Wednesday, April 17, 2013

honeymoon 1


hye guys assalamualaikum..!


Dalam mood manisnya kahwen ni, iollss nak share kat korang tempat-tempat yang kiteorang pergi untuk honeymoon. lepas 3 ari kahwen, Hanis ada bawak aku pergi 1 tempat. konon-konon first honeymoon la neh. eceh! puas tanya nak pergi mana, dia cuma cakap nak ppergi PD je. hotel apa? rahsia. konon surprise laaaa... aku pon malas nak amek tau lagi, ni kira betul-betul menghayati ke'surprise'an yang dibuat oleh suami. naseb baek tak tutup mata guna kaen. over! haha


lebih kurang perjalanan 2 jam lebeh dari Kluang, maka sampailah tempat yang dituju. yeayyyy!!!! Rupanya Hanis bawak kita pergi Avillion Hotel. cantek sangat tempat nie!!! untuk orang yang tak apply cuti kawen lama, honeymoon 2 ari 1 malam pun sudah memadai. deng!



kat avillion ni ada 2 jenis bilik. ada yang kat atas laut.yang kat atas laut lagi mahal la. Tapi  Hanis pilih yang garden. Rate harga garden dalam RM450. tahniah incik Hanis, pilihan anda menepati citarasa wifey! nampak cool and tenteram je kat sini. dan ini adalah bilik kiteorang..!



time ni baru sampai. seyes aku macam blur. memang muka always blur.. deng!




ehemmm.. ini bilik kami... do not disturb! =p
nak tengok kat dalam letewww... i know u




kat dalam pon best ! boleh lepak tang situ..tang sini.. sumpah aku tak nak keluar bilik. eh..! =p




ruang mandi pon disediakan 1 bilik khas yang luas.. uiiii kat sini lah iollsss berjinak-jinak suka mandi dalam tab. al-maklum kat rumah tak hado!



lepas tu kene heret dengan Hanis soh jalan-jalan kat sekitar hotel. atoiiiiiii malas banget!
kat sekitar avillion ni sangat bersih. pekerja depa sampai ke malam pon still menyapu lagi. betapa bersihnya! pastu korang boleh jalan-jalan kat bilik-bilik yang kat atas laut sambil lepak bawah payung. coconut pelis!!




pastu ada 2 swimmning pool. 1 untuk orang yang memang pro berenang, yang gambar ni untuk yang biasa-biasa berenang. ngeh3.. yang kat sini korang boleh berendam dari pagi sampai ke pagi seterusnya. kira 24jam la boleh berendam. swim malam-malam lagi syiokk owhh!



eceli hubby berdiri sebelah bilik sauna.. dan bilik sauna tu depan je bilik kiteorang. then kat avillion pon hado spesel spa dieorang tapi tak masuk la sebab cas lain la pulak.. 



setaip jam 10 pagi korang boleh melawat incik rabbit, ayam katek and burung merak. hahahahaa.. boleh bagi makan sendiri. bagi yang jakun macam aku memang syiokk la.. 



 the sunset! hehehe..puas tunggu tapi ini je yang muncul..





dalam banyak-banyak tempat yang selama ni kita dah pergi iollss rasa kat avillion lah yang paling best dan tak dapat dilupekan! sebab tenteram sangat-sangat kot. sangat berbalaoi uollsss... try la datang bila ada rezeki nanti. last but not least, thank you so much for every single thing, sayang! tak tau nak cakap ape, i love you! 


papai


No comments:

Post a Comment

student tanye cikgu jawab =))