Tuesday, August 30, 2016

Botol Tommee Tippee murah


Assalamualaikum, Hi


Anak Anda pengguna Botol Susu Tommee Tippee? 
Setiap 6 bulan kita perlu tukar botol susu anak kita tau. 
Botolnya yang comel, corak yang menarik, berwarna-warni dan mudah disedut oleh anak-anak. 


Saya ada menjual Tomme Tippee original frok UK loose pack or secara borong. 

RM28 per bottle (not inc postage)
RM82 for 3 bottle (not inc postage)
Borong? - sila sms/ whatsapp saya :) 


Untuk order atau pertanyaan, sila SMS / Whatsapp : 
013-2075 363 @ 013- 2355 363


atau boleh email ke : myzatulfarahin89@gmail.com


Follow instagram saya : @ohcutieplease



Tommee Tippee Pear Pink




Tommee Tippee Bee Blue




Tommee Tippee kalerfull




Too cute too handle. 
Jom beli, jom tukar, jom try..!

#tommeetippee #tommeetippeebottle #tommeetippeemurah


Friday, July 15, 2016

Aidilfitri 2016

Hi guys assalamualaikum..!

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir & Batin. Mohon Maaf atas kekhilafan dan keterlanjuran dalam menulis blog serta dalam ungkapan kata-kata. Salam 0-0. 


Sekejap je Ramadhan dah berlalu dan berkahir kan? Bila dah meningkat dewasa ni, rasanya bulan Ramadhan lah yang paling best sekali. Sayu je rasa. Kalau zaman kecik-kecik, bulan Syawal yang paling best! (zaman childish).  Alhamdulillah dah mengakhiri Ramadhan dengan jayanya. Kini Syawal pula hampir mengundurkan dirinya. Kalau Syawal pulak, rasa kejapnya raya kat kampung. Tak sama macam zaman sekolah dulu. Merasai syawal tu betul-betul. Ikut bontot mak beraya, marhaban 1 kampung. Bestnya..! Sekarang dah kawen. Dah ada anak pun wei. Dah kerja paling penting. Komitmen kena balik ke pangkuan kerja tu paling sadis. Hurmm bila dah balik rumah masing-masing, kompem-kompemlah macam dah tak raya. Jemputan open house takde sangat pun. Nampak gaya, kuih raya kat rumah tu makan sendiri je la. LOL.


Famili kecik saya. Dah malam baru nak snap gambar.


Tahun ni, first raya kat rumah belah suami. Walaupun rumah mak i dengan mertua dekat je pun (20 minit), tapi taknak jadi macam tahun-tahun sebelum ni. Penat jap kat sana jap kat sini. Tahun ni, i cakap, biar seharian kt rumah mertua. Raya ke-2 and raya seterusnya  kat rumah mak i. :p



Our potrait. Pink theme. 



Raya ke-3. Our boria theme. my mak, my siblings. 
Mak i yang belikan baju kat kiteorang. Haha.



okey uolss... selamat hari raya again! semoga kta ketemu lagi pada tahun akan datang. InsyaAllah. 



** Baru perasan, tahun ni baju asik pink je. 

Friday, March 18, 2016

School Nia - Taska Zaza Cerdik, Nilai Impian


Assalamualaikum and hi guys.


Seperti yang dijanjikan (3 bulan dulu, di entry ---> Dilema Mommy) i nak update tentang Nia kat school dia. Yeayyyy alhamdulillah Nia happy kat school (i guess). Dia nangis seminggu je masa i hantar kat pintu. Lepas tu dia dah chill dah, agaknya redha and pasrah je. Kesiann anak mommy. Ayat "mommy work, papa work, Nia school.." sering i ungkapkan kat Nia sebab biar dia faham erti realiti kehidupan sebenar. Lol. wahhh eceh!






