Saturday, April 7, 2012

Bawal Biru 1st Giveaway


hye guys assalamualaikum!!

malam ni tiba-tiba ak rajen nak blogwalking
dan ternampak kat dashboard ada 1 entry yang menarik hati ak nak singgah ke blog beliau
blog apekah???
jeng jeng jeng!!


blog Bawal Biru Online Shop!!
ak start usha blog ni sejak owner blog ni edarkan iklan die dari bilik ke bilik ak kat kolej YAB tu..
disebabkan ak pon sekarang demam shopping online so ak pon follow lah blog si bawal biru nie. hik3
dan katanye blog bawal biru ni buat 1st giveaway ye?? nak join!!!
 


nak tag ke  MIMI la eh..hehhee

due date nye adalah 8 April 2012 sebelum 11.59 pm!!!
so ade masa lagi ni..hehhee

sapa2 yang bertuah bakal terima 
TUDUNG BAWAL PRINTED!!

untuk maklumat lanjut boleh lah ke blog owner sendirik ye..=))


okbai!!



review CCM anniversary 31032012


hye guys!!! 
 
uhukuhukuhukkk sejak beberapa menjak ni memang tak ade semangat langsung nak hapdet blog. malam ni baru timbul hidayah nak hapdet.. (okey bajet macam lah ade follower yang setia tunggu entry daripada aku kan.. hahaha) eceli banyak jek cerita2 yang nak ak hapdet. tapi disebabkan bz dengan tesis so blog ni dipinggirkan sementara waktu.. huiiii mai tengah wat tesis u olsss... apekah tajuk tesis kau tu mai??? hik3.. nanti dah siap aku cite ye pasal tesis yang progress nye slow macam kura-kura tu.. LOL


okey ak nak imbas kembali memori time ak join Caldina Club Malaysia (CCM) pada 31 Mac 2012 aritu.. ni 4th anniversary.. hahah gituuuu. pergi semata-mata teman incik fiance. seyes excited + nebes. haha.. yela sure takde kawan da sampai sana.. macam ayam berak kapur pon ade gak la.. yang join kebanyakannya da berfamily..anak pinak..can u imagine??? ak punya lah hanya berlindung di sebelah hanis.. bagai melukut di tepi gantang jek rase!! hanis pon baru 1st time join nie... ak tengok die pon sedang carik kawan-kawan baru jugak..hahaha.. takpe takpe.. next year kite dua kasi gegar plak k sayangss!!!





area pukul 2 gitu masing-masing berkumpul kat R&R Gombak.. best gile convoi2 ni kan... ingatkan seratus..baru gempak.. tapi 60 buah caldina pon kira gempak jugak la!! okey hanis tengah tampal sticker CCM dan ade seorang gadis terselit kat tingkap tu..saje nak enterprame!!
 




convoy were started!! ak lah antara orang paling excited time ni..kakakkaa sebab syok tengok sume caldina beratur panjang..!! then naek kat genting lagi syok.. syok la tengok hanis dok maen tukar2 gear ..even auto naek bukit harus tukar gear rendah kannn... 
 



okey sekarang dah sampai di Genting View Resort.. event malam tu just wat kat sini..bukan kat atas genting tu  ye tuan2 dan puan2 sekalian.. kita check in hotel kat sini jek..lebeh murah siket compare kt hotel first world kat atas genting tu.. btw, macho kan caldy!!!! ;) 
 


dis is a part form CCM committee!! sure lah aku tak nampak kan kat gambar nie.. ak memang ade..tapi dok belakang sekali..pulak tu ak kan 'tinggi' sangat..memang sesuai lah tak masuk dalam gambar..demnnn..




i hate dat tshirt!! kate jek saiz XS.. tapi besar gedabak!!! nantilah tunggu ak dah gemuk baru ak sudi nak pakai lagi..kih3..so petang tu kira aktiviti bebas ahh.. petang tu kiteorg isi masa cari kedai mamak for roti canai..alas perut!! konon...
 


masih ingat gambar nie?? gigih gile ak memasang batu batuan pada dress tersebut..eceh ayat tak boleh blah!! eceli dress tu black n kosong sangat..jadi demi nak kasi up siket kite haruslah rajenkan diri jahit menjahit ni kannn... 
 


taraaaa!!! malam yang ditunggu2 telah tiba.. yup aktiviti kemucak CCM adelah dinner ni.. tema adelah black n white. so jenuh lah sume orang nak cari kaler black n white kan.. dan tu adelah hasil baju yg ak dah gubah ikut sukahati ak.. kakakkaa.. thx kpd my rumet Diyana sebab melayan kerenah ak mintak macam2 pendapat.. thx jugak kpd nabila n ju sebab teman carik dress.. also to my bff atiqah sebab kasi pinjam ehem3..hahhaa.. tak lupe kpd kak pah yang bg idea n yang paling penting tolong ajar n ikatkan tie incik hanis!! hik3.. (apesal aku wish macam ak lah yang menang queen dat dinner?? cesssss!)
 

