Friday, April 20, 2012

Hepi Bufday myfren


hye guys assalamualaikum..!

korang ade BFF? mesti ada kan.. kata orang BFF ni memang kawan sekepala kita, memahami, tempat mengadu, tempat tumpang hepi or duka, tempat mengutuk, tempat gosip-gosip, tempat luah rahsia-rahsia peribadi or kerajaan yang bersekutu dengannya, kepala pon sama-sama gila, ak nak marah die pon bole, die nak marah ak pon bole.. eh gituu? oleh yang demikian, ak ada dua orang BFF.. shazwani +  atiqah.. yang laen-laen pon tetap kawan ak jugak..cuma mungkin jarang jumpe or susah nak ketemu..giituuuuu.. hik3!


tapi untuk entry kali ni, ak nak tuju khas kat sorang bff ak ni haa... bespren lah sangat-sangat.. kawan dari form 1 tu.. bagai air dicincang tidak akan putus. eceh..! nama die SHAZWANI BINTI ZAINI.. (ak tak pernah dan tak mungkin akan panggil die dengan nama WANI.. ak rasa macam nama nak manja-manja plak dengan aku..geli jek..) ic number 900420........  e'eh harini lah bday die..  !!  kannn??? sebenarnya memang nak mention yang itu pon...


HAPPY BIRTHDAY my frennnnn!!!! me love u..!




SHAZWANI + ME + ATIQAH

selamat hari jadi yang ke 22 tahun my darling.. haih apesal lah ko muda dari ak ni?? dasar budak lompat!! kalau nak hadiah ko kene kawen dulu..at least sile bertunang dengan kadar segera sebab ak dah tak sabar nak jadi pengapit..! so muhammad izzat hadi, sile ambil serius..mak ayah shazwani dah tak sabar nak dapat cucu..boleh gitu? haha


amek kau old skool..!


haah kiteorang kawan dah lama.. siap kadang-kadang kalau cuti jek mesti ak tido umah die or die akan tido umah ak..konon-konon nak bual-bual sampai malam, secret project la ape lah..hahaha!! mak ayah die dah kamcing dah dengan ak..sebut jek nama MAI kompem lulus.. mak abah ak kalau sebut jek nama SHAZWANI haaa kompem lulus lah projek-projek kiteorang.. eh yeke??  pastu ak kan selalu homesick kalau duduk uum ni.. selalu ngadu nak balek umah jek kat mak ak..

DIALOG TAHUN LEPAS:

me: mak...kite tak suke lah duduk sini..nak balek..=(

mak: ahhh ko tu..! cuba kalau shazwani ade kt uum jugak..setahun tak balek kampung pon tak pe agaknye..
                


 DIALOG SEMALAM :

ayah saya kata "kau takde Mai mati kutu ea, kalau tak, xreti duduk umah".....(-_-")


** e'eh cane mak ak + ayah die tau?? hahahhaa see..betapa mak ak pon memahami persahabatan kami.. eceh..!





disebabkan budak ni amek kos yang 3 tahun jek, maka dengan itu die dah grad dulu..cissss!!! dah lah budak lompat, kos 3 tahun pulak tu.. memang jimat umur lah kan.. jeles tau tak?? die ni amek kos pengurusan pelancongan kt uitm..  eh, awak jom lah amek masters dengan kite.. hehe (sekali lagi ak berangan-angan)



untunglah boipren ade DSLR bole snap pic manyak-manyak..edit tantek-tantek.. =p


haaa sekarang die dah keje dah.. macam dah nak setahun jek die keje.. yeke weh?? ape-ape pon dah bergaji.. dah ade kete lagi tuuu... wanita bekerjaya lah eh. cepatlah belanja aku mcD.. lagi 2 weeks ak balek tau..heee



hikhikhik ak curi-curi snap gambar die time die tengah layan customer.. ehemmm tengok lah tu..tekun bekerja..cekap mengendalikan sistem-sistem kerja die.. nape ak puji kau shazwani?? owhh sebab hari ni bday ko..so ak cakap baek-baek jek lah pasal kau eh.. bak komisen 5%! 
huuwaaaa jeles sebab die dah kerja..dah ade duet sendirik..bile ak nak kerja?? sigh~



karaoke?? hmmmmm jangan cakap lah kan..aktibiti wajib kiteorang kalau kuar lepak.. 3 jam weh.. 3 jam!! masih jugak macam tak puas.. cane tu??




okey semoga kau panjang umur, murah rejeki, dapat naek gaji, dapat keje yang lagi best pasni, semoga cepat-cepat kawen, semoga persahabatan kite berkekalan sampai mati..!  ak sayang kau tau.. sampai bile-bile pon kite kawan tau.. susah senang kite bersama k..! iskiskisk..(kenape ak dah macam nak sedey-sedey plak ni.. tak mo tak mo!!)


**nanti bday ak ko buat ucapan n story panjang-panjang camni jugak taw...(ugut paksa..!) =p

okbai