1. Setiap hari i tak pernah miss bekalkan Nia bubur dia. I belikan bekas tahan panas biar suam-suam je bubur tu. Rasanya tecer memang suapkan dia sebab pernah nampak mulut Nia comot dengan lauk i bekalkan. Tanda memang bagi makanlah bubur i tu. Kat school tu memang disediakan makanan 2x sehari. Tapi i yang decide sendiri nak bekalkan Nia dengan bubur yang i masak. Sebab Nia still kecik sangat lagi, so i perlu tahu jenis makanan and kandungannya apa. Kalau i sendiri masak, i tahu apa yang Nia makan. Principal Nia pun selalu explain yang pihak school sangat menggalakkan makanan dari rumah sendiri. So, selagi i mampu bekalkan bubur sendiri untuk Nia, i bekalkan lah. Tunggu dia dah boleh makan makanan lain baru i stop bekalkan bubur kot. (Makanan lain, i mean nasi goreng,mee goreng, dan lain-lain)






2. Nia dah pandai jalan since 1 week before she turn to 1 year. Jenuh kat rumah ajar bertatih. Tak mahu langsung! Sekali satu hari tu time ambil Nia kat school, tecer cakap Nia da pandai jalan. I siap "Eh, yeke..macam tak caye je". Balik tu tecer post video baru i percaya. Memang betul Nia belajar berjalan kat school. Alolololo..





Yang ni belajar nak berjalan. 



3. Pandai tengok tv and mula pandai nak berjoget. Kemainnn sekarang layan Hi5, Didi and Friends, mickey mouse and ntah semua video lah dia suka. Pastu pandai nak joget-joget. Haihhh cepatnya dah besar budak ni.



4. Sejak bila ntah dah pandai and berani nak salam cium tangan, kiss pipi, and berhigh5!. Bila nak makan pun kita sebut bismillah, Nia pandai tadah tangan and amin sapu kat mulut kecik dia tu. (mulut je bukan 1 muka. Hahahadoii). Yes itu yang i nak. Belajar. Parents memang ada ajar kat rumah. Tapi bila kat school dia tengok kawan-kawan pun buat, so rasanya anak kita pun nak buat benda yang sama. 




Cantek angattt lukisan anak mommy. Dengan apron mencecah bumi. :p


5. Bab mudah demam, selesema, batuk tu memang tak dapat dinafikan. Memang terpaksa hadap lah benda ni. Kalau musim anak-anak kat school tak sihat, anak kita pun terjangkit sama. Kena positif je sebab siapa lagi yang sanggup nak jaga anak kita time kita kerja kan. Bukan sentiasa anak tak sihat. Hanya sekali sekala. I berdoa je selalu supaya Nia sihat, Allah yang menentukannya. Tapi suhu 37.5 ke atas memang school tak nak jaga. Memang jenuh lah kan terpaksa amek cuti sekali. Haihh


















Antara aktiviti a.k.a main-main kat school. Seronok kalau nampak tecer post gambar anak kite kat fesbuk. So that parents tahu apa yang anak kite buat seharian kat school. Alhamdulillah. 



So far okey la Nia kat school. Dia belajar banyak benda. At least sel-sel otak dia saling berhubung. Wahahaha! Tecer pun banyak bersabar dengan kerenah parents and anak-anak. Thank You tecer. Harap Nia jadi bijak, berani and happy kat school. Kalau Nia happy, mommy and papa pun happy. Tenang nak kerja. Taska Zaza Cerdik ni i sangat recommended kat parents yang tercari-cari taska/school kat Nilai Impian ni. Antara 1 sebabnya, school ni ada 2 jenis rumah. (baby-2 years di Laman Akasia) and (2 years-3 years di Delfina). So dalam 1 rumah tak terlalu pack sangat. 1 rumah ada 5 or 6 orang tecer. Nanti kalau umur dah 4-6 tahun boleh jugak masuk tadika under principal yang sama, Brilliant Kids di Laman Akasia.


Okey tu je nak story. See ya!