Monday, January 14, 2013

Heartbroken

Assalamualaikum w.b.t.


Tup tap tup tap  another five weeks to go for my special big day. sumpah belum nervous lagi. aku buat segala preparation ni macam tolong akak aku yang nak kawen je gayanya. padahal semua akak-akak da kawen da..LOL. minggu ni dah mula rasa sangat stress sebab mak and mula push aku siapkan kad kawen. ye mak sabar eh.
lepas tu ditambah lagi news yang tukang masak kat area rumah aku ni tak nak masak pulak. alamaks main tarik tali pulak pakcik ni kan. kesian mak aku dah susah hati. sampai sekarang tak kompem lagi siapa tukang masak kiteorang. yeayyyyyy!!! *pengsan, robek hati mak aku*



Bila cakap pasal masak aku macam nak postpone kawen ni kejap boleh? seyesli iollsssss tak reti masak. bahahahaa.. masak simple-simple tu boleh lah. eh, pencapaian paling hebat aku adalah ayam masak merah. aku macam risau sangat lah kalau tak dapat nak sediakan menu-menu masakan yang best pada suami tercinta nanti. tapi mak and kakak-kakak aku terer masak, tak kan aku sorang tak boleh masak? imposible..~ so, aku harus belajar memasak. tapi diharapkan masakan pertama nanti tak kene kritik habis-habisan ahh dengan hanis sebab hanis ni cerewet siket bab makanan. plus dia pon pandai masak. eh, sayang je lah yang masak gitu, boleh? hihihi.



Aku tak reti tulis entry sedey-sedey yang boleh bikin hati korang tersentuh. Kali ni tak ada story tentang my preparation. iuollsss memang suka nak share dengan uollsss sebab preparation tu semua adalah hasil usaha titik peluh aku sendiri. sumpah tak ada niat nak show off. lagi pon bukan cantek bebeno pon yang aku buat tu.. bahahaha.. tambahan lagi blog ni kan diari online iuolllsss, nanti my future kids mesti excited dengan mommy dia yang cute + rajen ni bila baca entry tu kan. Gitewww??



 Aku memang adalah manusia yang macam korang baca sebelum ni. seorang yang tak terlalu lemah lembut dalam perbuatan mahupun bahasanya dan seorang yang tak terlalu kasar. kiranya aku ni suam-suam kuku ke camne? wakakakaa.. Tapi aku juga punya perasaan yang sangat sensetif bila bicara tentang umur dan wajah aku. adalah satu hari tu aku ikut abah pergi beli barang untuk doorgift para tetamu nanti. bila nampak banyak barang tu, salah seorang pekerja perempuan tu tanya lah aku, 

"nak wat kenduri kawen ke?"

 aku pon jawab "haah".

 pastu dia tanya "siapa yang nak kawen?".

aku dah agak da mesti tanya soklan tu. dalam hati nak cakap siapa ek kawen? malas aku nak cari dosa kering kalau tipu nenek saya yang kawen..gggrrrr. then aku jawab lah "saya.."

"eh, yeke awak yang kawen????" sambil tengok aku dari atas sampai bawah.

"ye la.."

"macam budak sekolah je.."

ppfftttttttttttt




Aku malas sangat nak hadapi situasi macam ni lagi.. aku dah hilang sabar tau tak. terus rendah diri. perlu ke kalau nak kawen tu muka macam Rozita Che Wan? badan macam Enot? yelahh sebab tak puas hati sangat kan badan aku kecik. WHAT YOUR PROBLEM haaaa???? 




Dan 1 lagi cerita terbaru...mak terdengar perbualan seorang kawan dia.

"Cumie da nak kawen?" (Cumie its my family nickname)
"haah..bulan depan"
"kecik macam tu dah nak kawen? da ada umur 20 ke dia tu..?"


ada makcik..24 dah da saye.. eee geram tak? habis tu aku perlu sweet 15 forever ke?




Situasi lagi 3/4 tahun yang lepas bila aku ikut hanis beraya rumah kawan sekolah dia.

"siapa ni hanis? adik kau?"
member sorang tolong jawab, "hoiii girlfriend dia lah.."
"owhh sory sory.."

aku akan ingat sampai mati. 





Kawan-kawan pernah cakap, kau kene bersyukur muka kau lebeh muda dari usia. ada orang tu umur baru 12 tahun tapi muka macam umur 20 tahun. Yes aku selalu bersyukur, terima kasih Allah. tapi kadang-kadang hilang sabar dan sangat sedey la.. I also need respected from the others. kali ni AKU SERIUS. tak payah nak puji aku cantik ke tak, tapi cukup dengan pandang aku sama macam kau pandang orang lain yang kau hormat. 



Sekian, wabillahi taufik walhidayah.. wasalam. Okey bye. 


6 comments:

  1. jahatnyeeee mulut org2 tu...abaikan jew la Mai..
    huhu...pham, msti tertekan kn bile bdepan dgn situasi cm tu, lantak jew la..sbnarnye org2 yg ckp cm tu jlez sbb cOmel sgt kOwt...ok ape, nnti kalO kite dh 40, mesti org nmpak mcm 25...time tu kite bangga giler...cayelah...lebih baek org ckp RUPA kite MUDA dari USIA drpd org ckp RUPA kite lebih TUA dr USIA... ehh, btOii ke x ntah ayat nie..haha :)

    ReplyDelete
  2. aein: waaaaaa rasaa nak tumbuk-tumbuk pon ade..rasa nak nagis pon ade.. sabar je lah..YES..! agreed..! maceh aein... lepas kite kawen, awak plak bersalin..lg nebes kan! hehehee...gudluck k..

    ReplyDelete
  3. Sama2..in syaa Allah, dOakn utk kmi 2 beranak selamat bln 3 nnti ea.. :)

    x lame dh nk jd raja sehari nie, pape pOwn tahniah ea..mOga selamat smuanye

    Nnti Mai da kawen, da pregnant...start dr tu akan ade ckit2 sifat2 keibuan gituuu hehe...sO xde da kOwt org nk kututk2 lg... :)

    ReplyDelete
  4. amin...
    semoga kamu berdua selamat..
    hik3..sekarang tengah alami sifat keisterian..

    ReplyDelete
  5. urgh.. sama r situasi kita.. buat bodoh je dik oi.. nanti kau dan bersolek, pkai baju kawin, nampak r dewasa skit.. tp, bila dah kawin, mmg still ada yg ckp budak sekolah lg.. nk ngorat husband i lettew.. hahaha.. :)

    ReplyDelete

student tanye cikgu jawab =))