 
 
 
pheewwiitttt..me with my fiance! adekah kami bagai pinang dibelah2?? atau seperti merpati dua berjoli2? eceh!! (pengsan...).

 
with his frenzzz.. oppa, awak dah stanby soletep lom?? i risau sangat misai u tertanggal lah!!! kakakaka...



berikut merupakan calon2 bagi kategori queen of the nite.. ehemm korang rase lah kan...sape yang menang?? ehemm!! the queen is yang hok hujung sekali tu..yang ade batu2 lilit2 badan die tu..hahhahaa.. 2nd place jatuh kepada yang pakai tudung tu.. ehemm... !

okey calon king plak macam ramai jek neh.. sampai tak tahu nak pilih cane kannn.. tp king adelah number 3 dari kanan.. ala2 MJ sket.. 





hamboi incik hanis kite melantak BBQ kambing yek!! 2x tambah.. errrrrrrrr....!!! so aktiviti dinner malam tu agak fun lah bagi dieorang. tp boring sket ahh pada ak yang xde geng gosip2 ni! dieorg ade karaoke, maen poco2, lucky draw of coz wajib!!  


ehem.. meh ak nak story siket pasal hotel kat Genting View Resort nie.. memang hotel ni dari luar kita boleh ah nampak genting highland kat atas tu..nama pon genting view kan.. 1 mlm rm145.. tak sure lah kiteorg dapat harga murah sket or memang camtu rate harga die.. kire selesa lah for family nak rehat2 santai2 kat sini,,better ah daripada nak sewa hotel kat fisrt world tu kot..sure lebeh mahal kan..






fuhhhh bayangkan hotel ni ak duduk sorang2.. macam tak boring plak kan!! time ni sangat perlukan shazwani..atiqah...or kawan2 laen for gossiping maybe!! hahahaa.. cian hanis, die bayar bilik ni tapi ak sorang jek yang tidur kat bilik ni.. (syng okey ke dok sebilik dgn bujang2 tu?? mesti okey jugak kan....)  hehhehehe
malam ak nak tidur memang sangat sadis beb.. mane tak nye..kat sini xde aircond.. konon kat genting fressh air lah sangat kan sampai tak perlu aircond nie..seb baek ade kipas 1 kat ruang tamu.. malam yang sunyi tu tinggallah ak si comel sorang2 dalam bilik.. hanis plak boleh plak g lepak kat mamak sampai kul3 pagi! even bilik die jauh kat hujung sana tapi kalau die ade kat bilik die ak masih berani lagi..ni die pon xde! memang hampagas!!!! seyes ak menci dok bilik sorang2.. kat U pon if rumet balek kampung ak sure merempat tidur bilik junior or kozmate ak...(ehehe tersedak zana, aifa, kak pah & husna).. malam tu ak dah terbayang2

 "ade kes orang bunuh diri tak kat dalam bilik ni??"

"baek aku bukak sume lampu..lampu toilet pon ak bukak.." (esok pagi ak macam ade bau2 mentol bilik ak da macam nak terbakar!! ok memang ak yang buat ahh kann)

"rase2 nak pasang TV tak kuat2 time aku tidur??" (okey ak pon on Tv..tibe2 kat tv3 ade pasang cite hantu.. ehemmmmm tutup tv time tu jugak!!!)

ak memang tak suke sunyi2  nie..plus xde aircond!! memang ak pasang kipas kuat2..bukan sebab nak sejuk..tapi nak ade bunyi kipas pusing2 tuh!! then nyamuk plak maen perang2 dengan ak..argghhhh superb tensi ak malam tu..hanis msg gi ahh selubung dalam selimut..okey fine dalam selimut sendiri ade nyamuk!! lame2 aku tertidur dalam keadaan ketakutan.. isk3..



 yess dah pagi!! eceli ak tak sabar nak check out!! kih3.. after breakfast ade plak aktiviti baru.. auto shows!! ehem.. ni kire pertandingan tengok enjin caldy sape yang paling mantop ahh konon kan... 




ak rase incik fiance tak pikir plak kene tunjuk enjin caldy die nie.. sebab memang tak cuci enjin pon kasi kilat..kakkaka sure2 ahh kalah kan..takpe sayang...next year kite dah taw dah..so nanti snowvy u kasi kilat2 macam cermin k!! gituuuu.... 


dan petang tu kami pon berangkat balek kl.. apekah komento dari cik mai? ehemmm best memang best..tapi lagi best klu ak ade kawan!! tu jek report ringkas untuk CCM family day! klu panjang umur murah rezeki next year kite join lagi k..=)

okbai!!