Thursday, May 29, 2014

Hari Guru 2014


Hye guyss Assalamualaikum..!



27Mei2014 adalah tarikh Sambutan Hari Guru 2014 untuk sekolah iolsss 
SMK USJ 4. Alhamdulillah lagi sebulan genap setahun kite berkhidmat di sekolah USJ 4. Baru setahun??hahhahaa...  So, Sambutan Hari Guru ni mestilah tahun pertama kite sebagai seorang GURU..! hihihi alhamdulillah..




Semua sekolah kalau sambut Hari Guru pun harus ada tema kan. Untuk SMK USJ 4, temanya adalah RETRO 70'S.  Hurmmm memula rasa alamakkk takde tema lain kah. rasa tua lah pulak nak pakai baju zaman retro ni. 





kemain kan kau Mai.. Retro sangat letewww


Memula masuk USJ 4 ni rasa macam segan-segan. Tapi alhamdulillah sangat sebab cikgu-cikgu kat USJ 4 sangat friendly. Dorang nak je berkawan dengan cikgu baru macam kite ni. Memang berbeza masa zaman praktikal. Cikgu-cikgu semua kerek gila. Tapi cikgu kat sekolah ni dengan budak praktikal pun dorang kawan. best kan!! 




Geng bilik kaler purple

Haaa yang ni adalah family kite kat sekolah. kitorang kan cikgu kaunseling. Setakat ni kat sekolah USJ 4 ada 4 orang kaunselor. yang lelaki tu bukan kaunselor tapi dia cikgu ganti. Yang tengah tu ketua kitorang nama dia Kak Sabariah. Kak Sabariah sangat tekun bekerja and sangat berpengalaman hokeyyy.. Yang pakai blouse bunga-bunga tu Kak Pah. Kak Pah ni sangat lawak orangnya pastu rajin bekerja plak tu. rasa macam nak nangis tengok kakak-kakak dua ni. sayang sangat dengan dorang.




 hihihi yang pakai tudung biru tu Salbiah kawan paling havoc kite kat USJ 4. sebab kitorang posting sama-sama tahun lepas. so haruslah jadi besprenggg!! Dia kan, dah jadi mama.. cantek kan mama ni! =p





haaaa yang ni pulak geng berjemah kitorang. lagi 3 orang tu Kak Yam, Kak Siah, Kak Ain baru masuk USJ 4 awal tahun 2014. So sebab kitorang semua cikgu baru, maka terhasillah geng baru. As usual kite adalah cikgu termuda di SMK USJ 4 hokeeyyyy..! 





Yang ni pulak Geng Kelab Guru & Staff. tiba-tiba tahun ni kite dipilih join kelab guru & staff. so berkawanlah kite dengan cikgu-cikgu senior. 







Kitorang time rehat tu makan-makan pot luck. Untuk Unit Kaunseling kitorang order dengan kakak kite roti jala and chocolate cupcakes..! Banyak lagi makanan sumbangan dari setiap kelas.. fuhhhhh




Eh, tiba-tiba penyanyi Aris Ariwatan pulak muncul buat persembahan..! suara dia mantain jeeee




Pastu muncul pulak Saiful apek and Kumpulan Lampu untuk menghiburkan warga SMK USJ 4. hihi



Pastu kitorang hi-tea pulak kat Holiday Villa, Subang. 


Apa-apa pun, sambutan Hari Guru pertama bagi kite ni rasanya 1 permulaan yang sangat havocc! Masih panjang lagi perjalanan untuk teruskan perjuangan dan bersara jika dipanjangkan umur. Good Luck untuk diri sendiri..! muuuaaahhhh


papai!

No comments:

Post a Comment

student tanye cikgu jawab =))