Thursday, January 22, 2015

Surat Untuk Baby N

                                                              
Surat Rayuan Untuk Kosongkan Perut Boyot Mummy As Soon As Posible




Myzatul FarahinSatimin
Pemilik Rumah Sewa,
Perut Memboyot,
43000 Kajang,
Selangor

39 Minggu 3 Hari Memboyot



Kehadapan anakku Baby N. Sudah masuk 39 minggu 3 hari Baby N duduk rumah sewa a.k.a perut boyot mummy yang serba sempit ni. Tak pernah bayar duit sewa pulak tu. Takpe anak beranak, mummy tak berkira sangat. Tapi dah 39 minggu ni, mummy tertanya-tanya juga lah, Baby N selesa sangat ke kat dalam ni? Sure? Patutlah tiap-tiap malam mummy rasa kat dalam ni macam ada orang tengah lompat bintang, berombak-ombak tahu tak. Tapi mummy tak kisah, mummy suka!! Papa pun seronok tengok perut boyot mummy ni kejap-kejap senget kejap-kejap bonjol ke kanan kiri. Sebab punggung dan tapak kaki awak tu selalu terliuk-liuk, tertendang-tendang. So sweet!





       Ni, mummy nak cite ni.. Sabtu lepas kan, mummy pergi check up kat hospital yang bakal kita ketemu nanti. Doktor tu buat Vaginal Exam kat bahagian bawah mummy ni. Dia nak check sama ada kepala Baby N dah masuk ke pintu laluan keluar rumah ke belom. Mummy macam speechless gila. Tapi serah diri juga la baring kat atas katil tu. Selak lah kain untuk pertama kalinya. Mula-mula doktor tu masukkan macam tiub plastik, pastu dia pakai glove letak cecair kat tangan dia. pastu dia seluk kat bawah mummy. Masa tu mummy tutup mulut pakai tangan sebab takut sangat-sangat dan ada rasa ngilu siket. The result is, "kepala baby N masih tak masuk pintu laluan lagi" Okey mummy kecewa siket la.. Ingatkan esok lusa ni je kita boleh jumpa. Rupanya kene postpone lagi seminggu. 






Tapi untuk Baby N sebaliknya, doktor tak rasa kepala lagi. 
which means baby belum engage lagi.


     Doktor and papa asyik pesan je. kena banyak berjalan dan buat exercise Squat. Emmm dieorang ni pandai cakap je. Padahal mummy dah buat dah semua tu. 90x mummy buat squat setiap hari.  Dah tiap-tiap minggu tawaf kat Ikea, IOI Mall, Jusco bla bla bla.. Kat rumah naik turun tangga. Semua mummy dah buat. Tapi...


squat..!


     Sekarang berat baby N dah cecah 3.4kg. Wowwww beratnya awak? Awak makan apa ha kat dalam ni? Patutlah mommy 48 jam asyik lapar je. Rupanya awak sama-sama sedut makanan mummy eh? Berat mummy pun dah naik 15kg tau. Oleh sebab tu, papa awak dah bina jadual diet untuk mummy. Eleh papa awak tu, sekarang baru nak suruh mummy diet, dari bulan-bulan lepas biarkan je mummy melahap segala benda.. ngeh3.. Papa tak bagi mummy makan nasi, kalau makan pun ambik seciput je. Papa suruh makan daging panggang, ayam pangang, ikan, buah and sayur je. Emm emm 




Antara menu konon-konon diet siket laaa..

no1 : ayam panggang + telur goreng
no2 : jejari daging panggang
no3 : fruitss
no4 : ikan salmon panggang + bayam


    Lagi satu, nenek, atuk, mama Linda, auntie Nenie and mama Yana awak asyik call and whatsaap mummy je tak sudah-sudah. Tanya bila Baby N nak keluar? See, semua orang caring dengan awak. Awak je yang buat derk je kat dalam ni ek.. Doktor bagi tempoh sampai sabtu ni tau (lusa). Kalau tak, Baby N dapat surat saman sebab tak keluar-keluar. Kita kena set date untuk langkah selanjutnya. So, acaner? Apa pilihan Baby N sekarang? No talian hayat..




    Tapi apa-apa pun, mummy is tak kisah sama ada kita jumpa secara normal or elective ceaser. Sebab dua-dua pun mummy takut, mummy akan rasa sakit. Kalau dipikir-pikir mesti mummy nangis sebab takut. Tapi at the same time mommy tak sabar nak jumpa Baby N ni.. So, Good Luck untuk kita berdua my baby! Gimmie five!! Ganbatte..! Me love you..






Salam Peluk Cium,
Your Gorgeous Mummy!



**semoga saya dan baby selamat dan sihat. Doakan ye! 


1 comment:

student tanye cikgu jawab =))