Thursday, January 19, 2012

miss you roomate


hye guys assalamualaikum..

eceli tak reti nak mulakan entry mcm mne..haihh mcm le nak tulis surat cinta..tak pernah pon..dulu2 jek setiap tahun anto kad raya kt boifren..(yg kini status tunang). dlm kad tu lah tulis ayat bagai nak rak..luah kata2 romantik..maaf.. indah.. konon... pastu sejak setahun dua neh senyap tros.. lupe kot nak anto kad raya! lupe ke wat2 lupe? teeetttttt...


yg kat atas tu mukadimah ke hape? tak relate langsung dgn tajuk dan isi entry..errrr
hurmm bile pk semula, da 7 sem rupenye ak kat U.. dah 3.5 tahun dah dok kedah.. best jugak dok kedah..kat sana mkn boleh tahan lah murah..paling suke order nasi goreng cili padi + telur mata = rm3.70
eh tu kire murah ke same jek? hahaaa.. tp laen2 pon murah jugak lah.. klu shawl ke pashmina ke mmg murah!!!


dan... sem 8 nie, ak dah xde room8..isk isk isk... sedey sangat2.. 
sebabnye room8 ak dah hbs stdy..sem depan die masuk praktikal dah... ak jugak la masih memerap kat uum tuh!!! owhh tidakkk.. 



ak syg room8 aku sejak sem 1.. time sem 1 ak ade room name yana, ana n yus... tp dgn yana ni 1 sem jek.. 3 sem seterusnya ak dok dgn ana n yus.. mcm2 kenangan manis pahit yg ditempuh bersama... alhamdulillah hubungan kami baek sampai sekarang..



ni zaman sem 1-2008
muka masih suci..
yg tgh tu la yus...
sampai kini klu ade bende2 sedey mmg ak suke luah kat die.. die ni mcm akak aku jugak ahh..
yus ni org jawa same mcm aku jugak ahh

ngobrol ngobrol ngomong jowo waei...
tp ngomong sitik2 la... akeh2..orak iso.. 
(hahaha ko faham ape ak cakap? ty mak korang la klu nk taw ape ak cakap tuh...)





n itu ana..
smpi sem4 aku dok sebilik dgn ana..
ana ni masih single... sape nak? ak boleh aturkan..ececece..



bile naek jek sem 5, ak dok dengan eza..
owhh yus, ana, eza adelah 1 course... pengurusan perniagaan tani..
dan yg bestnye ak mmg berkawan dgn budak2 koz tu.. hahaha.. nice!!
yg paling pelik, sebelum ni ak tak kawan sgt dgn eza..klu berselisih..senyum2 jek..tak reti langsung nak borak2 dgn die.. tp, tak sangka boleh sekepala bile dah dok sebilik! hahahhaa




EZA
i noe u suke sgt pose gaya cani kan... konon2 merenung masa depan.. hahaha!!!



eza... gadis manis berasal dr batu pahat johor..
die seorang yg baek, peramah dan mesra orgnye.. suke tolong orang laen dan mudah menangis.. owhh cengeng! eceli same with me! ggrrrrr
die seorang pencinta sejati kalau bercinta dgn lelaki.. owhh peliss wahai lelaki jgn permainkan hati nya lagik!
sbb die sanggup berkorban apa sahaja demi org yg disayanginya.. ak taw la.. dah lame ak dok sebilik dgn die.. seorang yg rajen belajar dan tekun dgn tugasannya...
namun, die suke sangat tertinggal barang klu pergi mana2.. hahaa.. eceli same with me too but eza lg teruk la pelupa die.. kdg2 ak boleh panggil die alzhiemer.. hik3..sori...



eh dia ade skuter..JENAB namenye..


suatu petang...



aku juge enter prame!!!



last dinner ak belanja depa mkn chicken chop!

rm6 jek 1 beb... kat luar hado gini murah?



hari tu eza nak exam.. die g stdy dgn member die..
ak yg dah hbs exam konon free dok bilik volunteer diri utk masak jemput2..
hik3
gigih hanya menggunakan rice cooker utk menggoreng!








sem5- sem8 dok dgn eza.. dialah penemanku ke mana2 shj..
sampai ade org igt kami kembar.. (erkkk yeke??)
eza jugak lah yg teman ak klu nak ke toilet kalau ak rase aku takut nak g toilet mlm tu..
hurmmm... kini kisah tu sume dah berakhir..


14 januari 2012
kami same2 balek johor!
gilir2 drive.. kematu jugak ahh punggung.. 12jam!
seb baek minmin okey..i lap u minmin



me, eza n epin
memang epin... memang muka ko paling besar kan!!!
alhamdulillah selamat sampai ke destinasi umah masing2... hehehe..
dan di sini lah berakhirnya perkongsian hidupku bersama eza tersayang.. 


...........................................................................

masih kite igt saat eza bersedeh di bilik, kite sedia mendengar segala yg eza rasa..
dan ketika kite pulak nangis, eza dtg memujuk dan bg kata2 semangat kat kite..
segala rasa suka duka kite kongsi same2..
kite nak mintak maaf kat eza kalau kite ade buat salah kat eza selama perkenalan kite nie..
halalkan segalanya.. thx for everything!!

.......................................................................................



kiteorg mmg suke gurau senda..=)




amek berkat sket.. hhehee
semoga segala impian eza akan menjadi kenyataan..amin3...


kehangatan pelukan terakhir masih dapat dirasai hingga kini.. i miss u my room8!
jaga diri, jgn wat keputusan terburu2..& gudluck!!!
walau kite dah tak dok sebilik, semoga kite leh jumpe lg..
hello parit raja dgn kluang apelah sangat!!! hehhehee...




papai!