Sunday, April 15, 2012

Go Go Genting + Go Go Bukit Tinggi


hye guys assalamualaikum!!

eceli ak nak sambung cerita tentang perjalanan ak sepanjang ke genting.. kisah bermula  di sini.. 
nak dijadikan cerita, alang-alang dah sampai ke kaki genting tu, apa kata kite naek genting sekali.. kebetulan dah tengah hari time tu.so nak cari makanan lah kan for lunch..even memang dah sedia maklum makanan kat sana 2x ganda mahal dari biasa..tapi gigih nak naek jugak.. eh kan ade caldy..nak test power kannnn..=p


tadaaa!!! dah sampai genting..!! kat sini memang motif nak posing2 jek.. ehemm.. 2 tahun lepas ak pergi genting memang panas gile..siap burn muka ak ni ha.. tapi kali ni bole dikire sejuk jugak la..macam best je sejuk2 ni.. konon best gile..layannnn



hahha tengok tu..kabus tebal di belakang.. bukti sejuk.. muahahaha..! tensi betul lah ak sebab jalan berdua jek. sebab sape nak tolong amekkan gambar kiteorang?? kalau jumpe tembok yang kukuh berani lah ak letak camera wat timing untuk snap pic.. kalau tak de tembok memang senyap jek.. kesiannye..kakakkaa..




tibe-tibe ade sekumpulan lelaki lalu kan..sape soh lalu..kan dah suruh tolong amekkan gambar..muahahhaaa!!
macam boring la plak naek genting sebab tak maen game.. nak maen game cane? pakai skirt kot.. eh tapi memang bukan niat nak maen game pon..








e'eh tetibe tersampai kat Bukit Tinggi plak eh? memang pon dah plan nak pergi sini lepas event tu.. sebelum ni memang mengidam sangat lah kan nak pergi Bukit Tinggi.. terpedaya dengan gambar2 orang... cantek gile.. ala2 perancis gituuu.. tapi cukup SEKALI ni jek!!! tak mahu pergi lagi... biase2 jek rupenya.. barang2 pon mahal gilo.. saket kaki jek jalan sini..just cantek untuk bergambar jek kot.. nak naek ke sini pon tak best..jalan die jalan kecik..hutan memanjang..ak dah pikir sesat ke hape ni..seb baek betul memang jalan ke bukit tinggi.. pening kepala jangan cakap ahh kan..sumpah pening! ak buat2 sehat jek depan hanis..supaya die tak give up memanjat bukit.. muahahhaaa!!! eh tapi kalau korang nak pergi, silakan lah pergi..harap2 tak menyesal macam ak..hik3





time ak pergi ni memang hari kejap hujan kejap mendung kejap panas.. memang meriah ahh kalau datang sini.. ramai pelancong datang..harap-harap  dieorg memang suke bukit tinggi ni.. jangan jadi macam ak.. mula-mula jek suke, then tak suke.. (sorok bawah meja sekarang sebab takut kene marah dengan hanis..!)




seterusnya wajib pergi ke Japanese Villange.. masa sampai kat bangunan ala-ala perancis tu tengok peta usha kat mana japanese villange ni. ingatkan jalan kaki kat situ teros sampai.. rupanya kene naek kereta lah weh... hahaha.. so naek kete semula dan mendaki bukit lagi.. lebeh kurang 10-15 minit jugak kot naek nak ke japanese villange ni. seperti biasa perjalanan yang pusing-pusing dan hutan memanjang.. haha.. sampai je kat sana ada lah car park..then u olsss parking kereta lah di situ..!



haaa sekarang nampak tak muke model kat atas tu cane?  tu muke penat! nampak tak manusia2 kat belakang tu.. so maknanye kite kene mendaki ye kawan2.. mendaki dengan cara BERJALAN KAKI... ak ulang....jalan kaki!! dalam 10 minit jugak kot jalan kaki tu.. dah la pakai heels.. seb baek tak 3 inci.. memang nak sangat suruh hanis jek dukung aku time tu.. naseb baek ramai orang.. selamat hanisss ye tak kene dukung ak..??!! =p


cik Mai memang pandai berlakon watak ayu-ayu.. agagaggaaaa!


air terjun


ehemm kalau korang nak masuk dalam rumah japan tu kene bayar 20 hengget tau!! kat dalam tu boleh amek2 gambar dan pakai baju kimono.. gituuu.. oleh sebab ak ni penjimat orangnya (sebenarnye kedek tak de duet.. sob sob sob), maka tak perlulah kite masuk kt dalam umah tu eh.. setakat sekodeng dari luar sudehhh..!!


ni namanye pose nak mintak pelempang..!



aku tak bape faham nape pihak terbabit (hamboi ayat kau mai..) buat rumah ni kecik sangat.. kurang modal ke cane? kihkihkih... tapi seyes nampak comels ahhh.. erkk ak cakap rumah tu comel.. bukan ak yang comelss  tapi ak pon comels jugak ape... pengsan~



lepas dah puas tengok perkampungan japan tu, kiteorg pon nak balek lah.. sebab tempat ni akan tutup sampai pukul 6 petang sahaja.. ketika itu jam dah pukul 5.45 petang..maka dengan itu mari lah kite balek!! ak dah tak sabar-sabar nak balek KL dah time ni.. dah lah lapar.. tak ada plak orang jual-jual eskem ke.. nuget ke.. cupcorn ke.. sigh~ owhh lupa,,,! ade 1 kedai runcit ala-ala japan katanye kat japanese villange tu..tapi tahu tak..?? air 100plus die 1 tin 4 hengget!! ok tak payah..!!


lepas tu kiteorg balek KL..sebab malam tu aku dah kene naek bus balek UUM.. fuuhhhhh gila penatt..!!!
okey sayang pasni kite tak payah datang bukit tinggi lagi kot.. puas dah kot maen amek-amek gambar.. agagagagagaa...!! maceh sebab bawak jenjalan k.. ;)



ok sekiannnn!!