Friday, October 11, 2013

Apam fruity yang comels


Hye guys assalamualaikum..!



9 dan 10 oktober semalam kena pergi kem TOT untuk PRS sekolah. Haihhh bosan tau asyik PRS je dari zaman sekolah. Tapi nak buat macam mane..kaunselor katenye.. okey sekarang baru aku sedar kalau kene keluar kursus tu best! Sebab tak perlu pergi sekolah dan menghadap kerja yang bertimbun. Haaaa ni hari ni pergi sekolah ready je lah dengan tugas tambahan yang iolsss kene buat. Aigooo sobs3. apa-apa pun haruslah excited sebab esok da starat cuti raya aidiladha..yeayy balik kampung!





So, semalam demi menghilangkan tension, cikgu Mai mengheret kakaknya ke kedai beli bahan buat apam fruity yang comelsss.. balik kursus sampai rumah 2.45 pm, pastu terus pergi kedai dengan tiba-tiba hujan lebat dan petir. Ko mampu? Hikhikhik okey feeling gigih sangat. 







Dah kenapa kau tergedik gedik nak buat ni? Jawapannya simple. Aku suka nak cuba buat benda yang aku suka dan pastinya benda tu mestilah comel! Gitewww.. okey seperti mana permintaan kawan-kawan, kita nak share la sedikit bahan-bahan yang digunakan untuk membuat apam fruity ni. sharing is caring kenss...








mudah kan bahan-bahannya..! 
* gunakan shell untuk memudahkan anda buat decoration dan tujuan pengukusan nanti. 
* kukus dengan api yang sederhana selama 10-15 minit. 








cuba lah try..! korang mesti akan teruja macam iolsss.. hikhikhik








p/s: berminat untuk buat tempahan? hikhikhik boleh sahaja.. =)
okey bye