @ errrr tak tau..@ insyaAllah awal tahun depan @ doa2kan je kami cepat kawen" padahal langsung belum ada preparation. paling penting tak bincang pon lagi dengan parent.. oowhhhh pengsan sekarang!! 



owhh tambahan lagi (penanda wacana sangat..kau mai), aku tak posting lagi. bagus kawen before posting ke after ek? huhuh KPM cepat ambil kiteorang jadi cikgu pelisss..  namun begitu (wacana again..hik3), aku sedar aku takde duet poket lagi..pastu ada hati nak kawen kan.. puuiiiii... okey walau apa pun terjadi, aku mesti kene keje jugak after konvo ni.. nantikan muka aku di kluang mall or econsave sama ada as a sales girl or cleaner.. maybe! hahaha.



eh, eceli kau ni Mai ade plan tak dengan hanis tu?? jawapannye dah ada! Si Dia siap dah beli munge telur dah untuk kenduri belah dia.. aku???? makkkkkkkk cepat lah tanya kite bila nak kawen??!!!!! nebesnya aku.. kawan-kawan semua, boleh tak bagi idea camne nak mulakan mintak izin nak kawen? that is the point of this entry.. okey good nite guysss.. T_T



6 comments:

  1. kiki: mane idea kau tu?? tu sokongan namanye..haha

    ReplyDelete
  2. haha...sabor mai..sabor..mulakan ayat dgn nyanyi lagu selaamt pengantin baru la mai..bg hint sket dpn mak

    ReplyDelete
  3. kuikuikui.. kelakar..

    izfa kawin time betul2 habis belajar dan belum konvo.. kiter konvo kt uum sesama r.. cume izfa 8hb.. :)

    risik2 je kat mak.. tny mak, "mak rasa bila sesuai nak kawin yer?" hihi.. gud luck dear.. :)

    ReplyDelete
  4. izfa: owhh awak uum gak eh? koz ape? aritu pas hbs exam awak kawen eh?

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))